Trött

I morse kände jag mig febrig, tillsammans med den äckliga huvudvärken. Det kändes som att jag inte kunde sova, så jag såg lite på tv (men vad såg jag? ingen aning...) och tog sen upp datorn och upptäckte att det var för jobbigt att försöka läsa det som stod/skrevs.

Sen somnade jag i alla fall, och vaknade till "Våra bästa år". Jag somnade vid åttatiden, och trodde att jag vaknade runt tio... reprisen av Våra bästa år... Men, klockan var 13:10. Hjälp! Jag har sovit massor. Febrigheten sitter fortfarande i, liksom tungheten i skallen. Den bankar i alla fall inte lika hårt som tidigare, så jag har hopp.

Imorgon SKA jag vara pigg. Ruttnar på det här. :(

Dags för frukost... eller lunch direkt kanske? Har ju tacos kvar från igår.

Tredje sjukdagen...

Idag är jag hemma från jobbet för tredje dagen. Igår tänkte jag se någon ny serie på femman, men det gick ju sådär... Somnade som en stock. Inatt så har huvudet bökat igen, rejält. Blä. Hemma idag också. Mår illa, men kan inte riktigt sova, för jag har ont i svankryggen.

Funderar på att äta frukost...

Ja, datorn ska jag lägga ifrån mig iaf, är ju jobbigt att försöka läsa det jag skriver...

Kram, Sofia

Ojdå

Har precis sett Desperate Housewives. Kanske slutade det lite väl spännande?

Nu börjar en ny serie på femman - och jag som är så glassugen! Får vänta till reklamen.

En fotoblogg

Eftersom jag har en egen domän, cous-cous.se (Med hemsidan http://www.cous-cous.se/tunisien.) så började jag utforska kontrollpanelen för att se vad jag kunde göra med den (ja, på mitt web-hotell alltså). Jag hade tidigare sett att det fanns en bloggfunktion där, så nu provade jag den!

Jag har skapat en blogg som jag ska använda som fotoblogg och den hittar ni här:

http://sofia.cous-cous.se

Kika gärna in och kommentera gärna! :)

Kramar, Sofia

Berest?

Hittade denna hos Dubbelörnen och tyckte att den är lite rolig! Jag är ju inte så värst berest, mest Europa med ett viktigt undantag i Nordafrika.











Det regnade...

På med jympadojor, sen ut... i regnet. Så, jag tog bilen till ICA för att köpa mina makaroner.

Tre val...

Ligga kvar i sängen

Laga mat

Gå ut och gå

Jag är sjukt trött idag! Kanske beror det på att jag har varit hemma med huvudvärk/magont i två dagar, eller kanske så beror det på att jag var på massage idag. Hur som helst. Jag skulle kunna somna, och förmodligen sova till imorgonbitti.

Jag är lite sugen på stuvade makaroner och funderar på att laga det. Dels för att äta ikväll, dels för att ha matlåda med mig till imorgon. Frågan är bara om jag har några makaroner att stuva, och om jag har tillräckligt med mjölk för att stuva dem i.

Så, om jag inte har några makaroner, eller mjölk, så skulle jag kunna promenera till ICA. Det blir varken 39 eller 55 minuterssslingan, men det blir i alla fall en liten promenad. Kanske 10 minuter per tur, plus en stund inne på ICA. Jag får inte ihop en halvtimme så att jag kan strecka på jobbet, men det skulle kunna lösas genom att gå en liten omväg till affären, handla snabbt som attan och knata snabbt tillbaka igen. Det skulle kunna gå.

Vilken säsong är du?




You Are Spring!



Hopeful

Playful

Sweet

Fresh

Airy


What Season Are You?


Hittade detta roliga test hos http://mayogiathome.blogspot.com/

Våren passar mig bra! I alla fall om den är solig och fin.

Hann inte mer än att tänka tanken...

Jag tror att det var igår, eller om det var i förrgår, då jag tänkte "Vad skönt att jag inte är sjuk så ofta längre..." Förr hade jag verkligen sjukdagar för jämnan! Det var huvudvärk (som jag fortfarande lider mycket av, men inte behöver vara hemma för så ofta som förr), ständigt återkommande förkylningar med feber, bara feber, magsjuka etc. HELA tiden kändes det som!

Nu var jag hemma en dag i förra månaden för huvudvärk. Så fick jag vara hemma idag också. Jag har haft så ont i magen i natt. Vaknat flera gånger och fått gå på toa. Det känns inte riktigt som magsjuka, även om det väl var någon slags sådan. Sov till halvtolv, och sedan har jag sovit flera timmar under dagen också. Magen kändes bättre när jag vaknade, men jag har varit "öm" i magen under hela dagen. Tröttheten är ju ett kapitel för sig och bottnar troligen i astman. Jobbigt! Jag vill ju vara pigg! Inte ha ett fjorton timmars sömnbehov per dygn.

Det blir självklart ingen promenad idag, men imorgon hoppas jag på att jag är fit-for-fight igen.

Borttappade pengar

Nog för att jag är väldigt duktig på att slösa pengar, men att tappa bort pengar är ganska onödigt! Jag har tappat bort en utbetalningsavi på 899 kr! Det ordnar sig säkert när jag kontaktar företaget som har skickat den, men det känns så onödigt! Jag hade avin i väskan jättelänge, men tog mig aldrig till banken under deras öppettider. Så när jag väl skulle gå dit så fanns inte avin kvar i väskan! Jag vet inte om jag har tappat den, eller om jag har lagt ur den på något ''bra ställe''.

Tyvärr så hade handläggaren semester idag, men jag ska ringa henne imorgon. Det ordnar sig säkert!

Har återigen haft en jättebra helg! I lördags så hade vi tjejfest och åkte ner till Heartbreak sedan. Dansade hela kvällen. Blev totalt genomsvettig på grund av den gräsliga värme de har inne på HB. Förstår inte att de inte har lite bättre fläktar!

Sov till halvtvå i söndags! Minns inte när jag sov så länge senast! Pappa ringde och väckte mig 9:30 för att fråga om han hade glömt en skarvsladd hos mig för ett par månader sedan. Ehm, neeeej, inte vad jag vet. Och OM jag hade sett en skarvsladd så hade jag väl kollat det med honom för länge sedan. Suck! Och så det vanliga ''sooooooooov duuuuuuu'' och inte så att han kan skynda sig, utan då ska han prata extra länge. Snark! Sen så somnade jag ju om och stensomnade!

Strax efter att jag vaknade så ringde syrran och frågade om jag ville ha pizza. Granne D tog upp beställningar och åkte till Alp's och hämtade. Vi satt i lokalen eftersom vi var så pass många, även om några valde att äta hemma.

Hela gårdagen var seg, och trots tio timmars sömn så sov jag ett par gånger till under dagen. Jag var inte bakis eller så, men allergin och astman gör att jag är sååå trött. Skönt att passa på att sova när det är helg.

Ett helt gäng med promenader har det blivit också. Ja, i stort sett varje dag.

Den bästa dagen på länge

Jag har mått så himla konstigt på slutet. Jag har verkligen fått kämpa mig ur sängen och har kännt mig så slutkörd.

Igår var en bra dag!

Jag var ledig, sov till niosnåret men låg kvar i sängen till halvelva (såg på Våra bästa år). Sen gick jag upp och åt frukost och efter det så kom ett par grannar över på kaffe. Jag och den ena grannen hade bestämt att vi skulle åka till Valbo Köpcentrum vid 14-14:30 tiden, så när hon gick hem för att jobba lite mer så gick jag och solade. Vi kom iväg till Valbo vid 14:15 ungefär. Vi hann med i princip varenda affär och var även upp till Skohuset en sväng (totalt bortkastad tid). Min kompis shoppade massor, medan jag kom hem med en tunika från Kappahl, hårspray och ett halsband. Jag behövde inget annat, för jag har redan shoppat en hel del den här månaden.

När vi kom in till stan igen så var vi på Interpool och åt jättegod kyckling med basilikacreme och potatisgratäng - supergott! Sen så hyrde vi filmen The Holiday som vi såg hemma hos Sofia (två Sofia, kan det bli annat än succé? :D). Verkligen en jättebra film som rekommenderas varmt, särskilt till tjejer. ;)

Jag kom hem vid halvtolv, vilket innebar att jag var halvdöd i morse - men det var det värt!

Vi hade båda en toppendag, och för mig var det den bästa dagen på mycket mycket länge.

Kram, Sofia

Jag, en våg utan våg

Sedan jag flyttade i mitten av december så har min våg varit spårlöst borta. Jag är en våg-o-man och väger mig varje dag. Det har faktiskt inte varit så jobbigt att vara utan, men det är bra mycket lättare att hålla koll på vikten med en våg i närheten.

Igår så tog jag tag i vågproblemet. Jag slet ut alla de kartonger som har stått gömda i förrådet under trappen i väntan på ork. Jag gick igenom alla dem men hittade ingen våg. Eftersom det mest är ''skräp'' (inte skräp att slänga, men skräp att ha undangömt) i dessa kartonger så bestämde jag mig för att köra ut dem i förrådet.

Väl där så började jag se mig om efter vågen. Det slutade med att jag hade gått igenom ALLA kartonger (runt femtio stycken), säckar, påsar, andra kartonger etc som fanns i förrådet. Jag ställde i ordning alla grejjer som stod där, för att se om vågen hamnat under något, utan att hitta vågen. Det positiva var ju att det blev ordning i mitt förråd!

Men, ingen våg!

På väg hem från förrådet så slog det mig att jag hade en kartong med utekrukor ståendes ute på altanen. Kommer ni ihåg att jag fick min balkong nerkräkt i höstas/vintras? De krukorna rengjordes av städfirma och ställdes på tork i vardagsrummet. Syrran ställde ner krukorna i en banankartong, tillsammans med vågen. Vi kom ju båda två ihåg att hon frågat "kan jag lägga den här" angående vågen, bara det att ingen av oss kom ihåg var "här" var någonstans. "Här" var alltså i kartongen med krukorna!

Så nu har min våg kommit tillrätta, och mitt förråd är städat! Så trots att det inte blev någon promenad igår så var jag väldigt produktiv och kände mig nöjd med mig själv.

På kvällen så tittade jag förbi hos syrran och såg att de hade ätit våfflor. Jag var på väg till affären och hon sa att om jag köpte ett paket frasvåfflor så skulle hon grädda dem åt mig! Våfflor med sylt och grädde! Mums!

Vilket spektakel!

Ja, vad säger man... tyckte att det var en hel massa dåliga låtar med. Jag gillar ju inte The Ark något vidare, men trodde ändå att de var självklara vinnare. Eh... inte precis då... plats nr 18 med 51 poäng.

Mina favoriter var i år, till skillnad mot förra året, Finland! Tyckte att hon var bra!

Trist att det verkar vara mycket kompisröster, istället för att man röstar på bästa låten.

Kram, Sofia

Jag är nog ganska vuxen...

Vuxenpoäng.com - Hur vuxen är du egentligen?

Din vuxenpoäng är: 18.6


Din ålder borde vara 34.3 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse


Se där ja! du är ungefär lika gammal som du framgår av testet. Så fortsätt leva ditt liv precis som det är och allt vad det innebär. Glöm inte bort att allt eftersom du blir äldre så måste du samla på dig mer vuxenpoäng.
 
Tips på saker att göra för att få mer poäng
  • Är du fortfarande singel så oroa dig inte, gå ut på krogen och försök hitta någon.
  • Köpa bil.
  • Köpa hus.
  • Åka till Kina
  • Anordna vinprovning för dina vänner.
  • Börja dricka Gourmetkaffe.
  • Är du inte redan sambo är det kanske dags att börja fundera på det iallafall.

Kommentarer:

Jag har redan köpt bil, tre gånger.

Jag har köpt bostadsrätt, det räcker än så länge.

Ja, jag ska åka till Kina - i höst.

Vinprovning? Vi brukar prova några flaskor per helg faktiskt.

Japp, Gevalia Miléa eller Löfbergs Lila är gourmetkaffe så det förslår!

Jodå, jag har faktiskt funderat på det, men inte sambo, jag flyttar ihop när jag är gift. :)

Tandläkare, PU, prommis o kalas

Igår hade jag min årliga tandläkartid. De senaste åren har jag fått gå därifrån utan ny tid, och jag höll tummarna även för i år. Jag vet att jag har ett "början till hål" som vissa år blivit aningen större, och andra år stått oförändrat. I år hade det återigen blivit aaaaningen större än förra året, men inte så stort att man måste laga.

Resultatet=inga hål!!! Bara ett hål i plånboken då jag blev 535 kr fattigare. Dyrt!

Efter tandläkaren så hade jag dejt med min chef Anna utanför Coffeehouse by George. Vi skulle ha årets PU, mitt första med Anna som chef. Jag hade oroat mig lite för PU med Anna, för hon är ju liksom trots allt min kompis, och forna kollega. Men det gick jättebra! Jag sa det jag kände, att jag saknar motivation och tycker att jobbet är ganska tråkigt nu. Jag vill ju såklart inte att det ska kännas så. Jag vill att det ska vara roligt att gå till jobbet, och roligt att jobba. Några åtgärder kommer att tas, och kanske så blir det bättre! Jag hoppas och tror det. Hur som helst så ligger ju motivationsbiten mycket på mig själv.

Bara för att jag inte hade några hål, så tyckte jag att jag förtjänade en fin rosa Bondelid t-shirt från MQ! Jag tycker att det är svindyrt med 350 kr för en t-shirt. Men denna skrek efter mig, så jag slog till. Det fanns en massa mysiga Peak-grejjer också, men lite väl dyrt för min tunna plånka.

När jag kom hem så gick jag och Fia ut och gick! Vi gick en rask promenad på drygt en timme! Jag var rejält trött när jag kom hem... Ska försöka gå den rundan en gång i veckan i alla fall, och sen min o syrrans runda i alla fall en gång i veckan.

Sen så var det dags för tårtkalas! Efter en snabb dusch så gick jag över till syrran för att gratta min äldsta systerson. Jag hade köpt present tillsammans med hans faster, och hans farbror, så jag fick vänta in fastern innan han fick presenten. Man kunde tydligt se hur uppspelt han var över presenterna, det har han alltid varit. Blir helt stirrig! Han blev i alla fall glad för guldkedjan som han fick! Tur det, för guld är dyyyrt upptäckte jag! :)

Celebert besök från landet i väst!

Ååååååååh, vad roligt!!!!! Ikväll så ska jag träffa min kompis Hanna-Stina från högstadietiden! Det är alltså den Hanna som brukar kommentera mina bloggar då och då! Åhhh, så himlans kul det ska bli!!

Vi ska ses inne i stan när jag slutar jobbet, så det var ju en himlans tur att jag bestämde mig för att strunta i pilatesen (fast i och för sig så hade jag struntat i den på grund av att jag ska träffa Hanna om det nu hade varit så att jag fortfarande hade tänkt gå).

Hoppas att vi känner igen varandra! Hihi!

Sprutan är nu isprutad i min rumpa och förhoppningsvis så hjälper den snabbt!

Sprutdax

Om en knapp timme har jag tid för spruttagning. Årets andra allergispruta. Hoppas att den verkar snabbt och gör att jag kan andas som vanligt igen. Idag så hade jag ganska bra pef-värde, men det känns ändå som ett tryck över bröstet.

Ikväll så hade jag tänkt gå på pilates, men det blir för stressigt. Passet börjar 18:00 och jag slutar 17:30. Jag hinner inte ta mig hem, leta liggunderlag (man måste ta med sig egen "matta"), byta om och ta mig till träningslokalen innan sex. Tyvärr så passar inte måndagar till träning heller, eftersom jag oftast slutar sent på måndagar. Tror dock att jag ska göra om mitt schema, och försöka få lite mer dagpass.

Kram, Sofia


Lite för mycket vin

Återigen en lördag med för mycket vin. Att man aldrig lär sig. Hela dagen idag har varit en bakfylledag. Så vill jag inte ha det! Vi skulle gå ut igår, men bestämde oss för att skippa det så att vi skulle vara pigga idag. Vad bra det gick. Jag gick hem vid ettiden för då ansåg jag att orden jag försökte säga inte kom ut som jag hade tänkt. Känner mig ganska patetisk. Men men, vi hade trevligt i alla fall.

Gårdagen var i alla fall lite produktiv. Jag röjde klädkammaren och har packat ner en del kläder som jag inte kan ha för tillfället. Jag har rensat ur lite också, som ska kastas. Fortfarande så står lite skit i hallen som ska gås igenom. Jag hade tänkt göra det idag, för jag hann inte med det igår. Men idag så har jag ju inte gjort någonting. Jag hade tvättstugan igår också, och har lagt alla kläder på plats i klädkammaren. De senaste månaderna så har jag bara ställt in tvättkassen med de vikta kläderna på golvet i klädkammaren. Jag har inte tagit mig in längre än så.

Nästa helg är jobbhelg, men jag jobbar bara på söndag. Det innebär att jag är ledig fredag och lördag. Då ska det inte bli någon alkohol. Då ska jag vara produktiv.

Saknar A så att jag kan gå i bitar. Vill kramas...


Det gick bra

Jodå, allt verkade bra, förutom att jag har lågt pef-värde. Som jag förstod. Nu har jag fått ett recept på en till allergispruta och så ska jag dubbla mina astmamediciner. Jippi. Den kostar redan närmare 600 för en månad, och nu kommer den bara att räcka i femton dagar. Suck.


Tungandad

Nu är det ca fem veckor sedan som jag fick årets första allergispruta. Den verkar ha slutat verkat. Samtalet till hälsocentralen var måttligt upplyftande. Jag förklarar problemet och får ett "Ja-ha" till svar. Suck! Är det plötsligt konstigt att jag behöver minst två allergisprutor? Förra året så sa till och med läkaren att jag troligen behöver fylla på med en till spruta. Då togs första sprutan långt senare än den första i år. Det är inte roligt att få ett "Ja-ha" till svar när man blir helt andfådd av att bara promenera från bilen till jobbet, knappt fem minuters promenad. Hoppas att läkaren är vettigare.

Livet på Melrose

Fler och fler associerar till Melrose Place när det gäller livet på gården. Melrose Place - fast utan alla intriger. Ja, utan poolen också. Jag gillar vårt Melrose! Gävles alldeles egna Topasen!

Sommaren närmar sig och med den alla förväntningar. Jag förväntar mig att det kommer att bli en varm sommar. Jag förväntar mig att det kommer att bli en lång sommar. Jag förväntar mig att det kommer att bli en rolig sommar. Jag förväntar mig att det kommer att bli en händelserik sommar! Jag förväntar mig mycket. Jag förväntar mig mer.

Grillen är redan välanvänd. Till sommaren så ska platter läggas under grillen. Min alldeles egna grillplats, som nyttjas av mig och alla mina härliga grannar. Så olika, men ändå så lika! Vi är killar och tjejer, singlar och sambos, ensamstående med barn, tillsammans utan barn. Alla möjliga kombinationer och ändå har vi så roligt tillsammans. Vi är nog ganska lika ändå. Trots våra olikheter.

Dessutom så finns Gräsö. Ett Gräsö som tidigare lockade mig i princip varje helg. Så kommer det nog inte att bli i år. Av fler anledningar. Vår familj har utökats på ett oönskat sätt. Mamma har träffat någon. Någon som jag och min syster förmodligen aldrig kommer att kunna acceptera. Det är mammas val, men det är också vårt val att inte umgås med honom. Det går helt enkelt inte. Jag har sällan skådat en större energitjuv. Vi hoppas faktiskt att hon kanske kan träffa någon annan. Någon som är "normal".