Att göra

På jobbet så har vi en funktion som heter "Att göra". Det är precis vad det låter, en lista med grejjer som ska göras.

För ett tag sedan när jag var hemma hos min syster så hade hon skrivit en ''Att göra-lista" där hemma. Det vill säga en lista med alla saker som ska göras. Så som, byta tapet där och där, byta golv där, fixa ditt och datt osv.

Min "Att göra-lista" skulle kunna förkortas till ''precis allt ska fixas''. Men, det vore inte riktigt, riktigt sant.

Jag har faktiskt gjort en del...

Men det som är kvar är en heeeel del.

Uppackning av alla kartonger och säckar.
Genomgång av det som packas upp och kastning/ursortering av det som inte ska vara i lägenheten.
Lägga klart sista raden golv i vardagsrummet.
Tapetsera fondvägg i vardagsrummet.
Måla tak i hallen x2.
Tapetsera kök och hall (först riva tapet och spackla).
Köket ska göras klart (snickaren).
Tak i badrum målas.
Alla dörrkarmar ska målas.
Nya dörrar köpas.
Köpa taklister, dörrfoder och socklar till samtliga rum och få dem uppsatta.

Hmm, ja, det är väl vad jag kommer på just nu. Det är en heeeeel del som ska göras! Och jag har allt för lite tid över, tyvärr.

Men men, nån gång så ska det väl bli klart!

Kram, Sofia

Den totala tröttheten

När är man så trött så att man inte kan bli tröttare?

Läste på ett forum som jag är med i angående att vårkänslorna har börjat spria för vissa. För mig känns det just nu mörkare än mörkast och jag känner mig tröttare än tröttast. Jag sover. Massor! Jag somnar tidigt och vaknar sent. Trots det så är jag ständigt trött. Nej, jag sover inte för mycket. Jag tror inte att jag kan sova för mycket. Ja, jag äter kanske för dåligt med vitaminer. Möjligen.

H-S, här kommer min shoppinglista:

Ett par svarta långbyxor modell extra lång på KappAhl.
Ett par svarta trekvartsbyxor modell lite vida på KappAhl (som sedan kändes tantiga att bära till stövlar, så jag spar dem till sommaren när fötterna kan prydas av sandaler eller pumps).
Ett lite volangigt linne från KappAhl.
En svart blus med vitt blommönster från KappAhl.
En flaska hårskum från frisören inne på Nian.
En vit klocka med fuskdiamanter från Ur och Penn.

Ja, jag är i princip pank resten av månaden.

Åh, suck, jag har lyckats med konststycket att bli en halvtimme försenad till lunchen! Glömde, helt enkelt.

Nu har jag varit på apoteket och köpt en del nödvändigheter. Så nu är jag ännu mer pank än jag var för några timmar sedan.


Jobbet känns sådär. Jag var ju så peppad i mellandagarna, men känslan höll inte i sig. Det känns tugnt och tråkigt. Ingenting känns peppande heller. Hoppas att det vänder snart.


För gammal för fest

Helgen har gått alldeles för fort! Varför känns det alltid så? När fredagen kommer så tycker jag att veckan faktiskt har gått ganska fort och att det är så skönt att ha helg igen. Men, sen hinner man inte mer än andas och så är det måndagmorgon.

Vad jag gjorde i fredags kommer jag inte ens ihåg! Jag minns att jag var hemma hos syrran och åt mat, och sen var hon med mig hem ett tag och gick ungefär vid 22-snåret. Men vad jag gjorde mellan jag slutade jobbet och då jag åt hos syrran har jag ingen aning om!

I lördags så var det årets Hockeyfest, och jag jobbade på matchen innan. A åkte med syrran och P upp, så han såg matchen mestadels med dem. Direkt efter matchen så gick vi till Estraden där det blev mat och party. Jag drack kanske aningen mer än jag borde, och slutet av kvällen är lite dimmig i minnet.

Det slog mig just vad jag gjorde i fredags efter jobbet. Jag var ju på stan och shoppade för över 1000 kr! Det var Kappahl som hade kläderna som föll mig i smaken. Ibland är det så himla konstigt mode i affärerna. Eller så är det för att alla vår och sommarkläder har börjat leta sig in i hyllorna. Man vill ju inte gärna gå klädd i ljusa pastellfärger i januari.

Igår, söndag, så var det viloläge som gällde mest hela dagen. A ville se Prison Break som han missade när han var i Tunisien. Sagt och gjort, vi  började koppla in högtalarna till datorn, men sen ville dom absolut inte fungera. Vet inte vad som är fel, men jag ringde supporten och dom skickade en felamälan till Creative. Troligen så får jag returnera dem och så får jag nya - fördelen med hem-pc.

Mot kvällen så ville vi se Saw III och när jag väl fått brännaren att fungera så var vi så trötta, så vi bestämde oss för att vänta med filmen. Det enda vettiga vi gjorde under dagen var att göra mat - fisk ("menäni") med slata tunisienne och bröd. Åh, så gott!

En full arbetsvecka väntar, även om måndagen nästan är gjord.

Ett päron

Inledningsvis så kan jag berätta att det är väldigt svårt att äta päron när man har munsår! Men, jag känner mig tapper och tänker inte ge upp.

Munsåret är väldigt oönskat och jag hoppas verkligen att det har gett sig av till imorgon. Imorgon är ju årets hockeyfest på Estraden och förväntningarna är stora.

Idag väntar en av mina favoritsysslor - shopping! Jag har tänkt köpa något nytt att ha på mig imorgon. Hoppas bara att affärerna är med mig och har något som jag gillar. Det är så jobbigt när man har ställt sig in på shopping och sen när man kommer till affärerna så hittar man ingenting. Det känns lite typiskt. Jag är sugen på nya skor också. Helst stövlar. Men jag får se om det blir något.

Igår så var snickaren hemma och satte handtagen på plats på alla luckor och lådor. Det var verkligen jätteskönt att inte hålla på och trixa för att kunna öppna skåpen. Han satte också dit nederdelen av fläkten och jag tror att jag kommer att bli sååå nöjd när det är klart.

Päronet - blev uppätet.

Tillknycklad

Eftersom jag under ett par dagar har varit hemma med gräslig huvudvärk, så ringde jag idag till chiropractor Niclas Carlsson. Jag fick tid redan idag, så nu har jag varit och blivit knäckt i alla möjliga lägen. Behandlingen varade i 20 minuter allt som allt och kalaset kostade 500 kr! Svindyrt! Men värt varenda krona om jag blir bra. Det gör ju fortfarande ont i nacken, men det är ju helt normalt. Jag får ge det några dagar för att se om det hjälpte. Det känns i alla fall lättare att röra nacken, och det är ju positivt.

Jag skulle vilja boka tid för helkroppsmassage också, men jag får nog betala alla räkningar först och se om lönen räcker till ytterligare behandlingar eller inte.

Huvudvärken har hållt sig borta några timmar kvällstid, så därför har jag sett en hel del avsnitt av Sex and the city. En helt fantastisk serie, men det visste jag ju redan. Trots att jag har följt serien genom åren, så är det en del avsnitt som jag inte tidigare sett. Just nu har Carrie och Aidan precis gjort slut på grund av Carries otrohet med Mr Big. Minns att jag tyckte att det var sorgligt och tråkigt första gången jag såg det. Jag tror att Carrie hade kunnat bli lycklig med Aidan. Det tror jag fortfarande, men eftersom att jag vet hur hela serien slutar, så tycker jag att det är bra som det blir. Det senaste avsnittet jag såg, var det med en hysterisk Matthew McConaughey. Han är vansinnigt snygg, men i Sex and the city så var han mest pinsam. För övrigt så måste jag säga att den tidige Mr Big har många likheter med någon jag känner mycket väl.

Appropå serier så provade jag att tanka igår. Tidigare hade jag ju toksnabbt bredband, vilket gjorde att det tog ca 30sek till 2 min att tanka ett avsnitt av en serie. Om det tog 2 min så kändes det ju som att det tog jättelång tid! Efter lite letande så hittade jag någon med BBB att tanka ifrån, och det gick då på ca 10 min med ett avsnitt. Jag gissar att denne hade 100 Mbit/s eftersom jag kom upp i ganska hög hastighet. Jag hittade ingen med Gavle som det gick lika fort med. Högintressant! ;)

Migrän?

Två dagars frånvaro på grund av en bultande huvudvärk. Igår eftermiddag/kväll kände jag mig ganska okej och följde med syrran för att hämta mat på Max. Mot kvällen kom huvudvärken tillbaka och natten har varit hemsk. Jag har legat vaken långa stunder på grund av värken. Nu har värken dragit tillbaka, men "den finns där" fortfarande. Hoppas att den är på tillbakagång i alla fall och inte bara tillfälligt har dragit sig tillbaka. Istället är jag jättetrött, så jag ska försöka sova lite middag idag. Inte för länge bara, för jag måste ju somna i tid ikväll, så att jag är pigg på jobbet imorgon.

Jag är less på att vara sjuk! Så less! Jag tror inte att den här värken kommer från nacken, för nacken har varit riktigt okej nu i några dagar (trots att det fortfarande är något som ligger fel och behöver rättas till av kiropraktor). Sjukgymnasten misstänkte ju att det var migrän, och jag misstänker också det. Kanske ska jag boka tid på hälsocentralen här i Bomhus, eller kanske hos företagshälsovården? Något måste göras i alla fall, jag vill inte ha sån huvudvärk igen.

Munsåret som blossade upp natten till igår är mycket värre idag. Jag hoppas att det hinner lägga sig till på lördag då vi ska på årets hockeyfest på Estraden. Kommer nog att bli hur roligt som helst! Tyvärr jobbar jag ju på matchen innan, men det är det fler än jag som gör.

Idag kommer troligen snickaren och gör klart i köket. Jag oroar mig lite för hur många timmar han har lagt ner. Jag fasar för att det kan bli ganska dyrt. Helt klart kommer han ju inte att kunna göra det, eftersom jag fortfarande inte har köpt alla skåp. Det fattas två överskåp till kyl och frys, samt ett par täcksidor dit. Dessutom så måste en lösning göras för en bit vägg mellan sista skåpet och ytterväggen. Det går inte att ha något skåp där eftersom fönstret och fönsterbrädan blir ivägen. Antingen så ska en täcksida sättas där, eller en vanlig spånskiva som jag får tapetsera. Jag har inte bestämt mig ännu.

Planen för kvällen är att köra iväg en del grovsopor som jag har på altanen på framsidan. Dessutom så ska mitt gamla garage tömmas och det som ska vara kvar ska flyttas till mitt nya förråd. Vi har inte avbokat det ännu, utan om min huvudvärk håller sig borta så fixar vi det idag. Det finns liksom inga andra dagar att göra det...

Nu sänds Lyckochanse på tv. Det är nog det sämsta program jag vet, möjligen näst efter Simpsons. Jag undrar hur många människor det är som ringer in till programmet, och hur liten procent det är som verkligen kommer fram. Just nu är det inget självklart ord, men när det är omkastade bokstäver så är det ju löjligt enkelt. De omkastade bokstäverna är ju snarare som felskrivningar. Tex ordet "felskrivningar" kan vara skrivet "fleskvirnignar" eller nåt liknande. Jag menar, man ser ju det rätta ordet bara genom att titta på det felaktiga.

Nu ska jag gå och brygga kaffe! Jag tänkte dricka kaffe igår, för att bota huvudvärken, men jag kände att jag skulle må illa av kaffe då. Nu känns det som att det skulle göra nytta i alla fall. Kanske ska jag ta lite vaniljglass och hjortronsylt också!

Kram!

Kulturkrockar

Kulturkrock, är det en krock mellan kulturer? Eller, är det en krock mellan människor? I många situationer uppstår kulturkrockar. Men beror det på olika kulturer, eller beror det på människorna? Kanske beror det på att människorna som krockar är uppväxta i olika kulturer.

Jag läste för ett tag sedan min vän
"Nejmas" blogg, och hon hade hakat på en kedja som varje månad den 20:e skriver om ett utvalt ämne. Denna månad var det kulturkrockar som gällde. Tro mig, en kvinna som har valt att flytta till Marocko har upplevt en del kulturkrockar.

I en relation med en man från ett annat land, så stöter man oundvikligen på en del kulturkrockar. Jag kan ändå inte låta bli att fundera på om det inte är samma typ av krockar man tar sig i genom i alla förhållanden?

Några av de största krockarna i min relation, för mig, är att acceptera att vännerna ofta går före flickvännen, det vill säga mig. Det verkar vara helt normalt så länge man inte är gifta. Annars så går familjen först. Något annat är att inte bo ihop innan man är gifta. Det är i och för sig inget stort problem för mig, eftersom jag för cirka tio år sedan lovade mig själv att aldrig mer bo ihop med någon som jag inte är gift med. En separation är alltid jobbig. En separation som innebär att en av parterna måste flytta är ännu jobbigare. Jag vill slippa genomleva det igen. Ett äktenskap är givetvis ingen livslång garanti, men det är i alla fall tanken.

Förutom att fundera över vad kulturkrockar är, så roar jag mig med att plöja igenom "Sex and the city"-boxen. Jag har flera gånger avundats det typ av liv dessa fyra singlar i New York lever. Ja, kanske inte så mycket det ohejdade sexet med miljontals olika partners. Men däremot livet i en pulserande storstad, möjligheten att köpa dyra märkesskor samt ha tre väldigt nära vänner som man umgås väldigt intensivt med. Naturligtvis ligger ett manus bakom, det är jag medveten om, men jag tror att deras liv mer eller mindre skulle gå att hitta även i verkliga livet.

TV-trubbel har tyngt mig i några dagar. Min sovrums-tv kändes alldeles för dyr. 9500 kr är mycket pengar och stressen ökade när tankarna på avbetalningar smög sig allt närmare. Det skulle säkert ha fungerat. Jag vet att det skulle ha gjort det, annars skulle jag ju aldrig ha köpt tv'n. Men, ändå så kändes det inte bekvämt. Eftersom bilden endast var klockren under direktsändning, och mer eller mindre grumlig under övriga sändningar, så blev beslutet att lämna tillbaka den. Jag bytte till en 3000 kr billigare tv (egentligen 1500 kr billigare, men jag hoppade över extraförsäkringen också) som var en tum större, men med något sämre prestanda. Den är inte lika vrålsnygg som den förra tv'n, men jag kan med blotta ögat inte se någon skillnad på bildkvalitén. Jag är jättenöjd!

Sex and the city väntar.

Jag är övertygad om att en kulturkrock är en krock mellan människor.

Jag vill inte vara sjuk

Hemma  med trasslig mage. Vet inte vad som är fel, om det är nån magsjukesväng, eller om det är magkatarr. För att inte bli alltför detaljerad så kan jag säga att jag får besöka toa lite för ofta, jag får tokont när jag äter och har ont då och då däremellan också. Enklaste lösningen verkar vara att inte äta, men det fungerar ju inte i längden. Igår tänkte jag gå och jobba idag, och idag tänkte jag gå och jobba imorgon. Nu är det kväll och jag känner mig långt från okej, så jag tänker nog stanna hemma imorgon också.

Det hjälper ju inte direkt att det är väldigt stressande att lägenheten ser ut som den gör. Det känns som att när jag ändå är hemma så kan jag ju fixa till här hemma. Men nej, är jag hemma och är sjuk så får jag dåligt samvete om jag gör något. Det känns liksom som att jag skolkar då, trots att jag aldrig har varit någon skolkare. Jag åkte med syrran till ÖB för att köpa tvättmedel eftersom jag hade tvättstugan ikväll. Men när vi kom hem så bokade jag av tiden. Jag tror faktiskt inte att jag skulle ha orkat tvätta idag. Jag är liksom "klen".

Såja, slut på självömkan för ett tag. Nu vet ni i alla fall hur jag mår.

Igår så var plattsättaren här, så nu är plattorna i köket på plats. Han har inte fogat ännu. Jag trodde att han skulle göra det idag, men jag bedrog mig tydligen. Åh, kanske, kanske så kan köket bli så klart det kan bli under nästa vecka! Jag ska ju köpa ytterligare ett par skåp, men det får ju vänta ett tag.

Som jag har skrivit tidigare så störs jag av grannarna här. Eller, grannen. Han som snarkar. Igår hörde jag också att grannen ovanför höll på med något. Först trodde jag att han kanske borrade, men det höll på lite för länge. Idag på morgonen så återkom ljudet. Nu tror jag istället att han spelar något "skjutspel". Det låter liksom som en kulspruta mest hela tiden, med små korta pauser emellan. Suck! Kan jag inte bara få bo på ett ställe där det är TYST och LUGNT? Där grannarna inte har fest sent på natten var och varenda helg, där grannarnas barn inte vaknar sex på morgonen och springer rally i hallen fram till tio då mamman verkar behaga kliva upp, där grannarna inte snarkar eller spelar tv-spel så att det dånar i väggarna? Ska jag behöva flytta till hus för att få lite lugn och ro?

Funderar helt seriöst på att kolla upp om det går att ljudisolera väggen in till den snarkande grannen. Så här går det nämligen inte att ha det.

Trots att jag har varit hemma i två dagar, så står fortfarande Sex and the City-boxen orörd. Kanske ska jag se ett avsnitt nu? Först ska jag se efter ifall det finns något att se på tv, men annars blir det nog pilotavsnitt ikväll!

Kram!

Ny design

Vintern har klivit ur min blogg för denna gång! Tyvärr glömde jag att spara .css mallen, men å andra sidan så vill jag nog inte upprepa en design i alla fall.

Jag gillar min nya blogg! Den har ju inget årstidsbundet tema, men den har hjärtan, rosa och hibiskus. Tre av mina favoriter.

Jag har inte avlagt några nyårslöften i år, men något jag har i tankarna är att försöka se positivt på de flesta situationer. Livet har verkligen varit emot mig så här i början av året, eller så är det en prövning. Min nacke är ur funktion, och på grund av det så dras jag med huvudvärk var och varannan dag. Jag har gått hos sjukgymnast hos vår företagshälsovård, men idag så sa hon att jag bör uppsöka kiropraktor. Okej. 400 kr per gång, minst tre gånger. Jag har helt enkelt inte råd med det just nu. Jag får uthärda smärtan åtminstone fram till lönen kommer. Jag hoppas att det finns ca 1200 kr ''över'' till kiropraktorbesök.
Men, jag försöker ändå att se framåt, och att se saker och ting ur dess positiva perspektiv.

Idag jobbar jag det värsta pass som finns, nämligen till 21:15. Jag skrev ju om det i förra bloggen. Imorgon börjar jag kl 9:00 så ikväll blir det inget mer än att åka hem och sova. A ska inte sova hos mig inatt har vi bestämt, för det finns liksom ingen tid till att umgås i alla fall. Han kan gott få vara med sina kompisar en kväll istället. Och, jag kan få sova utan snarkningar från min älskling.

Appropå snark. Det måste vara ganska tunna väggar där jag bor, för jag har flera gånger störts av grannens ljudliga snarkningar. Det gör mig galen! När jag sover vill jag ha det TYST! Men jag kan säga att nästan alla andra ljud (som inte är tokhöga) är bättre än snarkningar. Jag klarar inte av att sova när någon snarkar! Så är det bara.

Jag har löst det genom att lägga huvudet i fotändan, för det känns som att snarkningarna, likt basdunk, leds i väggen,in i min sänggavel, till min huvudkudde, till mina öron. Blä!

Kan man klaga på sådant? För snarkningar är sannerligen en störning.

En av mina kollegor berättade här om dagen att hon och hennes sambo spar 1500 kr var per månad, för att uttnyttja till skojjigheter så som resor till exempel. Det är verkligen himla bra att göra så! Nu har inte jag utrymme till att spara så mycket, men kanske, kanske kan jag i alla fall lägga undan 500 kr per månad. Tänk om A kunde göra det samma, så skulle vi kunna åka på någon härlig semester tillsammans kanske en gång om året. Jag vill ju till Thailand, men A har hittills vägrat att åka dit! Jag tror ändå att jag kan övertyga honom med visningar av bilder vid väl valda tillfällen. För vem kan väl säga nej till Thailand när man ser helt underbara bilder därifrån?

Jag vill ju åka till Egypten också, och dit skulle det nog inte vara lika svårt att få med sig A. För dit vill ju  han också åka! Vi får se om vi kan få till någon gemensam resa under år 2007.


I lägenheten går allting mycket, mycket sakta framåt. Det är fortfarande rena rama katastrofen där hemma, men jag trivs! Jag längtar till sommaren, då jag ska ta itu med uteplatsen. Åh, så roligt det ska bli!


Och nu känns det?

Igår kom A hem! Man kan tro att det bara ska kännas underbart, men faktum är att det ibland känns som att han inte är hemma, och ibland känns det som att han aldrig har varit borta. Men mest av allt känns det otroligt skönt att han är hemma igen!

Han var väldigt, väldigt trött igår. Men vi fick några mysiga timmar tillsammans då vi lagade mat och sedan tittade på en show med David Copperfield som han hade köpt i Tunisien.

Jag skulle ha haft tvättstugan mellan 21 och 23, men eftersom A knoppade in redan vid 20:30 så valde jag att skjuta upp tvättstugan till samma tid på torsdag.

Idag jobbar jag till 20:45. Det är det näst snuskigaste passet enligt mig. Det allra värsta är till 21:15 och det har jag imorgon. Usch! Förr var det åtminstone bra att jobba kväll på grund av de extra pengar man tjänade, men nu är det försämrat, så det gör inte så stor skillnad att jobba kvällspassen ekonomiskt sätt. Jag tror att jag måste ändra mina preferenser så att jag får mestadels morgonpass!

I fredags så var syrran hem till mig och hjälpte mig att packa upp en massa kökskartonger! Det är bra mycket roligare att göra sådant när man är två! Dessutom så går det ju mycket snabbare.


Dagens höjdpunkt

Man kan tro att gårdagens höjdpunkt var att Brynäs slog Skellefteå med 6-0, men icke. Man kan också tro att gårdagens höjdpunkt var att det bara var tre dagar kvar till A kommer hem, men icke.
Gårdagens höjdpunkt var att komma hem till lägenheten och se att alla köksluckor satt på plats! Vilken känsla. MITT kök! Och så fint! Jag kommer att stormtrivas i min lägenhet. Det vet jag.

Jag hoppas att handtagen kommer på plats vilken dag som helst nu. Plattsättaren, tillika min ex-svåger, ska börja i helgen. Vet ni, snart är mitt kök KLART! Jaja, tapetseringen återstår, men det känns som en petitess i sammanhanget.

Jag tror att jag och min syster ska åka till Valbo idag. Hon ska till Elgiganten och ifrågasätta om det är okej att en mobiltelefon har varit inne på lagning ända sedan tionde oktober. Dessutom när det är trejde gången som telefonen är inlämnad för samma fel. Jag ska till IKEA och köpa de två köksskåp som fattas. Dessutom behövs några täcksidor. Jag ska ringa till snickaren och kolla så att det inte är något mer som saknas.

Förutom att luckorna var på plats igår, så märkte jag att det saknades en hel del kanderade jordnötter som stod i en skål på diskbänken. Jag sa till syrran, med skratt i rösten, att snickaren nog ätit några nötter (dom jobbar tillsammans dagtid). Syrran sa "Neeeej, det tror jag inte att han har gjort.". "Jodå!" sa jag, "Det tror jag att han har gjort.". Det gör ju självklart ingenting att han har ätit jordnötter! Absolut inte!

Idag när jag pratade med syrran, så frågade jag om hon pratat med snickaren och sagt att det blivit fint i köket. Jodå, det hade hon gjort. Och snickaren hade sagt "Men jag har ont i magen." Syrran frågade varför och han svarade "Hon hade ju så goda nötter där!" Oj, jag skrattade så tårarna rann! Syrran sa att jag måste fråga honom om han har ont i magen när jag pratar med honom. Självklart ska jag göra det! Vad vore vardagen utan lite skratt.

Om två dagar kommer A hem. Ja, jag börjar längta. Men, jag vill inte tänka på att han kommer hem förrän han verkligen är hemma. Det blir bättre så.

Kram!



Uppdatering

Det blir inga köksskåp idag, eller på ett bra tag framöver. Jag har helt enkelt inte råd! Köksskåpen skulle kosta totalt nästan 3000 kr, inklusive täcksidor, och det är mer än jag har kvar av pengarna till renoveringen. Jag måste ju i första hand tänka på att betala hantverkarna. Men, jag ska ju köpa lister också, och det får också vänta lite. Så, när snickaren kommer och sätter upp listerna, så får han sätta upp resterande köksskåp då istället. Jag kommer att köpa en till täcksida i alla fall, så kommer det att se "klart" ut, om än lite konstigt kanske.

Typiskt mig att bli sur/besviken för något sådant här. Jag har ju liksom räknat med att få det klart och gillar inte att behöva vänta. Men men, det är ju inte precis så att allt annat är klart, och att det står och faller med detta. Nej, jag ska ju lägga klart golvet i vardagsrummet, samt tapetsera fondvägg där, plus tapetsera hela köket - och där är inte ens underarbetet gjort. Så, som sagt, jag överlever att köket inte blir helt, helt klart så snart som jag hade hoppats!

Nerräkning?

Nej, trots att A kommer hem om ganska exakt tre dagar, så har jag inte nerräkning. På något sätt har jag nog inte förstått att han verkligen kommer hem. Eller kanske så är det ett inbyggt skydd mot besvikelsen som skulle komma ifall han av någon anledning inte kan komma hem denna gång heller. Men, han kommer hem, inshallah.

Igår var jag faktiskt riktigt produktiv. Ja, inte på jobbet, för huvudvärken infann sig som den gjort varje dag denna vecka. Jag var på behandlning på Previa, men eftersom hon inte lyckas knäcka min nacke, så har jag fortfarande ont. Nu ska jag få prova akupunktur istället. Undrar om det kan få kotan på plats. Troligen inte. Troligen får jag besöka Mr Chiropractor på Södra Skeppsbron innan det här är klart.

Det produktiva var hemma i lägenheten. Jag flyttade en del möbler på plats i vardagsrummet, och flyttade en del kartonger för att göra plats för möblerna. Jag röjde lite i köket och plockade upp några kartonger i hopp om att hitta kaffefiltren. Tyvärr hittade jag inga filter, och således uteblev det till min syster utlovade kaffet.

Tankarna är att jag ska bli ägare av en espressomaskin. Men jag vill inte köpa något billigt krafs, utan en riktig när jag ändå är igång. Tyvärr finns inte slantarna för en sådan just nu. Kanske lika bra. Jag har hört talas om folk som har blivit latteomaner! Det är redan två här på jobbet som har drabbats, och kanske är det smittsamt!

Ikväll väntar ett besök på Läkerol Arena, iklädd röd skjorta och grå kavaj. Det betyder att jag ska jobba. Jag tror att jag jobbar i restaurangen ikväll, men jag är inte säker. Det innebär i så fall att jag står i insläppet till restaurangen och kontrollerar att bara dem med aktuell biljett kommer in.

Nu är det dags att svara igen. Men som sagt, det är bara tre dagar kvar nu...

Årskrönika

Jag skrev tidigare i dagens blogg angående att jag inte riktigt kommer ihåg det gånga året. (Läs gärna bloggen här nedanför, som jag skrev för några timmar sedan.) Men, nu ger jag mig på ett försök till sammanfattning av mitt 2006.

Januari: Året inleddes med att pojkvännen satt fast i sin lägenhet med brutet ben. Nyåret firades i hans lägenhet på Öster och vi orkade inte äta mer än förrätten. Det var också månaden då jag något sånär kom i ordning i lägenheten. Det var också månaden då denna blogg föddes.

Februari: Jag fick min inflammerade visdomstand utdragen. En fruktansvärd upplevelse! Jag mådde också väldigt dåligt över att ha kommit efter på jazzdansen som jag gick på. Minns fortfarande ett fint sms som jag fick från min älskling, där han peppade mig och sa att man måste träna för att bli bra, och att jag var stark och att han tror på mig. Det slutade i alla fall med att jag gav upp jazzen.

Mars:  Två veckors sjukdom. Hosta, feber och sömnlöshet. Oerhört jobbigt! Det positiva denna månad var något av det bästa under hela året, under hela livet. Jag blev tillfrågad om att vara tärna på min bästa kompis bröllop - självklart tackade jag ja.

April: Veckan innan påsk spenderades i husvagnen i Tandådalen. Jag blev matförgiftad av en kycklingpizza och kräktes som bara den. Jag såg filmen Hostel, som utan konkurrens var årets sämsta film. Jag bokade en resa till Tunisien, hade tänkt åka ensam i en vecka, men fick avboka pga att ekonomin inte räckte. Galet! Jag tror inte att jag i själva verket hade velat semestra ensam!

Maj: Jag och mamma sydde tärnklänningen! Det var jätteroligt och jag blev jättenöjd. Astman krånglade en hel del. Husvagnen kördes till Gräsö, men jag kunde inte hjälpa till just på grund av astman.

Juni: A o E gifte sig och jag var tärna! Det måste ha varit årets höjdpunkt! Jag och A tog en ''paus''. Sommarens semester på tre veckor spenderades på Gräsö, i lägenheten och i Stockholm hos J med familj.

Juli: Kan ett kvällsdopp bara vara ett kvällsdopp? Nej, det var månaden då jag och A blev tillsammans igen. Vi kan inte vara ifrån varandra, även om det inte alltid är lätt. A åkte till Tunisien för sommarens semester.

Augusti: Jag jobbade under lite mer än två veckor på Friidrotts-EM i Göteborg. En fantastisk upplevelse! Ett minne för livet, med många nya, trevliga bekantskaper. A kom hem från Tunisien och det blev ett kärt återseende.

September: A åkte till Frankrike för att testa på livet där - och kom tillbaka efter några dagar. Jag hade första svängen halsfluss och var oerhört sjuk. One Tree Hill började igen! Jippi! Jag kunde börja tanka avsnitt som en galning igen.
 
Oktober: Ramadan. Min födelsedag firades utan kramar från A. Men, jag vet att han tänkte på mig i alla fall, det är huvudsaken. Festligheter i lägenheten ovanför slutade med spyor på min balkong. Ett sökt jobb visade sig gå till en annan ort än dit jag sökt. Lägenhetsjakt i Stockholm som slutade med stress över att inte vilja flytta. Köpte radhus i Bomhus och allt kändes bra igen.

November: A åkte till Tunisien för en månad. Toktittning på serier och svårighet att avgöra om The O.C eller One Tree Hill är bäst. Massor av shopping till lägenheten. Halsfluss nummer två.

December: A fick lov att boka om sin biljett till mitten av januari. Saknar, men förstår. Flytt till mitt alldeles egna radhus (nåja, lägenhet på bottenvåningen med radhuskänsla). Före det - renovering i massor med hjälp av mamma. Julafton hemma hos syrran. Dagarna innan nyår åkte vi till Tandådalen för att fira in det nya året i ett lite vintrigare landskap.

Jag har säkert glömt massor, men det är i alla fall en sammanfattning!

Kram, Sofia


Det nya året

Det nya året började på ett alldeles utmärkt sätt. Det gamla året slutade likaså. Fredagen innan nyår styrde vi mammas Hyundai Sonata mot Sälen, Tandådalen och husvagnen. Dagarna har rusat iväg, fyllda med vila, en del shopping och några promenader. Kvällarna har blandats med lugna kvällar i husvagnen och vinfyllda kvällar i grannars goda lag, och med några turer till storstugan.

Nyårsafton var trevlig med god mat, trevligt sällskap, bra musik och hemskt bubbel! Vi åt laxrullar  med pepparrotsfyllning till förrätt, oxfilé med wokade grönsaker, rödvinssås och dragonsås till varmrätt och en underbar vit chokladmousse med hallonsås till dessert. Den senare stod jag för (liksom stora delar av varmrätten) och var en repris från nyår 2004. Jag gör den i vinglas och mamma hade lovat att vi skulle fixa desserten till alla oss elva som firade tillsammans. Det var härligt att se allas ansiktsuttryck när jag kom bärandes med kartongen med de moussefyllda vinglasen och trevligt att höra alla kommentarer om hur gott det var! Alla åt upp och var mycket tacksamma! Roligt! Jag älskar att laga mat (göra dessert) när det blir uppskattat.
Mamma hade med sig en fin Veuve Cliqout som hon tyckte att det var på tiden att vi drack upp, men nej, den skulle sparas till midsommar enligt husvagnsgrannar. Hennes flaska skulle räcka till oss alla sa hon. Det visade sig vara en hemsk, mousserande shiraz, dvs RÖTT mousserande vin. Inte rosé. Rött. Det smakade gräsligt! Men vad gjorde det? Det nya året kom ju ändå. Vi var glada ändå. Och den fina champangen spräcker vi på midsommar.

Den röda tråden genom hela veckan i fjällen har varit sporten! Tro nu inte att jag har gått och blivit en hängiven sportutövare, nej, det är den lilla fjortontummaren som har gått varm med tour de ski, alpint och skidskytte. Hemresan är planerad till tidig förmiddag imorgon för att hinna hem lagom till finalen av tour de ski.

Jag är nybliven innehavare av det fenomenala abonnemanget
Trådlöst Bredband. Den största anledningen till att jag verkligen skaffade det, var att jag är administratör för ett forum där det hettade till lite under tiden jag var borta. De andra administratörerna kunde, och kan, givetvis reda ut det, men samtidigt så kändes det som en bra anledning för att skaffa abonnemanget som jag gått och funderat på ett tag. Det passade ju bra att syrrans yngsta åkte med ett par husvagnsgrannar (nåja, granncampingar iaf) hit i fredags och kunde ta med sig min laptop hit.

Jag har suttit och funderat lite på min årskrönika, men jag måste säga att minnet är lika bra som en guldfisks ungefär. Jag kan verkligen inte komma ihåg vad jag har haft för mig under året. Kanske ska jag försöka lite till med att dra mig till minnes. I så fall kommer krönikan så fort den är klar. Kanske kan jag friska upp minnet genom att läsa gamla bloggar, både här och på hemsidan.

För hemsidan finns lite planer för året. Vad som blir av dem återstår att se.

Tack Carro, för att du inspirerade mig till att bli en toksäljare under årets sista dagar. Vi kör vidare i samma stil detta år, bara din mage blir bra igen!

Kram!