En härlig dag, en ledig dag

Jag har snart förbrukat halva min semestervecka med att göra nästan ingenting. Ibland är det så skönt att göra ingenting. Speciellt när ingenting består av att läsa lite, slappa, se på film, se på sprillans nytt Prison Break-avsnitt, gosa och kramas.

I lördags var jag på bröllop. Det var en trevlig tillställning och båda sa ja vid rätt tillfälle.

I söndags så åkte jag och syrran till Gräsö för att hjälpa mamma att hämta hem husvagnen. Det var en hel del jobb, trots att mamma redan jobbat på bra!

Idag har jag fått lite vardagslyx i form av att fixa naglarna. Tidigare ikväll var jag till Läkerol Arena för lite genomgång inför hockeystarten. Det blir en spännande säsong!

Imorgon står svampplockning på schemat! Åh, så jag hoppas att det stämmer att det här är ett svamp-år utöver det vanliga. Jag vill så gärna fylla frysen med härligt goda gula kantareller!

Han är hemma nu...

Jag har tyvärr inte kommit in i bloggandet igen efter mitt uppehåll. Jag får väl försöka råda bot på det!

Igår kom A hem efter fyra veckor hemma hos familj och vänner. Det blev ett kärt återseende för båda. Som jag saknat honom!

Längtan efter något annat gör sig starkare påmind för varje dag som går. Vad något annat är, skiftar ibland från vecka till vecka. Ett tag var jag helt inne på att öppna café med en kompis som bor i Stockholm. Nu är jag mer inne på att jobba vidare inom företaget, men kanske söka nya utmaningar. Ett café är inget jag brinner för. Kanske för en tid, för utmaningen det innebär att starta upp en egen verksamhet och få den lönande. Men i långa loppet så är det inget som intresserar mig - tror jag.

Jag ska söka ett nytt jobb inom företaget idag. Jag måste göra det idag. Sista ansökningsdagen är någon gång i nästa vecka, men då är jag ledig och jag vill inte att det blir så att jag inte får jobbet enbart på grund av att jag inte orkade söka det. Jag är ändå inte så säker på att jag får det, men om jag inte söker, så är jag säker på att jag inte får det.

Flytt till Stockholm känns i alla fall ganska bestämt. Jag pratade lite med A om det igår, och kanske, kanske, kan vi flytta tillsammans. Om inte, så flyttar jag själv. Det är min tid nu.

Ett måste, tvättstugan... Går inte att boka tider på grund av inofficiell information som säger att åskan slagit ut bokningssystemet. Det har inte gått att boka sedan i måndags då jag skulle gå ner och boka av min tidiga morgontid på tisdagen. Då kunde jag ju inte veta att jag bittert skulle ångra att jag inte nyttjade min bokade tid. Då kunde jag inte veta att systemet skulle vara utslaget fortfarande på fredagen. Men, jag visste redan då att jag inte tvättat på tre och en halv vecka. Idag, fyra veckor. Jag har inte längre någon valfrihet när det gäller vad jag ska klä på mig. Jag får ta det som är rent.

Idag ska A försöka boka tid till mig i hans tvättstuga. Tack!

Tre veckor senare

Mina händelser under de tre senaste veckorna finns mer eller mindre dokumenterade i bloggen http://tig.blogg.se.

Tiden i Göteborg var fantastisk! Jag har träffat så många härliga människor och jag hoppas att många av dem kommer att vara mina vänner under en lång tid framöver.

Längtan till något annat har kommit tillbaka med en styrka som aldrig förr. Det är dags nu. Dags att flytta. Dags att göra något annat. Göteborg är en trevlig stad och jag skulle gärna flytta dit om det inte vore för att det låg så långt från det jag kallar hemma. Telias lokaler i Gårda var otroligt fina, men kanske försvinner man för mycket i mängden när man jobbar på ett sådant stort kontor?

Då återstår Stockholm. Det Stockholm jag älskar, och tröttnar på ibland. Norra Stockholm är att föredra. Det är närmare hem! Det hem jag aldrig kommer att vilja vara utan. Telia har sitt fäste i södra Stockholm, i Farsta. Vad är att föredra? Att dagligen pendla närmare tre mil, eller att pendla tre mil extra de gånger jag åker hem?

Ska jag köpa eller hyra? Ska jag vänta till räntorna stiger och priserna sjunker? Blir det så, eller stiger priserna bara ytterligare?

Om en vecka kommer A hem. Det känns väldigt skönt! Jag saknar honom jättemycket och känner mig förväntansfull inför fortsättningen av vårt förhållande. En nystart! Jag har nämnt mina flyttplaner för honom, och jag hoppas att han är redo att gå vidare tillsammans när han kommer hem från Frankrike (dit han åker efter att han kommit hem från Tunisien).

Anna - GRATTIS till jobbet! Det blir toppen! Jag är helt övertygad om det!

Kramar, Sofia

Khaled

Ganska häftigt att Rai-kungen dök upp under EM-invigningen!