Fotboll och vibrationer

Igår så hade jag ledig dag! Jag tycker att det är så himla härligt att vara ledig en dag mitt i veckan. Jag sov ca 11,5h och tro det eller ej, men jag var trött när jag vaknade! Jag vet att det sägs att man inte kan "sova igen" förlorad sömn, men det tror jag i alla fall att jag kan.

Syrran kom och hämtade mig vid elva, och då åkte vi till Läkerol Arena för att handla något för presentkorten som vi tjänade då vi jobbade på melodifestivalen. Jag jobbade ett pass och fick ett presentkort på 500 kr, och syrran jobbade alla tre passen och får totalt 1500 kr att handla för. Vi hittade INGENTING att handla. Vi tänkte köpa typ en träningsoverall, eller mysdress, men det fanns inget sånt! Dessutom så vill vi inte att det ska stå BRYNÄS med stora bokstäver, utan bara lilla klubbemblemet. Så, nu får vi vänta till hösten och hoppas på att det kommer något bättre då.

Efter att vi kommit hem från Arenan, så tog jag bilen ner på staden för att gå och få Havrix-spruta och köpa Dukoral inför min kommande Tunisienresa. Sen gick jag till banken och beställde ett utbyteskort för mitt Visa-kort, på grund av att det har strulat i kortdragare ända sedan det var nytt. Sen så hade jag tid hos Previa för att få akupunktur och då blev det en lugn stund med nålar i nacken, på axlarna, i pannan, på huvudet och på händerna. Jag tror i alla fall att det hjälper mot huvudvärken!

Sen så gav jag mig ut på grilljakt! Jag var till Rusta, Jysk och Plantagen. På Plantagen fanns en som jag tyckte var okej, på Rusta likaså, men de var i dyraste laget. Jag ringde syrran och frågade om hon ville vara med till Owe Jansson, vilket hon ville. På hemvägen så var jag in på ICA Kvantum för att köpa korv och korvbröd till syrrans barn (som hon bad mig att göra). Jag åkte hem och åt, och sen blev det lagom att gå över med korven till syrran.

På Owe's så hittade jag inte bara en grill, utan även en grupp utemöbler. Det blev nästan 1500 kr och det var dyrt nog, så jag köpte inga dynor till stolarna. De kostar ju minst 100 kr styck och då skulle det ha blivit nästan 2000 kr. Får se om jag köper några dynor på denna lön, eller om jag väntar till nästa. Jag vill handla utemöbler på hösten, då det brukar vara halva priset.

När stolarna och bordet var på plats så kom syrran över och drack en kopp kaffe. Sen så skulle vi vidare till kvällens övning - vibrationsträning! Jag var väldigt skeptisk mot det, men hade lovat att hänga med på en provgång för 100 kr inklusive 20 mins nack- rygg- och armmassage. Jag kan säga att det var massagen som lockade mest. Vi gjorde några övningar på vibratorn, men jag vet inte om jag är mindre skeptisk efteråt. Jag tror att det är en bra träning för dem som är så otränade att de inte ens orkar gå, men i övrigt så tror jag på vanliga promenader och styrketräning för att hålla kroppen i normalt trim.

Massagen var i alla fall skön, så jag bokade in en timmes helkroppsmassage till på onsdag, till det humana priset av 300 kr!

När vi var klara med "träningen" så fick syrran sms av en granne som bjöd in oss på fotboll. Vi nappade och gick dit. Ingen av oss är sådär superintresserade av fotboll, men det är alltid trevligt med sällskap, och speciellt av våra trevliga grannar. :)




Mitt i saknaden

Jag är oerhört glad över att jag bor där jag bor. Om jag bodde i min gamla lägenhet så är risken stor att jag hade legat i soffan hela helgen. Det har ju varit en del sport, och den hade jag garanterat sett. Men, nu bor jag inte där längre...

I fredags så satt jag och syrran hemma och kollade på hockey. Sen så gick vi över till grannen mitt emot och drack lite (okej, ganska mycket) vin. Vi hade det jättetrevligt! Tror att jag gick hem vid två-tiden på natten, och då gick jag på grund av att min hicka vägrade att ge med sig. Jag hatar hicka! Kan inte se något vettigt med det! Som tur är så hickar jag inte så ofta, men när jag hickar, så hickar jag till jag somnar.

Igår var jag ganska trött. Sov dåligt på natten, men vaknade i alla fall strax efter tio. Vid elva så kom Pernilla hit och hämtade mig och syrran för att vi skulle åka till Valbo köpcentrum. Vi var där i flera timmar, och jag kom hem med två nya tunikor. Eller, en "städrock" som syrran kallar dem, och en tunika. Jag gillade båda, men "städrocken" är lite för ljus för att använda än tycker jag. Köpte ett par vita... ja, vad kallas dem? Trekvartsbyxor i tunnt mjukistyg. "Tights" liksom. Leggins? Ingen aning! Ska i alla fall ha dom till "städrocken" tänkte jag.

När vi kom hem från shoppingturen så gick jag och syrran ut och gick i en timme. Kvällen blev lugn framför tv'n.

Idag har vi också varit ute och shoppat lite, men egentligen bara blommor från Plantagen. Jag köpte en vas på ÖB också, men det var för att ha något att ha blommorna i.

Jag har hunnit med att ha tvättstugan på dagen också. Trots att vi förlorade en timme, så har dagen kännts väldigt lång.

Nu ikväll har vi tittat på hockey och förundrats över hur dåliga Färjestad är... Hoppas att de rycker upp sig till nästa match. Det måste dom ju göra - annars blir det knappast någon final för dem.

Nu ska jag snart gå och lägga mig och se "Brothers and Sisters".

Imorgon börjar en ny vecka. Det blir en bra vecka, det känner jag på mig!

Kram, Sofia med vårkänslor

Går hem tidigare

Jag ska gå hem tidigare idag. Jag känner mig inte pigg. Jag har känt mig lite upp och ner den senaste tiden, och idag är det ner. Det känns som att det är en förkylning på gång, men jag är inte säker på att det är det som gör att jag inte mår bra.

Jag ska kanske åka ut till IKEA och köpa förvaring till alla mina skor. Vi får se hur det känns när jag sätter mig i bilen. Eller så åker jag hem och lägger mig och sover, och åker ut till ikea senare. Vi får se, som sagt.

Jag slutar om en kvart. Jag har tagit ut a-konto, som är arbetstidsförkortning. Vi har ca 4h per månad att nyttja. Praktiskt och bra såna här gånger, eller andra gånger när man vill sluta tidigare för att man har något att göra.

Imorgon så får jag hockeyfrämmande - tror jag! Ganska skönt med främmande då och då, man håller automatiskt mer städat då - i alla fall jag. Jag ska försöka göra något mer där hemma också. Kanske sätta upp gardiner i sovrummet. Vi får se om jag orkar. De kommer ju hur som helst för att se på hockey och inte för att se vilka gardiner jag har valt till sovrummet.

Jag trivs!

Jag älskar min nya lägenhet! Den känns fortfarande ny, trots att köpet gick i lås i oktober och jag flyttade in i mitten av december. Det är ju fortfarande långt ifrån klart - men jag TRIVS!

Det är också en härlig gemenskap på gården, och jag ser fram emot grillkvällar i sommar.

I fredags så jobbade jag på hockeyn och för att fira Brynäsvinsten så skulle jag och syrran dricka lite vin hemma hos henne. F (som också bor i området och som också jobbar med oss på hockeyn) ville också hänga med. Sen så kom två killar som bor i området dit, plus en snickare som jobbar med lite renoveringar i vårt område. Det var jättetrevligt! Jag och F gick hemåt vid halvtre och då var det fortfarande några kvar där.

Lördagen var lite bortkastad för jag var så trött! Vi hade pratat om att åka ner till Jönköping på söndagen och jag vaknade med ett ryck för att kolla biljetter. F sade ifrån, för hon skulle på fest på kvällen och skulle inte orka vakna till bussen skulle gå klockan nio. Syrran hade (snö)jour och eftersom det varnades för snö så vågade hon inte riktigt åka, även om hon väldigt gärna ville!

Syrran och F kom förbi och drack kaffe, och sen gick vi över till D's gamla lägenhet (han bor i en annan i området nu som tillhör hans mamma, och nu kommer mamman hem och ska bo i hans gamla) där D och M höll på att renovera. De ville också ha kaffe, så jag gick hem och fixade. Vi pratade om att se hockeyn på söndagen, och M är den enda av oss som har Canal+. Eftersom han hade fyllt år i veckan så skulle familjen komma hem och fika, därför så kunde vi inte sitta där och kolla. Jag tog nyligen Telias digital-tv, eftersom det är gratis i ett år, så jag ringde och bokade Canal+ Sport, som kostar 199 kr per månad. Jag kan säga upp det när jag vill - vilket blir när slutspelet är över.

Resten av lördagen blev väldigt slapp!

Igår så var det full fart direkt från morgonen. Jag fick ställa klockan för att ha tvättstugan från 09.00. Sen kom pappa och hans sambo vid halvtio ungefär, för att hjälpa mig att montera köksbelysning, borra upp gardinstångsfästen och några hyllor. Till en början så tog vi det ganska lugnt, drack kaffe och satt och pratade lite. Syrran kom också över. Jag sprang emellan till tvättstugan.

Sen lade jag klart golvet i vardagsrummet (det var bara en rad kvar, men som måste sågas på längden) och det jävlades en hel del med mig och ville inte lägga sig på plats. Till slut så fick jag ordning på det i alla fall. Syrran hjälpte mig med att stryka gardiner till vardagsrummet och sen så bar vi ut en massa till förrådet, för att det inte riktigt fanns plats för det inne.

Nu är det hyffsad ordning där hemma. Det är fortfarande en hel del som ska göras, men det är i alla fall inte vansinnigt många kartonger som ska packas upp.

Vid halvfem så droppade alla in en efter en. Själv så kom jag sist av alla, för jag var i tvättstugan igen (hade stora maskinen mellan 15-17). Vi åt pizza/kebab och blev klar lagom till matchen började. Brynäs stod bitvis upp väldigt bra mot HV71, men tillslut blev det ändå hemmalaget som drog det längsta strået - tråkigt nog!

Hockeysäsongen är över för Brynäs del, men slutspelet fortsätter givetvis ändå.

En viktig dag

Ikväll är en ödeskväll för Brynäs. Det är vinna eller försvinna. Jag jobbar på matchen ikväll, men kommer lite sent på grund av att jag inte slutar på mitt ordinarie arbete förrän 17:15. Men men, jag resonerar som så att det är bättre att ställa upp och jobba från ca 17:45 än inte alls. Men vis från förra matchen så vet jag ju att vissa hellre verkar jobba en kort än att en MÅSTE gå tidigare. Suck! Nåja, ingen av skitsnackarna jobbar ikväll, så jag hoppas att de inte kommer dit över huvud taget.

Det  har varit en viktig dag för mig personligen också. Vi har nämligen fått reda på hur mycket vi får av ekonomisk bonus i år! Det kommer en ganska fin slant tillsammans med marslönen! Verkligen ett positivt besked! Vi fick nämligen ca tre ggr så mycket som förra året. Det är vi värda - som vi har slitit! För mig innebär det att jag kan åka till Tunisien, om A är kvar där om ca en månad. Det innebär också att jag kan köpa några saker som fattas till lägenheten.

Idag blev vi bjudna på tacos av våra säljledare! De har stått ute i köket och skurit grönsaker och stekt köttfärs hela förmiddagen. Det var verkligen supergott, och uppskattat!!

Jag sa nåt i stil med ''åhh, vad trevligt, det här får vi köra med varje fredag!'', så säger en gnällspik (som jag vet att inte tycker om mig) ''men nu ska vi vara glada för det vi har fått, vi ska inte KRÄVA''. Jag svarade, "Nej, XXX (hennes namn), jag KRÄVER inte heller, men jag tycker att det här var så trevligt så att vi borde göra det till en tradition). Suck, jag avskyr verkligen såna där konstant hackande människor. Ibland känns det som att jag inte kan säga någonting förrän hon ska vara där och hacka! Blä! Men men, energitjuvar håller jag mig borta ifrån så gott det går.

Idag är det äääntligen fredag! Det känns som att jag har längtat efter fredagen precis hela veckan. Tyvärr är ju hockeyn idag. Jag säger tyvärr, för fredagkvällarna är verkligen något speciellt. Jag brukar vara hemma och bara mysa, men idag så kommer jag inte hem förrän runt halvtio-tio i bästa fall.

Helgen blir så mycket kortare när man inte har fredagkvällen ledig. Men imorgon och på söndag så ska jag försöka få lite gjort där hemma. Jag ska troligen lägga klart golvet i vardagsrummet, och kanske tapetsera fondväggen där (vilket beror på om jag får fram tapeterna som olyckligt ligger läääängst in i förrådet under trappen, där syrran sen har travat in banankartonger från golv till tak). Eventuellt så börjar jag riva tapet i kök och hall. Men eftersom jag ska köpa en fondtapet till köket, så känns det inte jätteakut att börja rivningsarbetet där. Men förutom detta, så ska jag också se till att ta det lugnt och VILA i helgen. För det är något som jag verkligen behöver!

Syrrans fuskbearnaise

Okej, ska tilläggas att syrran inte alls tycker att det smakar bearnaise, men det tycker jag! :)

AnnaSv efterfrågade info i en kommentar, så jag tänkte att jag lägger ut receptet här så att alla kan göra denna enkla och goda sås!

Koka upp en burk creme fraische (valfritt lätt eller vanlig) tillsammans med en halv grönsaksbuljongtärning. Rör till buljongen har smält. Blanda ner lagom med torkad dragon (så att såsen blir prickig liksom, efter smak). Gott och jätteenkelt!

Till en stor burk creme fraische så tar man en hel buljongtärning.

Kram, Sofia

Det kom en utmaning...

Jag har blivit utmanad av Carro! http://caroline.blogg.se

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Mina svar lyder som följer:

1: Jag är helt extremt lat när det gäller att städa! Då menar jag inte bara allmänt lat, utan så lat att jag kanske dammsuger en gång varannan månad - om jag inte måste städa oftare pga att jag har besök. Konstigt nog så har jag det inte tokdammit hemma ändå.

2: Jag kan vara ganska manisk på att ha ordning på ställen där det inte riktigt syns. Så som bland videoband, cd-skivor och i viss mån även i garderoben (ibland).

3: Jag har otroligt lätt för att ta åt mig av oriktad kritik! Konstruktiv kan jag ta, men kritik som ges till den som ''tar åt sig'' tar jag alltid åt mig av, även om jag inte borde.

4: Jag tycker att fötter är den äckligaste kroppsdelen! Tårna och tånaglarna allra helst! Jag kan till och med tycka att det är jätteäckligt att ta i strumpor när jag tvättar dem, bara för att jag vet att de har suttit på fötterna. Mina egna fötter går betydligt bättre än andras. Mina fötter är inte lika äckliga som andras! ;) Således går alltså mina strumpor bättre än andras (läs A's) att tvätta också.

5: Jag har huvudvärk omkring 5 dagar i veckan.

6: Ju mer jag tänker på att nu SKA jag äta nyttigt - dessto mer sugen blir jag på att äta onyttigheter.

Nu utmanar jag:

Dubbelörnen
AnnaSv
Nejma
Hanna-Stina
Zoophiia


Kan faktiskt inte utmana flera, för det är nog de bloggar jag läser - tror jag! I alla fall som jag inte vet att redan har blivit utmanade! Om nån mer läser här, och vill vara utmanad, bara häng på! :)


Kram, Sofia




Zzzznarkgubben!

Jag har ju, som ni vet, problem med min grannes evinnerliga snarkande! Det är ju sååå högt så att han väcker mig om nätterna.

Igår så mötte jag och syrran honom på parkeringen. Dom började prata om en kväll för några veckor sedan då syrran var med honom hem på en grogg (inga snuskigheter ;) ). Hon hade varit kvar till kvart över fem på morgonen. Sen så berättar han om sin kompis som somnat i soffan och när dom vaknade så hade kompisen legat bredvid honom i sängen och sovit. Eftersom snacket var skojsamt, så såg jag min chans! Jag sa ''oj, kunde han sova bredvid dig då? ;) " Han log lite, och så sa han ''Jag kan inte rå för att jag snarkar!!!" "Nej, självklart" sa jag, "men det är ett ganska stort problem för mig, för jag blir väckt på nätterna och kan inte sova." Så sa jag "jag hade flyttat sängen till andra väggen (tidigare har vi liksom sovit med huvudändan vägg i vägg) och om inte det räcker, så kanske du också kan flytta den?" Och han säger "Nej, det kan jag inte göra, jag har inte plats. Du får skaffa öronproppar!" Jag sa att jag använder öronproppar varje natt, och det fungerar inte, för det är inte bra för öronen.

Jag höll allvarligt på att tappa hakan! Han VET att han stör sin granne med sitt snarkande, men är totalt ovillig att göra något som helst åt problemet! Såklart att han inte kan sluta snarka, men att flytta sängen så som jag har gjort borde han väl kunna göra???! Om det var JAG som snarkade så högt att grannarna blev störda, så skulle jag skämmas ögonen ur mig och genast byta sovrum (eftersom han faktiskt bor i en trea och KAN byta sovrum. Jag har ju en tvåa o kan inte byta...).

Nu har det i alla fall hjälpt bra att flytta min säng. Jag har hittills inte störts så mycket att jag har blivit väckt. Igår var det svårt att somna, för jag hörde snarket, men inte alls lika starkt som förut.

Ett ljus i mörkret

Jag har haft en fantastisk helg!

Helgen började i fredags. Veckan avslutades på sämsta tänkbara sätt. Ett jätte-strul-ärende som ingen ville hjälpa till med. Hade det varit för fem år sen, så visste jag vart jag skulle ringa för att få hjälp. Den hjälpen finns inte längre. För många nyanställda, som inte har den kunskap som de som jobbat i fyrtio år har. Jag fick till slut skicka ärendet i en funktionsbrevlåda, på inrådan av min chef. Jag hoppas att det löser sig! Jag ogillar att lämna iväg saker innan de är åtgärdade. Rent teoretiskt så visste jag vad problemet var, men tyvärr finns det ingenstans att vända sig för att få det åtgärdat.

Några minuter försenad så gav jag mig iväg mot bilen som fick ta mig till ICA Maxi. Innan jag kunde åka hem, så hade jag handlat vin, mat på ICA Maxi och sen så fick jag även åka till Konsum Seglet för att handla kött. Jag hade bestämt mig för oxfilé och hade ingen lust att betala de 329 kr per kilo som ICA Maxi tyckte att filén var värd.

På Seglet så hittade jag inte bara en fryst oxfilé på knappa kilot, utan också de frysta enkla lammkotletter som jag har letat efter sedan ICA Söder slutade med dem. Två påsar lammkotlett och en oxfilé, och det på en affär som för några år sedan inte fungerade som köttleverantör, inte för mig i alla fall. Blåvitt och kött hörde liksom inte ihop.

Strax efter att jag kommit hem, så kom syrran och systerson N bärandes på mina kartonger innehållandes min dubbla Malm-byrå. N lånade 200 kr av mig i mellandagarna, för att köpa en mobil (fattades 200 kr upp till 4000 kr). Han har inte riktigt orkat betala tillbaka dessa. Jag förstår honom, man vill inte gärna ta av sitt studiebidrag och "ge bort" av det. Ett tag så tänkte jag att han kunde få pengarna, men då skulle det bli orättvist mot hans två bröder. Så nu i fredags så frågade han om han skulle skruva ihop byrån för en hundring och det gick jag såklart med på. Jag hade två småbyrås som skulle skruvas ihop också, för att fungera som nattduksbord. Han gick med på att skruva ihop dem för nästa hundring. Den första byrån tog en hel evighet att skruva ihop, så förutom att vi blev kvitt pengamässigt, så fick han två cider av mig också.

Jag och syrran fortsatte att rensa upp i lägenheten. Men största delen av tiden gick åt till att läsa i min gamla dagbok. Oj, så vi skrattade. Vi skrattade så att tårarna sprutade! Det var verkligen skönt att få skratta så efter senaste tidens tråkigheter.

I lördags så jobbade jag på hockeyn. Jag skulle börja 14:00 för att hinna fixa lite hemma innan. Sen så hade jag sagt att jag måste gå tidigare (för att förbereda inför att Jessica skulle komma). OJ, vilka sura miner det blev på hockeyn! En sa "Jag tycker inte att det är skäl att gå tidigare för att laga mat." En annan tyckte att vi får väl lotta och se vem som skulle jobba vilket pass (som vi normalt gör, men det är aldrig problem om någon behöver gå tidigare). Jag fick också höra att jag borde ha ringt in en ersättare. INGEN verkade förstå att jag hade tackat ja till att jobba enbart på dessa premisser! Det handlar inte om att ringa in en ersättare. Det handlade om att INGEN annan kunde jobba, så att jag ställde upp, men med dessa förbehåll. Fy fanken! Tårarna brände innanför ögonlocken! En som jag räknar som min vän var den som snackade mest skit och påstod att ''alla där nere tycker att det är skitdåligt att du ska få gå''. Jag försökte förklara att det var ENBART på de premisserna jag jobbade, att alternativet var att de skulle ha gått en kort.

När jag satt mig i bilen så kom tårarna. Det är så jag fungerar! Orättvist behandling är det värsta jag vet! Jag STÄLLDE UPP, och för det fick jag skit.

Jag ringde upp J (hon som snackade värst) sen och sa att jag tyckte att det var jättejobbigt, och att jag inte förtjänade skitsnacket. Jag förklarade återigen att jag ställde upp för att ingen annan kunde. Då tyckte hon att jag borde ha sagt det direkt, jo, jag gjorde ju det... Sen bröts det för hennes batteri dog. Jag ringde upp och pratade in ett meddelande, men tro inte att hon tog sig tid att ringa upp mig sedan. Svindåligt!

Ett tag senare så var de värsta känslorna bortblåsta, och jag började med maten. Det blev potatisgratäng, oxfilé, rödvinssås och syrrans "fuskbearnaise". Till dessert blev det vit chokladmousse med hallonsås. Maten blev jättegod! Vi hade en oerhört trevlig kväll jag och Jessica, och efter att ha ätit och sett på melodifestivalen så gick vi över till syrran för att dela taxi ner till stan.

Jag och Jessica gick på Heartbreak och hade turen att få gå före den lååååånga kön! När vi sedan kom till baren så satt det en kille där som jag känner, och han gav mig sin stol så att jag skulle komma fram och beställa. Vi behövde alltså varken vänta i kön eller i baren! Kunde det bli bättre!

Vi dansade och dansade och dansade. Ända till mina fötter skrek av smärta! Vi väntade på Cara Mia, som DJ'n sa skulle komma ''snart''. Jorå, efter ca en och en halv timme så kom den - äntligen!

Sen gick vi och hämtade ett varsitt glas vatten, tog en sväng nere och sen hämtade vi ut jackorna. Mina fötter kunde knappt bära mig hem!

Igår så tog vi det lugnt på förmiddagen. Syrran var hit en sväng innan det var dags för Jessica att åka hem. Efter att jag hade följt med Jessica till bilen, så gick jag förbi hemma hos syrran.

Där fick jag se mina stövlar ligga i hallen och jag började fundera vad dem gjorde där! Jag hade ju inte gått till syrran kvällen innan, utan hade ju gått direkt hem i de stövlarna! Hon tittade också på dem och sa ''vad konstiga de ser ut, de har ju blivit helt rynkiga''. Jaa, sa jag, ''men är det dina stövlar då? Jag har ju precis såna där"''. Då började vi sakta förstå hur det hängde ihop! Jag hade tagit syrrans stövlar dagen innan och då var bara mina kvar till henne. Hon var rätt full, så hon hade satt på sig dem och tänkte bara ''vad låga de har blivit'' (hennes stövelskaft är bra mkt längre än de på mina stövlar). Jag var verkligen inte full, då vi bara delat på en flaska vin (som det blev ca ett glas kvar i) och två ganska svaga groggar och detta på ca fyra timmar. Men, däremot så är jag ganska disträ för tillfället.

Så, inte konstigt att jag hade så ont i fötterna!

Kram, Sofia

Jag har jobb att göra...

Min syster kom hit även idag för att hjälpa mig med uppackning. Innan vi satte igång så bjöd hon på plättar. Jag har förvisso börjat med GI, men eftersom jag redan hade fuskat med en bulle på mötet, så tänkte jag att jag likabra kan fuska med plättar också. Jag har ju faktiskt bara gjort en tjuvstart. Började utan att tänka på det så att säga. I helgen kommer Jessica, och då tänker jag inte GI-a, så var det bra med det. Men tänket finns där i alla fall!

Efter kanske en timmes röjande så slog min huvudvärk till. Jag stod ut ett bra tag till, men när vi packade ihop för dagen på grund av att syrran skulle iväg på hockey, så fick jag gå och lägga mig. Jag har sovit i säkert en timme, och huvudet känns aningen bättre. Jag ska ta en ipren till natten, så hoppas jag att jag vaknar pigg och kry imorgon.

Jobbet som jag har att göra är att göra i ordning badrummet. Jag har fortfarande ett par kartonger som ska tömmas och ställas på plats. Jag vet dock inte hur jag ska få plats? Nåja, om jag inte orkar idag, så orkar jag inte. Inte mer med det. Men det vore lite bra om jag orkade...

Får se om jag får någon ork i pausen på CSI. Är det Miami tro?

Kram, Sofia

Snäll syster

Idag efter jobbet så kom min syster hem till mig för att hjälpa mig packa upp lite kartonger. Vi fick lite ordning i hallen, klädkammaren och liiiite i vardagsrummet. Man kan i alla fall se ett par meter golv i vardagsrummet nu. Jag hade tvättstugan från 19:00 så vi gav upp runt kvart i. Vi ska fortsätta imorgon!

Jag är verkligen tacksam för hjälpen! Jag har helt enkelt gett upp tanken på att komma i ordning. I alla fall lite grann. Det är liksom så mycket att göra, så jag ser ingen ände i det hela. Därför ser jag ingen början heller.

Nu kommer ju Jessica i helgen, och förhoppningsvis så ska vi kunna sitta i vardagsrummet och se på melodifestivalen. Annars så får vi båda krypa upp i min säng, för här har det ju gått att se på tv ända sedan jag flyttade in. :)

Kram, Sofia

Vad ska jag äta idag?

Snart lunch. Det ständigt återkommande problemet är: "Vad ska jag äta?" Jag har ingen inspiration när det gäller mat. Jag är inte direkt sugen på något, men däremot så är jag hungrig när jag ska. Hoppet stod till McGills, men de hade inget som passade mig idag. Fläskpiccata, säkert gott, men jag äter ju inte fläskkött.

Förutom matproblem så har jag huvudvärksproblem. Jag var på massage igår och det fanns diverse spänningar här och där. Jag känner mig bättre i nacken idag, men huvudvärken finns där ständigt. En kollega har aldrig någonsin haft ont i huvudet. Det är konstigt tycker jag! Jag kan liksom inte förstå hur man aldrig kan ha haft ont i huvudet!

Jag mår helt enkelt inte på topp nu. Jag vet helt och hållet vad det beror på. Ingenting jag själv kan påverka, men jag blir påverkad lika fullt.

På lördag kommer Jessica! Det ska bli så roligt att äntligen få träffas igen! Sen så ska jag nog åka till Annika i Falun efter nästa lön! Då ska vi åka till Borlänge och shoppa! Lagerhaus har öppnat där, och jag gissar att jag går därifrån med minst en kasse!

Deadline

Jag jobbar bäst mot en deadline! Så är det bara. Till helgen kommer min kompis Jessica från Stockholm hit och hälsar på. Då måste det finnas någonstans för henne att sova. Så jag har inget annat val än att röja undan i vardagsrummet. Jag kommer absolut inte att bli klar här hemma till hon kommer, men jag kommer i alla fall ha röjt undan någorlunda på golvet i vardagsrummet. Att det innebär en hel del omflyttande av säckar och kartonger spelar inte så stor roll. Det kommer i alla fall att bli framkomligt.

Det är Sprängaren på tv just nu. Jag ska strax koncentrera mig på den, jag ska bara skriva klart här först.

Helgen har inneburit massor av sport - på tv. Jag kämpade tappert för att se femmilen i morse, men strax efter att Södergren rasade i fältet så ramlade mina ögon ihop. Jag sov till strax före tio och såg sedan Vasaloppet till målgång, förutom ett uppehåll för ca 8 åkare i damernas Super-G. Så trist att Anja körde ur, men det känns på något sätt typiskt för den här säsongen. Senare har jag sett skidskytte, men varken svenska herrarna eller damerna gjorde några toppresultat. Helena Jonsson gjorde en bra tävling i alla fall. Alltid något.

Kram!

Som jag sa, fantastisk

Quentin Tarantino. Jag älskar honom, eller jag hatar honom. From Dusk til dawn, Hostel, bland de absolut sämsta filmer jag sett. CSI, Kill Bill 1&2, wow!

Fantastisk film! Jag hoppas att tvåan sänds imorgon, annars måste jag nog leta upp den på datorn och se den igen!

Min privata blogg igen...

Jag känner att jag måste förtydliga! Alltså, ni som känner mig, är självklart välkomna att läsa min privata blogg! Känn inte att ''nej, jag känner nog henne för lite för att få läsa'', för så är det inte! Det jag vill komma undan är de som kanske läser min blogg sporadiskt, av en händelse, eller de som alltid läser, men aldrig ger sig till känna!


Maila: [email protected]

Kramar, Sofia