Festen är slut

Nu har dom gått. Nu är allt tyst. Resterna av festen finns delvis på min balkong. En fontän av spyor forsade ner på min balkong, tillsammans med en bit nerspytt toapapper som fastnade på mitt balkongräcke. Trevligt. Mycket trevligt. Extra trevligt att jag har visning på lägenheten kl 12:00 imorgon. Tro mig - jag kommer inte att ta reda på dessa äckliga spyor. Någon får se till att min balkong saneras, att mina nerspydda saker saneras. Jag vägrar att acceptera detta. Spyor är vidriga. Spyor är alltid vidriga, och när dom kommer från någon berusad, okänd främling, så är dom om möjligt ännu vidrigare.

Nej, det är inte tyst. Nu dras det omkring på möbler där ovanför. De flesta har väl dragit vidare så får några hugade röja upp det värsta.

Securitas har, efter mitt samtal, varit där. Men då var det ju ganska tyst och dom sa bara att dom får dämpa sig för grannarna har klagat. Ja, grannarna (jag) klagade över att jag får min balkong nerspydd. En fest kan jag tåla, men spyor tål jag inte.

Jag har skickat ett mail till områdets förvaltare angående incidenten och väntar på spänning med svar på hyr spyproblemet ska lösas. Mitt förslag var att kalla hit en städfirma som får sanera (imponerande att folk klarar av att utföra såna jobb, jag skulle aldrig klara det) min balkong och mina nerspydda saker och sedan skicka räkningen till grannen. Får se om förvaltaren nappar på den lösningen, eller om hon har nåt annat förslag.

Nu vill jag äääännu mer flytta till min nya lägenhet! Det känns som att det luktar spyor i sovrummet, trots att dörren är stängd.

Usch.

Så trött

Två nätter på mycket kort tid då nattsömnen blivit totalt förstörd. Det fungerar inte. Någon måste lära sig att inte väcka mig mitt i natten och sedan hålla mig vaken i flera timmar. Det ska bli bättre, hoppas jag. Jag ber för det.

Dagen, liksom gårdagskvällen, spenderades på IKEA. Tack snälla syster för all hjälp! Mitt nya kök ligger i kartonger på mitt nya köksgolv. Bänkskivorna är inte inköpta. Kan inte bestämma mig för om jag ska ha ljusa, marmorliknande, bänkskivor eller gråsvarta som matchar golvet. Kan inte bestämma mig för om jag ska ha sjösten eller sjöstensliknande kakel. Kan inte bestämma mig för vilken typ av eklaminatgolv jag ska köpa till sovrummet och vardagsrummet. Petitesser. Jag äger mitt hem. Vilket som, så blir det bra! Vilket som, så kommer jag säkert att trivas utmärkt.

40% rabatt på tapeter är ett erbjudande jag inte kommer att kunna motstå. Jag älskar ju dessa tapeter! Visst, det blir ändå dyrare än 50% rabatt på en annan typ av tapeter, men det blir finare. Jag hoppas att 10% rabatt på våtrumslim innebär ett billigare pris än det jag fick på Coop. Våtrumslim är dyrt, men om resultatet blir bra så får det vara värt det.

Sommarens projekt blir uteplatsen. Golvet ska målas, stenplattorna ska rensas från mossa och ogräs. Ett plommonträd ska planteras.

Ja, kära du, hur ska du ha det? Hur länge ska detta fortgå? Är det inte dags att växa upp snart? Korkat att fråga här, du läser ju ändå inte.

Nio timmar och tio minuter till klockan ringer. Dags att ta igen förlorad sömn.

Choklad

Helgen har innehållit födelsedag, besök från Stockholm, middag på Churchstreet, jobb på hockey och svampplockning.

Eftersom jag fyllde år i fredags så bestämde jag mig för att det fick bli en ''fusk-helg''. Det går jättebra med GI och det som är extra bra är ju att man kan ''fuska'' i ett par dagar och sedan fortsätta. Det är ju inte så att allt är förstört bara för det. Jag åt både tårta, rulltårta och kakor! Jääättegott! :D

I fredags så var mamma, syrran och syrrans yngsta hem och grattade mig. Lite senare på kvällen så kom en av mina bästa vänner, som bor i Stockholm, hem till mig. Vi skulle gå ut och äta och valde Churchstreet. Vi tog en varsin oxfilé med goda tillbehör. Även om det kostade 225 kr så var det värt varenda krona. Dagen till ära så lyxade jag med loaded potato skins. Dom är ju bara såå goda!

Vi somnade inte förrän vid ettiden och tänkte gå upp vid nio ungefär, för att äta frukost i lugn och ro innan vi skulle gå in till stan. Vi vaknade vid halvtio och åt en snabb frukost innan vi tog bilen till Bomhus för att kolla in mitt radhus! Sen åkte vi ner på stan och gick runt där lite innan vi åt en varsin pizza på Nian. Strax före ett så gick vi till bilen för att möta min kompis sambo och barn och så åkte dom vidare till hennes syster.
Jag åkte till Duro för att köpa åtta rullar Easy Cover till lägenheten!

Sen åkte jag förbi ICA Maxi för att hämta min äldsta systerson och så åkte vi tillsammans upp till Läkerol Arena.

På kvällen kom min bästa kompis och hennes man hem till mig på en dags försenat födelsedagsfirande. Dom blev kvar till halvelva och det var jääättetrevligt! Jag fick två jättefina lyktor som ska få hänga i vardagsrumsfönstret i min nya bostad.

Igår var jag, syrran, en kompis och hennes dotter samt syrrans ex-svärmor till Storvik för att plocka svamp. Mamma mötte upp vid svampstället och efter ca tre timmar i skogen så hade jag närmare 20 liter trattkantareller, några gula kantareller och några taggsvampar.

När jag kom hem från svampskogen så frös jag jättemycket och kände mig jättetrött. Så istället för att ta hand om svampen direkt så tog jag ett varmt bad och vilade i soffan ett tag innan det var dags för att rensa svamp.

Idag har jag gjort klart med lånet för radhuset! Det blev hur bra som helst! Jag kommer att betala ungefär lika mycket som jag gör idag, innan skattereduktion! :D

Chokladen, jag köpte marabou mörk choklad, torkade aprikoser och cashewnötter. Det är gott att kunna ta en bit choklad någon gång ibland, även om man följer GI.

Mycket gladare

Idag känner jag mig mycket gladare än igår och i förrgår. Okej, jag är fortfarande väldigt besviken för att jag inte fick jobbet, men samtidigt så får jag tänka på att det var ingen garanti att jag skulle trivas där. Företagskunder är speciella. Privatkunder är också speciella, men på ett annat sätt. Men, det är föga tröstande, för jag känner mig övertygad om att det skulle ha blivit perfekt med jobbyte och nya utmaningar. Som sagt, sju år räcker.

Igår skrev vi kontrakt på nya lägenheten! Säljaren hade åtgärdat en skada i tapeten i sovrummet genom att sätta upp en ny tapetvård. Ehm, jag kommer inte att behålla den tapeten i alla fall, så det var ju lite onödigt att han lagt ner jobb på det. Tapeten är nämligen babyblåaktig och dessutom är det struktur i tapeten. Kräkvarning med andra ord.

Igår hittade jag en tänkbar fondvägg i Flüggers kollektion Fioton. Den är ganska mörkt brun med streckat blommönster i beige. Tanken är att måla resterande väggar i en matchande beige färg. Jag tror att det skulle bli snyggt till mina mörka möbler och till min vita soffa!

I kök och hall blir det troligen en beige tapet  och i sovrummet kommer jag att måla vitt och en mörkröd/roströd fondvägg.

Jag ska åka till Duro och köpa Easy Cover som gör att man slipper bredspackla. Jag kan sätta det direkt på väggen och då blir det ett slätt resultat där man kan tapetsera eller måla! Då slipper jag den läskiga strukturtapet som är där idag! :)

Nu är det dags för lunch på Bredbar!


Det blev inget

Det blev inget nytt jobb. Usch, så besviken jag blev. Att få höra av två personer att jag låg väääääldigt nära räcker liksom inte. Det känns väl bra att veta att man inte var otänkbar, men jag blev heller inte utvald.

Jag har inget att säga om de fyra som fick jobben. Två har mobil kompetens, inget jag kan konkurrera med. En har ett förflutet som företagssäljare, butikschef och är en "säljmaskin, inget jag kan konkurrera med. En har en djup och bred bredbandskompetens och fungerar i praktiken som användarstöd hos oss, inte heller något jag kan konkurrera med. Så, det är liksom inte så att jag tänker ''Hmm, varför fick HON jobbet och inte jag.'' Jag räckte helt enkelt inte till. Hade det varit en plats till så kanske det var jag som hade fått den, eller inte. Jag vet inte. Jag vet bara att jag blev väldigt, väldigt besviken. Sju år med samma tjänst (mer eller mindre) räcker. Jag var redo att gå vidare. Nu är jag kvar på samma plats och det känns tungt. Arbetslusten är totalt borta. Jag hoppas att den dyker upp igen under dagen.

Klockan tickar, men jag har ingen lust att kliva upp ur sängen. Jag måste, för att komma i tid till jobbet. Men helst av allt så vill jag bara lägga mig ner igen och somna om.


Den är klar

Den totala kalkylen är klar! Det känns bra. Det känns rätt! Det kommer att fungera! För beräknade 53.307 kr så kan jag renovera hela lägenheten, köpa nya sovrumsmöbler och en schäslong till vardagsrummet. Med renovering så menar jag; nytt kök, ny spis, ny fläkt, kakel ovanför diskbänk, kakel o mosaik i badrummet, nytt badkar, nya golv i vardagsrum och sovrum, måla alla tak, måla väggarna i vardagsrum, tapetsera eller måla väggarna i sovrum, tapetsera väggarna i kök och hall, nya dörrar.

Var det allt? Det lät så lite när jag räknade upp det. Men, det är klart, jag har ju inte skrivit ner exakt vilka skåp som ska stå på vilken plats. Det räcker att jag har gjort det i min kalkyl.

Om ca tio minuter eller mindre så ska jag ringa till banken. Jag måste be om 20.000 kr mer än vad jag sökt lån på. Det ska nog inte vara några problem! Jag hoppas inte det i alla fall! Jag tycker att jag är duktig som kan renovera en lägenhet på bara 53.307 kr. En kompis till mig renoverade sitt kök för ca 100.000 kr och köpte sovrumsmöbler för 70.000 kr! Det är lite galet tycker jag! ;-)

Idag är dagen då vi får veta vilka som får tjänsterna på företagskundtjänsten. Jag håller tummarna på att jag är en av dem, sen så håller jag mina tummar lite extra för ett par till. Det vore nog precis vad jag behöver. Nytt jobb, nya utmaningar. Fasta(re) tider och rutin i vardagen.

GI går bra! Ett par dagar har visat på plus utan att jag fuskat, men jag vet att det beror på att magen har varit lite ur form. Nu är det som det ska igen, och det visade på ett tydligt minus i morse! Det känns jättebra! Det jag saknar är baguette och chokladbitar! Konstigt nog, eftersom jag inte varit så förtjust i chokladbitar förr. Men för några veckor sedan så fick jag någon snickers-mani och nu längtar jag ibland efter snickers och också efter toblerone. Tidigare har det varit smågodis och chips som varit min grej, men det saknar jag inte alls.

En dag närmare

Två dagar ledigt. Helg. Ändå är det torsdag och fredag. Kanske är det sista gången på länge som jag jobbar helg? På måndag får jag veta! Igår kände jag mig oviss. Det var så skönt att höra att jag inte var ensam om den känslan, utan veta att det var precis lika för minst en till som sökt det här jobbet. Skönt! Skönt och lugnande!

Idag har jag skickat in låneansökan. Jag ska ta lån på några hundra tusen. Det låter inte så farligt. Jag ska ta lån på mer än en kvarts miljon. Det låter hemskt! Men, jag har en EGEN lägenhet! Med uteplats, med två altaner, med gräsmatta. Fantastiskt! Det känns lite overkligt. Jag måste påminna mig om att det verkligen är sant. A tycker att Bomhus ligger lite långt bort. Han tycker att Öster är bäst. Jag skulle nog inte frivilligt välja att bo på Öster och även A erkänner att uteplats är väldigt trevligt, om det inte är på Öster.

Måååååååååååååååååååååååååååål!!! skriks det från vardagsrummet. Låt mig gissa. Sverige har gjort mål på Island. Ja, så svårt var det att gissa. Undrar om det står 2-1 nu?

Jag funderar på vilken typ av parkettgolv som jag ska lägga i vardagsrummet. Antingen blir det trestavs ekparkett, eller så blir det sån där parkett med lite rutmönster, som brukar vara i hyreslägenheter. Jag tycker att det är ganska snyggt, och väldigt vardagsrumslikt.

http://www.webbkampanj.com/bauhaus/katalog/v40/ 

Det golv jag tänker på finns på sidan fyra, längst upp i högra hörnet.

Jag ska välja tapeter också. Eller, inte bara välja tapeter. Jag ska köpa tapeter. Duros tapeter ligger mellan ca 190 kr till 255 kr per rulle. Det blir ganska dyrt, men jag gillar Duro och vet att det håller hög kvalité.

Klockan är 21:35 och jag funderar på att gå och lägga mig. Jag är jättetrött! A var här tidigare och vi såg på två avsnitt av Prison Break. Jag hade redan sett de avsnitten och höll på att somna flera gånger. Det vore kanske bra att sova snart, så jag vaknar tidigt imorgon.


Vadå, jag?

- Nähä, är du velig?
- Ehm, ja, jag är väl det....
- Det bliiiiir bra! Du var ju så taggad!! Du kan alltid tacka nej om du får det, men jag tycker helt klart att du ska satsa på det här.

Peptalk från min vän, kollega och chef.

Ja, jag vet. Det blir säkert bra, om jag får det. Jag ville ju det här. Jag var ju peppad. Det kändes helt rätt. Idag fick jag kalla fötter, och nej, jag ska inte gifta mig. Jag har sökt jobb på en annan avdelning inom företaget. Efter peptalket så kändes det bättre igen! OM det nu blir så att jag får jobbet, och jag vantrivs, så är det ju inte så att avdelningen jag jobbar på nu försvinner. Jag kan ju komma tillbaka om det nya känns totalt fel. Det känns tryggt. Självklart går jag in med känslan om att det blir toppen, om jag nu får det.

För övrigt så har jag kännt mig sur idag. Sur och negativ. Jag vet inte varför. Kanske så slukade jag upp månadens kvarvarande glädje under gårdagen? Lyckoruset över radhuset kanske krävde sitt?

- Ska han göra klart med luckorna och så nu då?
- Va?! Näe, jag sa ju att han kunde släppa allt om han säljer till mig. Det var ju liksom förutsättningen för att jag skulle få det.
- Jaha, så han ska inte ens göra klart? Men han hade väl köpt alla luckor i alla fall?
- Nej, det sa jag ju. Jag ville ju inte ens ha dom där luckorna. Men det skiljde ganska mycket upp till de luckor jag ville ha, så nu kanske jag köper de där vita i alla fall.
- Jaha, så nu måste du köpa dom då?
- Ja, naturligtvis. Men dom kostar liksom inte ens hundra kronor styck. Det är liksom inga pengar att prata om. Jag har ju sagt att det skulle kunna gå på ca 100.000 till om det hade blivit budgivning.
- Jaha, jaaa....

Mammor. Varför inte försöka vara positiv? Varför inte se att det här är något som gör mig glad? Något jag vill göra? Hade det kännts bättre om jag köpt någon liten skrubb i en söderförort till Stockholm för ca en miljon? Nähä, inte det. Nä, men ska jag bo kvar här då?

- Hur var det med golven i din lägenhet då, fick du betala dom själv?
- Vadå, i den här?
- Ja, dom lade ju in klinkers och parkett och så. Fick du betala för det?
- Näe, det kostar 40 kr mer per månad....
- Jaha, men fick du inte betala nån engångskostnad också?
- Jo, drygt 100 kronor eller nåt, för att jag bytte ett av golven ett år innan det var dags.
- Jaha....

Och? Liksom. Om jag nu hade betalat, kan jag inte flytta då? Går det inte att flytta för att jag flyttade för tretton månader sedan? Fungerar inte det? Finns det någon lag på att man måste bo i lägenheten under en viss tid? Jag har ju aldrig riktigt kännt mig hemma i den här lägenheten. Den är fin och jag trivs, men det är inte riktigt, riktigt hemma.

På tretton månader har jag satt upp en tavla. Jag har ingen hatthylla, för jag har inte tagit mig tid till att skruva upp den. Jag har inte riktigt ordnat i datarummet, så datorn flyttades till vardagsrummet och senare till den köksstol i sovrummet som den står på nu. Det är nästan ständigt stökigt, för saker och ting har inte riktigt hittat sin rätta plats.

Dessutom blir jag väckt allt som oftast på grund av att det är så lyhört från gatan in till mitt sovrum. Det hjälper inte att ljuden studsar mellan husen, så att det låter som att dem som står utanför och pratar skriker till varandra.

Nu ska jag flytta. Jag ska flytta till ett hem! Med två egna altaner och en helt egen gräsmatta. Jag kan plantera ett plommonträd! Jag kan plantera ett körsbärsträd! Jag kan göra en lika fin köksträdgård som L.W fixade i somras!

Om jag ska ha vita luckor eller ekluckor? Ja, det blir nog vita luckor. Det blir nog de luckor som redan sitter i halva köket. Jag ska åka till IKEA och komplettera med resten. Det kommer kanske att kosta mig runt 500 kr. Jag tror att jag överlever det.

Mammor måste väl oroa sig lite. Dom måste väl klaga lite. Så är det väl att vara mamma. Det är något inbyggt, något genetiskt. Om jag själv får bli mamma någon gång, så hoppas jag att jag kan vara positiv istället för negativ och klagande. Jag hoppas det.

Knappt två veckor kvar av Ramadan. Måtte tiden gå fort. Jag behöver kramar. Jag behöver pussar. Jag behöver närhet.


Håll för öronen...

.... för annars kanske jag spräcker trumhinnorna på er.

JAG HAR KÖPT RADHUUUUUUUUS!!!!!!!!!

Jag förstår knappt att det är sant. I fredags bodde jag i lugn och ro i min nuvarande lägenhet, men med en längtan efter något nytt. Så på kvällen ringer min syster. Hon är ordförande i föreningen där hon bor och hade träffat en kille som bor i området ute på gården. Han frågade om mäklaren hade kontaktat henne. Det hade hon inte, så syrran undrade såklart varför. Jo, han skulle sälja sin tvåa på nedre botten för att flytta till tjejen.

Syrran visste att jag nog var intresserad, så hon ringde mig och jag ville ju såklart åka och titta! Syrran fixade hans nummer, ringde och sa att jag var intresserad och dom bestämde att jag skulle ringa.

Jag och syrran var och tittade på den i fredagskväll. Renoveringen är påbörjad och badrummet är helt klart, dock med matta och våtrumstapet. Jag vill såklart helst ha kakel. Alla väggar var målade. Nytt golv i hall och kök. Påbörjat byte av köksluckor i kök.

Jag sa att jag var intresserad och vi bestämde att jag skulle prata med mäklaren (den är inte ens ute till försäljning ännu). Mäklaren sa att vi ju får göra upp det själva om vi vill, men hon kan inte rekommendera honom att sälja utan budgivning. Budgivningen skulle börja på 285.000 och jag gav ett bud på 240.000. Så ringde jag säljaren och sa samma sak. Han ville fundera lite. Strax därpå ringde han upp och frågade när jag kan ta den. Jag visste att han vill iväg, så jag sa omgående. Jag tar smällen med tre dubbla hyror (kommer att låna till det). Han ville fundera lite till. Efter kanske en halvtimme ringde han, och då sa han att han ville ha 250.000 i alla fall. Efter att ha verkat lite omöjlig i typ tjugo sekunder så sa jag att jag accepterar det!

Jag juuuuuuuuuuuuuuuuublade inombords! Den hade mycket, mycket väl kunna gå över 300.000 i en budgivning - kanske högre än så!

Jag är radhusägare!!!! Nåja, inte på papperet, men snart! :D

Det är två rum och kök på 67,5kv. En klädkammare och ett förråd under trappen (som går till lägenheten ovanför). Ja, det är alltså som radhus på nedervåningen, men det bor en annan uppepå som har balkong. Jag har två altaner och en stor gräsmatta som är bara min!!

Kan det bli bättre??! Åååååååh, så glad jag är!!! Fattar inte att det är sant!

Nyss var jag på väg till Stockholm! Sen blev jag ju så stressad av den tanken och kände att jag ville bo kvar här! Nu har jag alltså köpt RADHUS!!!

A tyckte också att det var bra och roligt! Han har två kompisar som bor i samma stadsdel, så han är ju inte ensam där ute när han hälsar på mig.

Min bankkvinna har semester denna vecka och jag läääängtar till måndag då jag kan börja diskutera lånet! (Jag har ju lånelöfte sen innan.)

Samma måndag får jag besked om företagsjobbet. Jag har inte allt för stora förhoppningar om att få det. Ibland känns det lite som att det kvittar, men ibland är jag jätteangelägen om att få det. Jag försöker väl bara att stilla mig så att jag inte blir allt för besviken om jag inte får det.

Men, idag kan inget grusa mitt humör, för jag har blivit radhusägare! :D

Nu ska jag åka iväg till Bomhus o hämta syrrans son, sen ska vi hämta upp syrran vid busstationen och sen till Läkerol Arena för Brynäsmatch. Sorgligt men sant så vet jag inte vilka dom spelar mot idag. Jag har ju ingen morgontidning. :D


När ska det bli?

Den här veckan har gått ganska fort, trots att jag i början av veckan tyckte att det var flera år till det skulle bli helg. Jag kan inte minnas senast när jag har kännt mig så här trött. Normalt sett brukar jag ha svårt att kliva upp på morgonen, men efter någon timme brukar jag känna mig pigg. Så har det inte varit nu. För varje dag som gått, så har jag bara blivit tröttare och tröttare. Det ska verkligen bli skönt med helg och en chans till att sova och vila upp mig.

Ett återkommande problem för mig är städningen. Jag har skrivit flera gånger nu att jag borde städa. Att jag måste städa. Kanske är det här helgen som jag tar itu med städningen? Jag hoppas det. Om precis två veckor fyller jag år, och även om jag inte fyller jämnt, så kommer det väl i alla fall några hem till mig och fikar lite. Då vill man inte ha stökigt!

Något som jag faktiskt har lyckats komma igång med är GI. Det var min tur nu. Jag har tänkt börja under en lång tid och igår gjorde jag det. Jag var och handlade i onsdags och köpte hem mat för de tre första dagarna. Imorgon ska jag åka och handla igen, för ytterligare några dagar. Det känns bra än så länge. Jag är inte hungrig och jag äter god mat. Jag har ju bara hållit på i en och en halv dag än så länge, men det känns bra den här gången. Det känns som att jag kan klara det. Det som är så bra med GI är ju att man kan ha en hel fuskdag, eller fuskhelg, och sedan komma ikapp lätt igen. Man går bara tillbaka till fas ett och kör den lagom länge till man har tappat de extrakilon som satte sig.
Nu är jag i fas 1 och då ska man väl inte fuska. Tanken är att få bort sötsuget och jämna ut blodsockernivån. Då fungerar det inte att äta godis, socker, kolhydrater.

Jag tänker inte skriva vad jag väger. Jag vill väga precis under 70 kg. 68 kanske. Jag vet att jag nästan är nöjd vid 72.  Vad jag väger nu kanske jag säger när jag väger under 70. Det är väl i och för sig inte intressant. Tilläggas bör att jag är 177 cm lång, för er som inte känner mig personligen.

Sängen Malm har ännu inte hittat hem till mitt sovrum. Jag har inte råd just nu. Jag har lånat ut pengar till en person som verkligen behövde dem, så jag väntar till jag får tillbaka dem.

Malm

Ingen fest

Nej, det blev ingen fest för mig igår. Jag fick så ont i huvudet mot kvällen, så jag struntade i festligheterna. Det hade ju varit jätteroligt att träffa dom som var hitresta, men det kanske blir någon annan gång istället. Först och främst vill jag bli riktigt frisk. Det är det viktigaste.

Idag står tvättstugan på schemat. Men dessförinnan så är det Hell's Kitchen. Jag började ju kolla på det igår och måste helt enkelt se hur det går. Michael som framstod som ödmjuk o lugn är nog en hal liten ål. Jag håller i alla fall på honom, han verkar vara duktigast.

Ikväll ska A komma hit och äta. Det blir seabass (har sett det översättas till havsaborre, men jag är inte säker) med slata tunisienne och bröd. Kanske måste jag göra en soppa också, jag vet att A vill bryta fastan med soppa. Tyvärr har jag mumsat i mig nästan alla baklawas, men A är ändå inte så mycket för sötsaker.

Hell's Kitchen!