Bio och fika

Ikväll ska jag och en kompis gå på bio! Vi ska se ''Rykter går'' med bland annat Jennifer Aniston. Innan bion börjar ska vi hinna med en fika också! Den största anledningen till att vi går på bio nu är att vi båda har biocheckar som är på väg att förfalla. Jag hade två stycken kvar och L hade en. Jag tänkte att jag kanske kunde ge bort en biocheck i kön, men så pratade jag med kollega M här på jobbet som också skulle gå på bio ikväll. Naturligtvis gav jag min överblivna biocheck till honom!

Igår såg jag Prison Break som vanligt! Det slutade ju så otroligt vansinnigt spännande så jag var tvungen att se några fler avsnitt som lämpligt nog fanns att tillgå! Den serien är verkligen hur bra som helst och man sitter ju på helspänn hela tiden! Dessutom måste jag försöka se lite O.C-avsnitt, för det var länge sedan nu.

Jag har lediga dagar torsdag-fredag i denna vecka och då måste jag försöka få lite ordning i datarummet. Jag måste försöka koppla in högtalarna också, så jag kan ha något liknande normal volym när jag tittar på mina serier vid datorn. Just nu har jag maxvolym och har ändå svårt att höra vad som sägs.

Diskussionen om karikatyrbilderna av Profeten Mohammed har verkligen blossat upp! Jag tycker att bojkott är helt rätt recept, men föraktar allt typer av terrorhot/terrordåd. Det jag förvånas över är ju att de här bilderna inte verkar ha publicerats nu de senaste dagarna utan för flera månader sedan. Konstigt att det inte har uppmärksammats så här starkt förrän nu.

Kramar, Sofia


Jag vill bara sova

Fyra nätter på raken har sömnen varit minst sagt dålig. Först har jag inte kunnat somna i tid, utan jag har legat och vridit och vänt på mig i flera timmar innan jag av ren utmattning har fallit in i en orolig sömn. Igår trodde jag att det skulle gå bättre att sova, för dels var jag trött, dels hade jag A hos mig. Men inte då! Jag somnade inte förrän vid tre någon gång och sov otroligt oroligt och vaknade flera gånger. Jag var långt ifrån utsövd när klockan ringde vid nio i morse.

Det har i alla fall gått ganska bra att jobba idag. Jag har inte fått så mycket gjort på grund av ständigt återkommande avbrott. Men men, vad vore arbetet om man inte kunde prata lite emellanåt.

I fredags jobbade jag till kvart över nio och sen åkte jag hem och såg lite på tv. Sen ringde A och så åkte jag och hämtade honom. Vi somnade inte förrän efter klockan tre på natten och jag var tvungen att vakna ganska tidigt på lördagen för jag skulle jobba på Gavlerinken. Brynäs vann matchen efter förlängning. Skönt med vinst, men trist att dom inte vann under ordinarie matchtid. Det var ganska kaosartat att jobba på grund av att merparten av ca 500 festdeltagare vägrade inse att dom inte fick komma in i VIP-restaurangen eftersom dom inte hade VIP-biljetter.

På kvällen var jag förbi hemma hos A men eftersom vi båda var så trötta att vi knapt kunde hålla ögonen öppna, så åkte jag hem ganska tidigt. Väl hemma kunde jag inte sova utan kom in i någon andra andning och var återigen vaken halva natten.

Igår, söndag, hade jag klockan på 9:35 för att se storslalomen och jag vaknade men kände mig inte alls utvilad. Efter andra åket så åkte jag till jobbet för att jobba lite övertid. Jag hade tänkt jobba 4-5 timmar, men orkade inte mer än 2,5 timme. Jag lade mig och sov i två timmar när jag kom hem och vaknade av att A ringde och frågade om jag ville komma hem till honom. Jag tyckte att det lät bra, men sa att jag gärna åker hem till mig och sover. Sagt och gjort så var vi hemma hos mig strax innan nio och såg merparten av Terminator 3. Helt okej film faktiskt, trots att den är så overklig.

Efter lite kvällsfika i form av mackor och thé så gick vi och lade oss. A ville se en till film men jag kände att jag behövde sova. När filmen var slut hade jag ännu inte somnat, utan gick upp och satte i ytterligare en film till A. Jag måste ha somnat till då i alla fall, för sen vaknade jag av att A låg och snarkade. :-) Efter lite buffande och muttrande så slutade han i alla fall snarka och jag somnade så småningom. Sen har jag vaknat minst två gånger till för att gå på toa. Som sagt, jag var inte så pigg när klockan ringde i morse.

Ikväll slutar jag 19:15. Eventuellt ska en jobbarkompis låna min bil då, för han ska flytta ikväll. Jag ska först gå till A och hämta bilen och eventuellt lämna den hos jobbarkompisen då. Sen ska jag hem, lägga mig i soffan, ligga kvar där till Prison Break är slut och sen ska jag förflytta mig till sängen för att sova fortast möjligt.

Kramar, Sofia

Ingen hade hört mig

Igår skrev jag om att jag på jobbet sagt att jag hoppades att det skulle bli 6-0 på matchen igår. Idag när jag skojjade om det och sa att jag borde ha spelat på min överdrivna önskan så visste ingen vad jag menade. Ingen hade hört mig säga att resultatet skulle bli 6-0! Jag var ju så sääääker!

Idag när jag är inne på Lunar och läser så ser jag ett svar med kommentaren att 6-0 vore härligt men att det nog blir en jämn match! Det var ju DÄR jag ''sagt'' (skrivit) det!

Här är inlägget:

Onsdag 25:e januari 2006, kl 18:45
Jozie F30 från Gävle i Gävleborgs län
Ja, att se matchen på tv är ju inte illa det heller! Imorgon jobbar jag på matchen mot djurgården, ska bli spännande att se hur det går då! Har några kollegor som är djurgårdare och som hävdar att dom ska visa brynäs vart skåpet ska stå. 6-0 seger vore härligt i det läget! :D:D:D

Det var alltså till och med på onsdagen som jag ''siade'' och matchen var ju igår! Skönt, nu är det klargjort!

Kramar, Sofia

Man håller tyst eller spelar!

Vid något tillfälle på jobbet idag så diskuterade vi kvällens Brynäsmatch. Vad säger jag, jo, ''hoppas det blir 6-0 eller nåt sånt''. ''Nja'', sa den jag pratade med, ''det blir nog en jämn match''. Jaha, vad händer? Jo, det blir 6-0! Hade jag satsat en tjuga på det resultatet så hade jag nog varit en ganska rik flicka nu. Så rik att jag kanske kunde ha betalat åtminstone handpenningen på min önskade flygbiljett.

Idag på jobbet fick vi veta lite mer om det nya bonussystemet. Det såg mer ut som förr, och det var bättre förr! Det vill säga att man såg fler likheter med ett numer flera år gammalt bonussystem än med det nuvarande. Vi har ännu inte fått veta vilka produkter som blir bonusgrundande och heller inte våra mål. Men, det såg bra ut det vi fick se i alla fall.

Nu  har jag kommit många steg närmare ett besök till mitt älskade Tunisien i sommar. För första gången någonsin i mitt drygt trettioåriga liv funderar jag på att åka ensam! Ja, mer än funderar, jag planerar att göra det! Flygbiljett blir troligast med Apollo. Dom har klart bäst flygtider vilket gör att man får nästan åtta dagar på plats på enveckas resorna. Jämför det med Deturs usla flygtider där man får ca sex dagar på plats. Naturligtvis vill jag bo på det fantastiska Hotel Kaiser! Där bodde jag i höstas tillsammans med Caroline (
http://caroline.blogg.se ) och det var ett jättetrevligt hotell! Att bo på ett hotell där jag har bott tidigare skulle göra att jag kände mig "hemma". Dessutom vet man vad man får! Skulle jag välja Apollo's lågprisalternativ, Karawan, så vet jag nästan innan att jag skulle bli besviken. Vi var förbi där i ett par olika ärenden och fick inget vidare bra intryck av hotellet. Visst, det har ett kanonbra läge, men läget är inte allt.

Att A är helt positiv till min idé att resa ensam gör mig otroligt mycket säkrare! Hade han reagerat med ''oj, ska du åka själv? Tror du att det blir bra? Det blir nog väldigt jobbigt som ensam tjej...'' ja, då hade jag kanske ångrat hela grejjen. Men i och med att han reagerade ''Jaa, varför inte? Du känner ju till Tunisien och hittar i Sousse, det blir säkert jätteroligt!'', så känns det ''säkert'' att åka! Dessutom har jag ju A's kusin R där, som jag alltid kan vända mig till! Plus att jag litar på att A i Monastir också skulle kunna ge en hjälpande hand om jag hamnade i trubbel! A i Monastir (om du läser här), vi måste ta en cafétur och mumsa tårtbitar!

Klockan har redan passerat tio. Jag kom hem från hockeyn senare än vanligt på grund av att matchen blev förskjuten i tjugo minuter till följd av att en linjeman blivit sjuk och fått lämna återbud. Jag börjar inte förrän 12:45 imorgon, så jag funderar på om jag ska se en film, ta ett bad eller gå och lägga mig och läsa lite i ''Änglar och Demoner''.

Kramar, Sofia


Ska man aldrig känna sig pigg?

Idag började jag 12:15. Jag hade klockan på 9:30, men vaknade 9:00 för jag behövde gå på toa. Jag ställde sedan om klockan till 9:50 och hann somna om innan klockan ringde. Sen såg jag "Våra bästa år" innan jag klev upp och gjorde mig i ordning för jobbet.

Igår när jag kom hem så var jag jättetrött! Jag kände mig ju inte pigg på hela dagen och kvällen var inget undantag. Jag såg i alla fall både "Prison Break" och programmet som gick efter. Jag tyckte ju att det kändes som en förkylning låg i kroppen och det gör det säkert. I morse när jag vaknade kände jag nämligen ett bekant brännande på överläppen och mycket riktigt, ett stort munsår hade blossat upp under natten.

Jag var till apoteket på första rasten för att köpa Anti för 99,50. Man ska ju egentligen börja innan munsåret blossar upp, men det är ju inte så lätt när man inte ens kännt att det var på väg.

Jag jobbar kväll hela denna vecka. Det är jätteskönt att få sova om morgnarna, men det blir inte mycket tid över till annat. I morgon ska jag i alla fall försöka ta mig till någon affär och handla lite mat.

Just det ja... A är ju hemma med brutet ben och sjukskriven till 25 feb. Han lämnade in (jag gjorde det åt honom) papperen till försäkringskassan 3 januari. Jag ringde nu och frågade om när han kunde förvänta sig en utbetalning. Då säger idiothandläggaren nåt i stil med ''ja, men det står här att andra arbetsuppgifter kan möjliggöra arbete''. Ja, jag vet att det fanns nån sån idiotisk formulering, men på ALLA andra frågor står att han INTE ska jobba och INTE belasta foten på MINST sex veckor! Jag har tom mailat sjukhuset o frågat om det är tänkt att han ska kunna jobba eller ej och svaret var att han var HELT sjukskriven till 25 feb. Jag fick förklara för handläggaren att han inte ALLS får stödja på foten och att han INTE tar sig NÅGONSTANS utan sitter hemma i lägenheten och har kryckor för att ta sig till toaletten.
Han har ju varit med mig till Willys och var ju HELT SLUT efter det. Nu vill han inte ens följa med, utan ber mig handla åt honom. Jag blir GALEN på försäkringskassan!! Just det, vet ni vad hon mer sa?!  Jo, att det är högre krav på arbetslösa, VARFÖR!?!??! Ska en arbetslös ha större möljligheter att jobba med brutet ben än dom som har ett jobb?!?!?!?! Jag berättade för henne att han faktiskt försökt göra nåt åt sin situation, att han tänkt åka till Frankrike för att söka jobb på grund av att han inte hittat nåt jobb här i Gävle, men att det ju inte går på grund av ATT HAN HAR BRUTIT BENET OCH ÄR GIPSAD TILL KNÄET!!!! Den dumma kossan verkade tillslut förstå att det var ''på riktigt''. (Hon sa nåt att ''jaaaa... det står ju här att han inte får belasta benet på sex veckor'', men lade snabbt till att det borde ha gått sex veckor nu. NEJ, det har gått ungefär fyra veckor, ganska precis.)
På nyheterna igår stod att hoten mot försäkringskassans anställda dubblerats - jag förstår det! Nu ringde JAG, en svensk tjej som både kan formulera mig och vet hur man ''beter'' sig i telefon (att det inte är nån idé att skrika, gapa och bli arg, utan istället lugnt och sakligt argumentera för sin sak). Vad hade hänt om A, med sin inte flytande svenska, ringt istället? Han hade förmodligen blivit överkörd och utan pengar.
Nu fick jag ett löfte om att hon skulle försöka få utbetalningen klar till och med fredag, annars skulle hon ringa.

Suck, nu är jag återigen irriterad på försäkringskassan... jag som ju hade ''glömt'' detta...

Kramar, Sofia


Frisk men inte pigg

Idag är jag på jobbet, men jag är långt ifrån pigg! Jag önskar att jag kunde ligga hemma i sängen nerbäddad under täcket. Nu känns det dessutom som att alvedonen jag tog för tre timmar sedan har gått ur, för det kändes som ett slag i ansiktet nyss. Jag var hyffsat pigg i kanske en och en halv timme... Jag läste i och för sig på aftonbladet.se att idag är stora deppardagen.

Jag slutar 19:15 idag och även om jag skulle behöva åka och handla så struntar jag nog i det, jag orkar helt enkelt inte.

Kvällens glädjeämne - Prison Break! Superbra serie!

Kram, Sofia - obotligt trött

En ny vecka

Snart börjar en helt ny vecka. Veckan som snart är över blev lite förlorad på grund av att jag var sjuk i tre dagar, men nu är det dags att ta nya tag.

Jag mådde i alla fall bättre i fredags, även om jag var väldigt trött. Magsjuka suger verkligen all energi! Jag hörde att flera varit drabbade av samma magsjuka som jag, diarré i några dagar och väldig trötthet. I lördags bestämde jag mig för att följa med på hockeyresan till Leksand. Det var en jättetrevlig resa med Brynäsvinst, 3-0!

Jag hade glömt att säga till att jag inte åt fläsk och även om vi bjöds på buffé så innehöll precis allting fläsk. Jag frågade om dom möjligen hade något fläskfritt och jag erbjöds då biffstroganoff. När maten kom ut så såg det inte alls ut som stroganoff utan någon slags pastasås. Jag frågade om ''biffstroganoffen'' verkligen inte innehöll fläskkött och servitrisen mumlade lite att ''jooo, det gjorde den nog''. Hon gick ut med maten och när alla hade ätit klart så fick jag i alla fall en jättefin biff med rödvinssås, grönsaker och stekt klyftpotatis. Maten var god, och även om vi hade gott om tid på oss, så kastade jag i mig maten.

I bussen hade vi en tävling med 20 kr i insats om slutresultat samt resultat efter två perioder. Jag tippade 1-3 och 0-2 efter två perioder. Vi hade också en annan tävling med första målgörare, sista målgörare och första utvisade spelare, för Brynäs. Eftersom ''reseledaren'' inte verkade helt ''med i matchen'' utan kanske hade fått lite innanför västen (som alla andra) så tog jag det säkra före det osäkra och förde ''protokoll''.  Det visade sig vara ett smart drag, för ''reseledaren'' hängde bara med till första målet, som kom 2:41 in i första perioden. Ingen hade tippat rätt slutresultat, så då går pengarna (närmare 800 kr) till ungdomsverksamheten i Brynäs IF.
Det var bara jag som hade tippat Sjödin som första målgörare och då fick jag välja pris mellan en keps, en t-shirt och en halsduk. Jag valde halsduken. Som sista målgörare hade jag också tippat rätt, Molin, men det var det flera som hade gjort så då blev det lottning. Jag skulle ha vunnit även då, men det var ju ''fusk'' så det lottades om. Två hade gissat rätt på första utvisade spelare, så även där blev det lottning. Jag fick tack för att ha varit en ypperlig sekreterare, nej, ''min gulliga sekreterare'' var det. :-)

På riks80 utanför Storvik så fick bussen panikbromsa och veja rejält. Hela bussen krängde och jag var övertygad om att vi skulle välta, krocka, ja, åtminstone köra av vägen, men på något sätt så höll vi oss kvar på vägen och fortsatte resan mot Gävle. Jag tror att dom flesta var för berusade för att riktigt förstå vad som höll på att hända. Någon sa att det stod en bil på sidan av vägen, så jag vet inte om det kanske var den som bussen fick veja för. Läskigt var det i alla fall.

När vi kom tillbaka till Gävle så gick vi som jobbar i ''vipen'', plus ''reseledaren'' till Heartbreak för att äta. De flesta skulle stanna där sen, men jag tänkte bara följa med och äta. Jag gick därifrån vid halvtio ungefär för att gå hem till A. Jag var jättetrött och det kändes att man varit igång en hel dag, speciellt eftersom det var första dagen efter jag var sjuk. Både jag och A somnade tidigt och jag tror att vi sov ca elva timmar i natt.

Vi låg kvar i sängen ganska länge, gick bara upp en sväng för att äta frukost. Vid halvtretiden så åkte jag till Willys för att handla lite mat åt A. Han orkade inte följa med och jag förstår honom. Sist när vi var på Willys så var han ju helt svettig när vi kommit längst in i affären och då hade han ju lika lång väg tillbaka också. När jag kom tillbaka till A så hade han fått besök av en kille som jag inte träffat tidigare. Jag kände att dom kunde få prata i fred, så jag åkte hem för att se slalomen och sedan var tanken att jag skulle åka tillbaka till A för att se matchen mellan Tunisien och Zambia. Vi var båda ganska säkra på att matchen började fem, men av en händelse kollade jag tv.nu vid 16:17 och såg att matchen hade börjat två minuter tidigare. Jag ringde A som snabbt bytte kanal och så bestämde jag mig för att inte åka dit och se matchen. Jag tänket ju se den här hemma, men tröttheten tog överhanden och jag somnade och sov i närmare två timmar.

Nu i kväll har jag sett dramafilmen på femman. Sannskildring om en lärare, Mr Clark, och händelser ur hans liv. Gripande film, med Matthew Perry i huvudrollen.

Nu ska jag antingen äta något eller gå direkt till sängen och sova.

Kramar, Sofia


Peppar peppar...

Jag tror faktiskt att jag känner mig piggare idag! Det är då på väg åt rätt håll i alla fall. Igår kväll var jag riktigt risig. Jag var helt orkeslös! Jag trodde inte att jag skulle kunna sova, dels för att jag sovit så mycket på dagen, dels för att jag mådde så fruktansvärt illa.

Jag har förmodligen haft en del feber i natt, för jag har drömt en massa mardrömmar och levt om väldigt i sängen. Jag har i alla fall inte kräkts något och det ser jag som ett plus. Än så länge idag har jag heller inte behövt ''gå på toa''.

Det blir ännu en dag i viloläge, men kanske är det min sista sjukdag - jag  hoppas det!

Jag har i alla fall messat min kompis och sagt att jag inte kan komma på festen. Vi får ta igen det senare! Hon var ju tyvärr sjuk när jag hade min fest också, så tydligen är det inte meningen att vi ska få fira varandras födelsedagar! Som sagt, vi får ta det senare, då kan ju A vara med också förhoppningsvis (han är jättebra kompis med min kompis man, så vi brukar umgås alla fyra).
Vi får se hur det blir med hockeyn... även om det brukar vara festarresor, så behöver ju inte jag nödvändigtvis dricka någon alkohol. Det är då ett som är säkert, jag kommer INTE att dricka imorgon...

Ikväll spelar Tunisien final mot Egypten i Africa cup (tror att det heter så) i Handboll. Om jag känner mig okej under dagen, så åker jag hem till A ikväll för att se finalen. Tror att den börjar klockan åtta.

Snart ny vecka, nya tag! Hoppas man kan jobba lite övertid i slutet av månaden, nästa helg alltså, så det inte blir så kännbart ekonomiskt att ha varit sjuk i tre dagar.

Kramar, Sofia - på bättringsvägen

Samma som igår

Jag är hemma från jobbet idag också! Magen krånglar fortfarande och det är ju dumt att gå tillbaka till jobbet en dag för tidigt. Jag känner mig helt febrig och ''slut'' också, men jag har i alla fall ingen feber, eller så är min termometer trasig. Jag vet att när jag köpte den så stod det att den håller i fem år, och det är mer än tio år sedan jag köpte den. Men, ibland kan jag känna mig helfebrig och sen så är man det inte i alla fall. Hur som helst så ska jag ta det lugnt idag, för att förhoppningsvis känna mig pigg och orka jobba imorgon.

Ja, det har inte blivit mer ''sysslor'' gjorda... typiskt! Får väl ta igen det i nästa vecka eller något.

23:13

Ibland skriver jag dagbok på ett community som jag är medlem i, det har jag gjort idag och kopierar in samma text här.

För ca två år sedan drabbades jag av vinterkräksjukan. Det var det absolut värsta jag har varit med om i hela mitt liv. I en hel vecka kräktes jag konstant, hade fruktansvärda smärtor i hela kroppen och skyhög feber. Jag har ALDRIG mått så dåligt, vare sig före eller efter. Jag var helt övertygad om att jag inte skulle överleva. Tack o lov hade jag A till min hjälp. Han blev ju skrämd, för han har aldrig någonsin haft magsjuka och visste inte riktigt vad det var. Jag minns att han kom in med mat till mig och var oförstående när jag sa att man inte kan äta, utan måste rensa magen helt. Han ville bara att jag skulle få energi så jag kunde bli frisk.
En natt vaknade jag av att han lyfte upp mig ur badet. Jag hade gått upp på natten och tappat upp ett varmt bad för att kanske mildra smärtorna något. Jag vet faktiskt inte om jag bara somnade eller svimmade, men tur var det att han vaknade och lyfte upp mig!


Nu är jag dålig igen... denna gång har jag i alla fall ''bara'' haft diarré och hemska magkniper. Mamma sa att vinterkräksjukan är i full gång och att man tydligen kan drabbas på olika sätt. Även om jag mår dåligt nu, så är jag inte på långa vägar lika sjuk som för två år sedan. Dagtid har jag kännt mig riktigt pigg, i alla fall när jag har legat i soffan. Men sen mot kvällen, kanske efter att jag ätit något, så har det satt igång i full kraft igen. Jag orkar inte... jag vill bara vara frisk! Jag ska ju på hockey på lördag och på fest i Falun efteråt! Som det ser ut nu så blir det nog varken eller, men jag håller tummarna och hoppas på tillfriskning!


Håll er borta från vinterkräksjukan om ni kan!


Nu ska jag försöka sova för natten...

Kramar, Sofia


Hemma idag

Idag är jag hemma från jobbet. Det är magen som krånglar. Nu mår jag bättre, men känner mig inte riktigt vaken för jag har sovit till nu, med undantag för kortare stunder.

Jag funderar på att lägga mig i soffan och se en film efter att jag ätit lite frukost. Skulle vilja komma ut och få lite friskluft sen också, så jag ska kolla med A om han vill åka o titta på mp3 (vi pratade om det igår). Jag ska vänta nån timme först, så jag ser om jag orkar.

Kram, Sofia

So far so good!

Diskbänken är REN! Men bättre än så, köksbordet och stolarna (dom gamla) är på VINDEN! Jag var nära att ge upp när inte köksbordet gick in i hissen, men skam den som ger sig tänkte jag och lade upp bordet på höften (det är inget jättebord, kanske 70x70cm) och GICK fyra trappor upp!

Det var liiite jobbigt att göra innan frukost, ja, innan astmamedicinen, men det gick! Julsakerna är inte i garaget, men väl i klädkammaren. Jag bestämde att det fick bli så, för jag ska ju röja hur hela garaget så småningom och då kan jag ta dit julsakerna när röjningen är klar.

Nu är jag klar med både gårdagens och dagens sysslor. Tur det, för när jag kommer hem ca halvtio ikväll så måste jag nog sova ganska omgående.

15:08

Nu är jag på jobbet och det känns som att jag håller på att hungra ihjäl! Jag har egentligen inte lunch förrän 16:15, men jag ska äta 15:45 på min administration. Tyvärr vet jag inte vad jag ska äta, så det blir säkert något onyttigt. Dessutom har jag i princip slut på rikskuponger och jag gillar inte att behöva betala maten med pengar.

Igår var det ju idrottsgalan. Äntligen fick Anja pris! Jag tycker faktiskt att hon borde ha vunnit Jerring-priset också, men det kanske är för att jag är totalt ointresserad av allt vad motorsport heter så jag fullkomligt struntar i om Tony Rickardsson vinner något pris eller inte. Men, årets idrottskvinna är ju inte fy skam det heller!

Efter idrottsgalan så såg jag kvällens inspelade avsnitt av Prison Break. Jag gillar verkligen den serien! Men jag ska inte se avsnitten i förväg så som jag har gjort med The O.C. Det är lite skönt att följa en serie som går en kväll i veckan. Torsdagar är ju rent usla tv-dagar, så då kan jag kolla på avsnitt i förväg med tex The O.C istället.

Kramar, Sofia

En bra avslutning

Hela helgen var förvisso bra, men avslutningen blev bättre än helgens början.

Igår väcktes jag av telefonen strax efter klockan tio. Det var min kompis A som undrade om jag fortfarande var sugen på fikadejten! Självklart! Vi bestämde att ses på stan klockan ett ungefär.

Mina städplaner gick ännu en gång om intet. Jag hade faktiskt tänkt hinna med att bära upp lite saker till vinden och till garaget på söndagförmiddag, men det var ju innan jag sov bort halva förmiddagen. Istället gick jag till datorn och surfade lite och sen gjorde jag i ordning frukost och gick till soffan för att se Super-G! Vilka hemska resultat! Anja, som ju hade vunnit lätt, körde ur alldeles på slutet. Urkörningen såg ungefär likadan ut som den i lördagens störtlopp. Trist och bittert! Hon hade som sagt minst sagt segervittring.

Sen väntade jag på att Nike Bent skulle köra. Det såg bra ut även för henne och även om hon låg lite efter Janica vid mellantiden så hade hon ju chans på en bra placering. Då händer det! Hon körde ur på samma ställe som Anja! Hur kan sådant hända?! Det får ju bara inte hända!! Jessica Lindell Vikarby körde in på 25:e plats och det var ju en klen tröst till de båda uråkningarna.

Sen såg jag slutet på damernas jaktstart i skidskytte och Anna-Karin ledde när jag började titta men rasade till en femteplats på grund av två bom i sista stående skyttet.

Efter all sport så fick jag skynda mig jättemycket för att hinna till stan till ett. Ca tio i ett (när jag ännu inte var riktigt klar) så ringde A och sa att jag inte behövde skynda mig, för hon stog i en milslång kö inne på P.o.P. Jag var i alla fall på stan till strax efter ett, men fick leta parkering i närmare tio minuter. Väl på stan så gick vi runt i en massa affärer innan det var dags för lite mat. Vi åt en varsin varm macka på Flanör och det är absolut dom godaste varma mackor som finns! Tiden rusade iväg och ca tio i fyra gick jag till bilen för att åka hem till A och tvätta.

Jag hade helt otroligt mycket tvätt och även om inte A hade så mycket tvätt så blev det en hel del tillsammans. Tvätten hann med nöd och näppe bli torr till sju då tiden var slut. Efter tvättstugan så åt vi mat. En kompis till A kom dit och lagade mat (det är till att ha det bra när man är hemma med brutet ben). Lamm i tomatsås med pumpa och kikärtor bland annat och ångkokt ris. Jättegott! Strax därpå gick kompisen hem och då började jag och A se på film. Vi såg ''Batman Begins'' och det var en helt okej film! Jag känner inte riktigt till Batman-storyn, har aldrig läst några Batmanserietidningar, men nu fick man ju storyn från början så att säga. Eftersom att jag hade fullt sjå att hålla mig vaken hela filmen, så somnade jag inte så långt efter att den var slut.

A såg en till film efter och vid kvart över två vaknade jag av att han bytte film igen. Jag vet inte riktigt när han somnade, men han sov i alla fall när jag gick till jobbet.

En ny vecka väntar. Jag måste försöka göra något mer än att jobba och se på tv.

Måndag: Röja diskbänken och se till att den är skinande blank.
Tisdag: Bära upp gamla köksbordet och stolarna till vindsförrådet, samt ta julsakerna till garaget.
Onsdag: Röja i klädkammaren...
Torsdag: ...ta hand om all ren tvätt och lägga den där den ska vara.
Fredag: Ha tvättstugan
Lördag: Iiiiiiiingenting, för då ska jag åka till Leksand på hockey och sen ska jag till Falun på fest.
Söndag: Kommer hem från Falun och är bakis resten av kvällen.

Jag bockar av dag för dag...

19:12

Oh, My... det är ju Svenska Idrottsgalan ikväll, hur ska jag då hinna med mina sysslor? Dom som känner mig vet ju att idrott (att se på, hehe) går före allt!

Kramar, Sofia

Så, vad blev gjort?

Jag tänkte börja med att pricka av listan som jag skrev igår.

Sova ut - jodå, sov till halvtio, även om jag hade tänkt sova lite längre.

Kliva upp, äta frukost - ja, klarade av både och, dock inte i den takt jag hade tänkt mig. Jag klev upp och gick raka vägen till datorn. Efter nån timme framför datorn så upptäckte jag att det var störtlopp på tv4+ så då rusade jag till vardagsrummet utan frukost. Jag tror klockan var runt tolv när jag drack en kopp the och åt tre fullkornsthekakor.

Städa lägenheten - *visslar lite och låtsas inte höra* Ehum, vad ska jag säga? Det ser bättre ut än igår i alla fall, men jag är låååångt ifrån klar.

Försöka få ordning i klädkammaren - ojdå, det hade jag till och med hunnit glömma bort!

Rensa ut alla kläder jag inte vill ha kvar  och avgöra vad som ska till insamling direkt eller läggas ut på Tradera- se ovan.

Åka till A - nej, inte det heller! Jag skulle dit vid sex-sjutiden, men så kände jag att om jag åker dit idag så blir det INGENTING gjort här hemma! Imorgon ska jag ju på stan till klockan ett o träffa en kompis, sen direkt hem till A för att tvätta. Så....

Sova hos A - ....blir imorgon istället.

Förutom att göra det jag faktiskt lyckades med från gårdagens lista, så har jag sett störtlopp, slutet på herrarnas tremil, ''In her shoes'' och ''Memoirs of a Geisha''. Båda filmerna var klart sevärda och kan rekommenderas!

Nu ska jag snart gå till soffan med ännu en film och mumsa chips och dip!

Kram, Sofia



Gympass

Det visade sig att besöket på Willys var i det närmaste som ett gympass för min käre A! Han skuttade runt på ett ben så gott han kunde, men när vi kom till osten orkade han inte hoppa runt längre. Jag sprang runt och hämtade kyckling med mera i frysdiskarna och han vilade sig mot en av frysarna. Läskigt hur fort både kondition och muskler försvinner när man inte utövar någon sorts fysisk aktivitet på ett tag.

Nu är hans kyl fylld för ett tag igen och han kan återigen sitta stilla i hemmets lugna vrå.

Igår såg jag en film innan jag skulle sova, det var "Just like heaven" med bland annat Reese Witherspoon. Det var en film som inte alls var som jag hade tänkt mig! Den var riktigt bra tycker jag, trodde att den skulle vara mycket mer lättsam än den faktiskt var.

Idag hade jag sovmorgon men vaknade ändå med ett ryck och känslan av att jag hade sovit över. Jag sov i alla fall till strax efter nio, så det var ju helt okej! Inte lika roligt att behöva jobba till 20:45 en fredag, men det går.

Funderar på att läsa lite på FLYlady-sidan... det är nån slags städsite som jag har blivit rekommenderad att läsa. Jag är en slarver som hatar att städa och är expert på att stöka till! Läste lite där förut och minns att det stod typ ''lever du i CHAOS'' (sidan är på engelska), med förklaringen ''Can't Have Anyone Over Syndrome''. Japp, det är jag i ett nötskal det! Så, jag ska nog trotsa min slöhet och läsa lite på den där sidan (tycker att det är jobbigt att läsa på engelska, även om jag förstår så tar det ju längre tid än när man läser på svenska).

23:12
Hamnade framför datorn när jag kom hem och här sitter jag kvar. Jag ska eventuellt se en film lite senare, om jag inte somnar istället och ser den imorgon.

Planerna för morgondagen är som följer:
-Sova ut
-Kliva upp, äta frukost
-Städa lägenheten
-Försöka få ordning i klädkammaren
-Rensa ut alla kläder jag inte vill ha kvar
-Avgöra vad som ska till insamling direkt och vad som ska läggas ut på Tradera
-Åka till A
-Sova hos A

Ehum, vi får se hur mkt som verkligen blir gjort. Jag vet att iaf sova ut, äta frukost, åka till A, sova till A troligast blir av, det andra är jag lite tveksam till! :-)

Kramar, Sofia


Biffstroganoff

Dagens höjdpunkt är biffstroganoff med mos från McGills! Ja, egentligen är det såklart biffstroganoff med ris som serveras, men eftersom den andra rätten är stekt strömming med potatismos, så kommer jag att be att få mos till stroganoffen. Jag och en kollega åt det för kanske en månad sedan och sedan dess har vi väntat på att rätten skulle dyka upp på menyn igen.

Så till dagens irritationsämne. Vi är fyra personer nere i hörnet där jag sitter som jobbar tidigt idag. De andra tre har lunch klockan elva och jag har halvtolv. Jag gick till schemaläggaren för att fråga om jag också kunde ta lunch elva, så att jag och G kunde gå tillsammans till McGills och hämta mat. Njaaa, då kan du byta lunch med A-L isåfall, blev svaret. Okej, så då ska A-L äta ensam istället? Nääe, ingen bra lösning! Sånt där är så irriterande!! VAD gör en liten halvtimme?! Istället kommer jag förmodligen att jobba dåligt fram till lunch i ren protest! Visst, jag VET att det är ett pressat schema, men man måste också se till det humanitära, inte bara siffror siffror siffror.

Gårdagskvällen blev inte som den var planerad. Egentligen skulle jag tvätta, men jag kände direkt efter massagen att jag inte skulle orka. Jag bokade om tiden till den 20:e någongång och kör min tvätt i A's tvättstuga på söndag, när jag ändå ska tvätta åt honom. För att nu ingen ska tro att han inte är kapabel till att tvätta sin egen tvätt, så vill jag förtydliga att jag hjälper honom att tvätta nu när han har brutit benet.
Istället för att tvätta så åkte jag och syrran till ICA Maxi för att handla. Jag skulle egentligen bara köpa mjölk och bröd, men naturligtvis blev det mer än så. Jag skulle behöva storhandla och börja laga min egen mat istället för att köpa matlåda varje dag, men jag orkar inte. Någongång, snart, ska jag börja laga mat igen.

Kram, Sofia

''Sovmorgon''

Dagen idag började inte så bra. Istället för att kliva upp 06:15 så somnade jag om och vaknade inte förrän 07:00. Det blev lite stressigt att göra sig klar och gå till jobbet på bara en halvtimme. Dessutom gick det inte att gå så fort på grund av ishalka! Jag kom i alla fall nästan i tid till jobbet, var bara 2-3 minuter sen.

Jag har surfat runt lite och kikat på inställningarna för denna blogg. Det verkar ju nästan som att jag kan lägga den på min egen hemsida... hmm, måste testas nån dag när jag har lite tid över. Det vore ju det ultimata! Jag vill ju ha bloggen på min hemsida, speciellt som den kan lösenordsskyddas, men jag gillar inte att behöva sitta hemma och skriva för att kunna publicera bloggen.

Igår jobbade jag till 20:45. När jag kom hem såg jag Grey's anatomy innan jag gick och lade mig. Jag hade precis somnat när mobilen började ringa, klockan var då 22:30 och jag visste att det var A som ringde eftersom det var ''hans'' signal.

Vad ville han då? Joo, dom satt hemma och firade aid och ville väl ringa till vänner och bekanta. Det verkade som att comviq kontant inte fungerade. A ringde för att fråga om jag visste nåt om det. Ehum, neeeeej, jag har inte comviq kontant och jag jobbar ju på Telia, dock inte med mobil. Jaja, jag gissade att det var fel på kontantkorten eftersom abonnemangen verkade funka. God natt då!

Jag är ju glad över att han har sådant förtroende för mig, att han tror att jag kan allt, men inte när jag sover... suck!

Vet inte om det var en bidragande orsak till att jag sov över!

15:57
Utvecklingssamtalet gick BRA! Vi var överens, och jag är ju själv medveten om vilka punkter jag kan förbättra, det vill säga svara mer och fokusera mer på merförsäljning. Jag vet att jag kan, om jag vill!

Nu har jag precis varit på världens underbaraste massage! Massören heter Anna Nyberg och hon borde nog utnämnas till världens bästa massös! Jag fick hennes kort, så nu ska jag beställa tid för helkroppsmassage på hennes mottagning. Vi får gå genom jobbet 8ggr per år till reducerat pris, men jag ska absolut beställa fler gånger hos henne.

Igår var det eid - idag är A bakis o trött. Vi skulle ha åkt och handlat och han skulle ha kommit hem till mig för att betala någon räkning via internet. Han lät dock meddela att han var helt förstörd och jättetrött, så vi sköt upp allt till imorgon istället.

Arbetsdagen är slut om femton minuter, hemma väntar tvättstugan, men jag tror att jag tänker försöka byta tiden, jag orkar helt enkelt inte tvätta idag.

Kram, Sofia


Va? Är det fler som heter Sofia??!

Nu har jag också hittat hit! Jag ville såklart använda mitt namn, Sofia, men det var det tydligen fler som ville göra för det var upptaget. Istället valde jag mitt favoritland som namn, det vill säga Tunisien!

Idag har jag varit otrogen! Det har varit planerat sen några veckor tillbaka och jag har mått lite dåligt över det. Nåja, det är inte så illa som det låter, jag har bara varit hos en ny frisör. Jag har gått hos min nuvarande frisör i många år och trivs jättebra med henne. Anledningen till att jag ville prova en annan var att mitt hår aldrig känns riktigt friskt. Även om jag precis har varit och klippt mig så känns håret slitet och är sprucket i topparna.
Nu har en rejäl mängd hår försvunnit från huvudet, men det känns tjockare och fylligare än någonsin! Jag blev jättenöjd med slingorna också och känner mig mycket fräschare. Problemet är nu bara - ska jag fortsätta hos den nya frisören, eller gå tillbaka till den gamla bara på grund av skuldkänslor?

Igår var jag med A till sjukhuset. Han bröt benet på julafton och det var dags för efterkontroll. Han var inte bara lite nervös men tyvärr hade jag inte en tanke på att hans vägran att gå och lägga sig i söndags kunde ha med nervositet att göra. Vi hörde lite om sjukläget för Ariel Sharon på radion och hamnade i en diskussion om judar. Min A tycker INTE om judar, eller kanske religionen som sådan. Han påstog att dom är äckliga och att dom luktar illa. När han sekunden senare tände en cigarett så drog jag genast en fyndig parallell, men det örat ville han inte lyssna på.
Jag har ingen aning om varför han är en sådan judemotståndare, men jag gissar att konflikten mellan Palestina och Israel är en stark bidragande orsak.

Jag sitter på jobbet nu och jag känner mig lite nervös. Chefen är på väg runt i lokalen för att göra uppföljningar och jag vet att jag kunnat göra mer än vad jag har gjort på slutet. Han var här nyss och satt och väntade på att jag skulle bli klar med kunden, men strax innan jag blev klar så ringde hans mobil. Nu sitter han på sin plats och pratar i mobilen. Jag har lunch om tio minuter, 16:45, han brukar gå hem vid 17:00, så jag gissar att det inte blir någon uppföljning idag. Det är nästan ännu värre, för då hinner jag bli nervös till imorgon.

Imorgon ska jag ha det årliga utvecklingssamtalet (nåja, varannanåriga kanske man ska säga, eftersom vi inte hade något förra året) och det blir jag också nervös för! Jag hatar att prata om saker jag är bra på och som jag inte är bra på och vad som funkar och vad som inte funkar. Dessutom är utvecklingssamtalet det närmaste en löneförhandling som vi kan komma, så man måste ju framhäva sig själv lite.

Puuh! Uppföljningen är över! Visst, jag kan ta fler samtal (vilket jag är mer än medveten om), men det ser bra ut över lag! Ehum, jag kunde ju inte gärna säga att ''min oas'' stjäl all min tid, jag HINNER INTE svara kunderna!!

Café au lait från bredbar = mjölk med liiite kaffe i, muuumma! Det får bli lunchens räddning! När jag kom till lunchrummet så var det någon som hade hittat en bortglömd lunchlåda på bänken. Den hade stått där ett tag och luktade ILLA!! Då tyckte denne någon att ''den här måste vi hälla ut'', i soporna! Sen ställde hon matlådan i diskmaskinen. Usch och blä, det luktade RIKTIGT ruttet i köket, jag kunde INTE njuta av min tonfiskmacka. Jag är ju en riktig kräsmage så jag skulle ha kastat lådan som den var! Inte öppnat den för att hälla ut äckelmaten och sedan diska den. Näe, en matlåda för tio kronor, som varit fylld i rutten mat, vem vill ha sin mat i den sen? Inte jag i alla fall...