Tillägnad mina grannar

Jag har världens bästa grannar!!!!

Jag jobbar till halvnio idag, och vad gör mina grannar då? Jo, de är inne med huvudnyckel (med tillåtelse förstås) och installerar mina nya vitvaror! Vilka killar va? Shit, jag blir nästan tårögd när jag tänker på vilka fina människor dom är! :)

Puss på er!

Sofia

Köpmani

Jodå, jag har blivit anklagad för att vara köpgalen. Oftast gäller det skor. Jag kom hem från Tunisien i onsdags med sju par skor i bagaget (ett par var faktiskt till syrran) och på torsdagen så var jag på stan här i Gävle och köpte två par till! Jag skulle egentligen bara köpa ett par, men så fanns det ett par som kostat 598kr som nu var nersatta til 100 kr. Även om de var i stl 39 och jag har 40 så bara måste jag köpa dem! Om jag nu inte kunde gå ut dem själv så får jag väl ge bort dem då, tänkte jag! Så, nu ska mamma få ett par ursnygga svarta skinnpumps, för nej, jag kunde inte gå ut dem.

Idag ska jag hämta mina nya vitvaror! Det är ny kyl, frys, spis, micro och kökslampa! :) Kalaset bör gå på lite drygt 17,000 om jag har räknat rätt! Jag har alltså tagit lån för att köpa detta, för att mitt nya kök verkligen ska få vara nytt. Nuvarande vitvaror är inte gamla, men kyl och frys är av olika årtal, -03 och -04, så de är inte likadana. Spisen är från -05 eller -06, men med plattor och jag vill naturligtvis ha hällspis i mitt nya fina kök. 

Nejdå, det är inte dags att anmäla mig till Lyxfällan. Jag förköper mig inte. :)

Snart helg igen, bara tre dagar kvar. Jippi!

Kram, Sofia

Nordafrika.se

Jag och en kompis har precis öppnat ett forum för dig som gillar, eller är nyfiken på, nordafrika. Snacka resor, dela med dig av dina erfarenheter eller ställ frågor inför din kommande resa.

Välkommen att kika in!

http://www.nordafrika.se/forum/phpBB2/index.php

Kram, Sofia

Allt som kan strula, strular

Den senaste tiden så känns det som att allt som kan strula, strular. Men, riktigt så illa är det inte. Det är, vad jag minns, tre saker som har strulat.

* För sent dragna pengar
* Försvunnet pass
* Försvunnen mp3

Pengarna handlar om en biljett till A i november. I förra veckan så skulle jag hämta ut ett paket från posten och skulle betala 298 kr för det. Köp medges ej! "Har du täckning?" Jodå, jag har täckning... Betalade kontant och ringde telefonbanken när jag kom ut i bilen. Knappt 300 kr minus... SHIT! Ringde mamma som konstaterade att det var Gävlekontoret som dragit 4297.98 eller nåt sånt. Hon sa, ta det lugnt, det ordnar sig. Det var AlItalia som dragit pengarna för sent. Jag hade missat det på grund av att jag hade alla pengar från lånet på kontot i november, och dessutom gjorde alla stora inköp då, plus så fick jag halsfluss gång nummer två . Mamma blev den stora räddaren i nöden, tack tack!

Passet har lyst med sin frånvaro sedan flytten! Det slog mig häromdagen och stressen var total när jag kom hem och började leta. Slet ut alla kartonger som står i förrådet under trappen och gick igenom samtliga (ett tio-femtontal). Hade gett upp när jag får se en KABE-katalog sticka upp ur en stor kastrull i en kartong från datarummet. Tänkte "hmm ,den katalogen låg ju på köksbordet" (vilket INTE passet gjorde, men det verkade väl logiskt). Tittar lite i kastrullen, och javisst, där låg passet.

Den sista saken som har strulat är min mp3-spelare. Den har också varit puts väck borta sedan flytten! Jag hade en känsla av att den låg i en kartong tillhörande badrummet, men nej. Jag har en halv kartong tillhörande sovrummet kvar att packa upp. Så igår så började jag att gå igenom den. Nej, ingen mp3. Sen så fick jag syn på ett läppstiftsetui från Kina. Ett sånt där med plats för två läppstift. Jag tog upp det, öppnade det, och javisst, där i låg mp3-spelaren! Jag minns det nu efteråt, att jag packade mp3'n däri för att sladdarna inte skulle trasslas. Bra ställe va? :D

Nu är  det inte lång tid kvar till jag åker. Jag tänkte börja packa ikväll, för att kunna se hockeyn imorgonkväll. Natten mellan tisdag och onsdag så styr jag bilen mot Arlanda och Måby-parkering. Jag har beräknat att vara på Måby omkring 04:00 och 04:30, så jag måste åka från Gävle ungefär 02:45. Phu, så trött jag kommer att vara! Men, det får gå! Sju och en halv dag senare så är jag hemma igen. Fylld av hopp, eller bara tom?

Kram

Jordgubbsnätet

Jag måste tipsa om en helt fantastisk site! http://www.strawberrynet.com. Där kan man köpa hudvård, smink och parfymer till fantastiska priser! Parfymerna är billigare än på tax free!

Jag har beställt hudvård från Dermalogica, och det är ungefär halva priset mot för i butik. Helt fraktfritt! Man kan debiteras svensk tullavgift, men de pengarna får man tillbaka från Strawberrynet bara man skickar fakturan till dem (fax/e-post). Helt otroligt bra!

Var är värmen?

Jag sitter på jobbet och avundas alla som är lediga och kan vara ute i det härliga vädret! Eller, satt och avundades, är nog ett mer korrekt uttryck. Jag satt nämligen här innan min lunch och tänkte ''Åhh, tänk alla grannar som kan sitta ute i solen och umgås och ha det härligt!''. Sen så fick jag lunch, gick ut på stan, och avundades inte längre. Jag svär inte ofta, men nu ska jag göra det, så håll för öronen! FY SATAN vad det blåste kallt!! Riktiga nordanvindar som letade sig in under min ullkappa och tunna tunika. Jag har ju för tusingen (okej, ännu en slags svordom) vårskor idag och det ska ju vara varmt!

Men det fina vädret verkar lysa med sin frånvaro de närmsta dagarna. Kanske är det för att jag lättare ska kunna se fram emot tunisienresan. Kanske är det för att jag ska längta till sol och värme och med glädje sätta mig på planet som tar mig till nordafrika. Kanske, men jag tror ändå att jag kommer att längta hem till min lägenhet och mitt område under tiden som jag är borta. Men jag har en hel, lång sommar att se fram emot.

Det känns som att det blir mitt livs hittills bästa sommar. Jag hoppas att jag känner rätt!

Jag sitter alltså på jobbet. Min första arbetsdag av fem. Igår så var jag tvångsledig! Vi får bara jobba max sju dagar på raken (ja, det är så för alla enligt de nya lagarna) och jag var schemalagd i nio dagar på raken, frivilligt. Eftersom jag åker till Tunisien så hade jag valt att ta de lediga dagarna från påsken till jag åker, men då blev det alltså för många arbetsdagar. Min tvångslediga dag använde jag till att åka hem till min bästa kompis A och träffa hennes dotter och dessutom hennes enveckas bebis! Ooooj, så söt han var!! Att dottern är söt vet jag ju, och sonen var precis lika söt! En superhärlig dag som avslutades med en tur i solariet och härligt tjejsnack med en granne.


Gråtdag

Idag är en gråtdag!

Igår så upptäckte jag att jag hade minus 300 på kontot pga att uttag på nästan 4300. Det uttaget hade inte jag gjort, och jag kände inte igen beloppet. Jag ringde till mamma som jobbar på banken och hon var in och tittade och såg att det var Gävlekontoret som gjort uttaget/betalningen. Hon skulle ringa dit direkt i morse för att ta reda på vad det var.

Jag kände ju att "fine, det ordnar sig, det är ju inte jag som tagit ut dessa, så jag kommer att få tillbaka dem''.

Uttaget var gjort av AlItalia. Bokföringsdagen var 16 november 2006!!!! och pengarna drogs alltså igår först.

Jag var säker på att det var nåt fel, för hur skulle jag bara ha kunnat glömma att ca 4300 inte var dragna från mitt konto? Såå mycket pengar har jag inte!!

Men, då hade jag "så mycket pengar". Det var i samma veva som jag höll på att handla alla stora saker till lägenheten. Jag hade säkert 30,000-35,000 på kontot, och eftersom jag väl tog för givet att de drog pengarna för biljetten, så kollade jag väl bara saldot som sjönk i takt med att jag handlade saker till lägenheten.

Det var alltså inte draget! Så nu har jag -300 kr på mitt konto och ska till Tunisien på onsdag. Som tur är så har jag en sååå snäll mamma, som nyligen fått en ganska stor summa pengar, så hon gav mig 10.000 kr, vilket hon ändå hade tänkt göra som hon sa. Väldans snällt!!! och det kunde inte ha kommit lämpligare! Såå skönt!!!

Gråt nummer två stod min kollega för. En så otroligt svinig kund som fick henne ledsen. Hon har lagt ner hjärta och själ i detta ärendet och burit det med sig dag som natt och gjort ALLT för att reda ut det och hjälpa kunden. När hon sen ringde med ett besked, så var kunden så oförskämd så att hon brast i gråt. Jag förstår henne till hundra procent, jag reagerar exakt likadant. Så tänk på det, ni som ringer och skäller och är oförskämda - det är en människa där bakom, som bara försöker göra sitt jobb på allra bästa sätt. :)

Kram!