Min hemsida

Jag har fått veta att man kan uppdatera sin hemsida från en dator som har IE och ett textbehandlingsprogram typ "anteckningar" (vilken dator har inte det).

Så, nu finns min blogg återigen att läsa på min hemsida
http://www.gavle.to/~sofiae I sinom tid kommer sidan att flyttas över till min alldeles egna domän, www.cous-cous.se . Jag måste bara betala för den och få hem användaruppgifterna till webhotellet först. Men jag kommer hur som helst att länka till den adressen från min nuvarande adress.

Dagens blogg finns uppe på min hemsida! Vill ni kommentera något, så går det alldeles utmärkt att göra det i gästboken!

Kramar, Sofia

Alla hjärtans dag?

Rent generellt är jag emot denna typ av dagar. Just Alla hjärtans dag är ju köpmännens dag. Det finns ju ingen religiös eller kulturell tradition bakom. Visst, mysigt att göra nåt speciellt, men det kan man göra vilken annan dag som helst!

Jag "firar" på mitt håll o A på sitt! Vi önskade varandra en bra dag o trevlig kväll per telefon, men det passade inte att träffas idag. Jag slutade klockan åtta och börjar tidigt imorgon. Dessutom ser jag Desperate Housewives på tisdagar. :-) Vi ses säkert till helgen, och kanske gör vi nåt extra mysigt då, kanske inte. Jag tycker att de flesta dagar tillsammans med A är extra mysiga!

Inatt fick jag i alla fall en god natt! Jag sov i ca tio timmar och även om jag var trött när klockan ringde, så kände jag mig utvilad när jag klev upp. Dagen på jobbet har varit vidrig. Vår allra viktigaste system har haft sådana långa svarstider att det kännts som att det legat nere totalt. Jag har inte varit effektiv idag om man säger så!

Nu är det dags att sova igen, för att slippa vara dötrött imorgon!

Kramar, Sofia

Jag - en varulv?

Igår kväll var jag ganska trött. Jag sa till A vid elvatiden att jag skulle gå och sova. Han som mer eller mindre sovit från 10 kvällen innan till tre på dagen igår (nåja, förutom ett uppehåll mellan fem o åtta på morgonen då han sa sig vara vaken) var inte trött då jag ville gå och sova. Hur som helst så blev jag kvar uppe en stund. Jag diskade och plockade undan lite i köket.

Vid tolvtiden kom jag till sängs och A satt kvar i vardagsrummet och såg på tv. Jag somnade snabbt men vaknade igen efter en halvtimme. Sen kunde jag INTE sova! Jag låg och vred och vände mig fram till efter sju på morgonen, då jag somnade och sov som en stock, ända till 9:30 då klockan ringde.

Jag var halvt död! Jag ringde min chef och frågade om jag kunde få ta en halvdag. Vi har fyra halvdagar per år att nyttja, som andra har halvdagar normalt (tex skärtorsdag, dag före julafton etc). Det fanns egentligen inte utrymme i schemat, men han förstod allvaret och godkände det. Jag lade mig för att sova igen, somnade inte. A gick hem vid tiotiden och då hade jag flyttat ut i soffan för att försöka sova där istället.

Jag slumrade bara till kortare stunder, men jag vilade i alla fall fram till jag behövde gå till jobbet.

Nu hoppas jag på en god natts sömn, ska gå och sova nu, väck mig inte! :D

Kramar, Sofia

Sjuk igen

Jag vaknade inatt med dunkande huvud och kräkkänslor. Klockan var lite efter tre och jag tog ett par panodil och somnade om. När jag vaknade nästa gång var klockan 6:15 och klockan ringde. Huvudet bankade fortfarande och jag tog ytterligare två alvedon och masade mig upp. Strax efter sju insåg jag att jag inte kunde gå och jobba.

Huvudvärken har inte släppt på hela dagen även om den mildrades något under dagen. Nu ikväll har jag också fått feber. Bara att inse, det blir sjuksängen i alla fall minst en dag till.

Nu ska jag se slutet av dagens Top Model.

Kramar, Sofia

Ny vecka

Tack och lov så var det nog inte magsjuka som jag drabbades av. Det var nog på grund av min urdragna visdomstand som det kom ner blod/slem i magen och så kräktes jag. Febern fick jag väl av kräkningarna och på grund av att jag drack för lite vätska och åt för dåligt.

Nu mår jag bättre i alla fall och jag är på jobbet idag. Det gör fortfarande ont i såret efter tanden, men det får jag nog räkna med att det gör i en vecka ungefär.

I förmiddags var jag med A till sjukhuset för att ta bort gipset. Åh, så smalt hans ben var! Han var svälld över fotknölen, men det var normalt. Han som aldrig har några förhårdnader på fötterna hade världens äckligaste fot! Jag har ju fotfobi och tycker att det är jätteläbbigt att se på fötter, men jag kunde liksom inte undgå det! Bläh, sex veckor instängd i gips var inte någon skönhetskur för foten kan jag säga. Det såg ut som hur mycket förhårdnader som helst, men efter en dusch och lite filande så var den som ny igen. Tur det! Den foten skulle inte ha fått sova i min säng!

Nu ska jag svara aktivt i ca femton minuter till - om jag har tur! Har jag otur får jag sitta längre än så, allt beroende på kön. Jippi, det är såå skoj att jobba ensam till 21:15...

Kramar, Sofia

Utmanad

Jag fick en utmaning av Nejma att skriva upp fem ovanor eller konstigheter som jag har. Men sånt tycker jag är jättesvårt!! Nåt jag vet att jag gör, är att jag säger tyyyyypiskt, med lite bebisröst om nåt ''går emot mig''. Det kan väl räcka så? Kommer inte på fler saker på rak arm.

Vi kör med nästa utmaning istället, kommer också från Nejma!

Fyra jobb jag haft:

1. Telemarketingförsäljare
2. Servitris på restaurang o pizzeria i Storvik
3. Servitris/bartender på skotsk pub i Sandviken
4. Kundtjänstmedarbetare på Telia

Fyra platser jag bott på:
1. Storvik
2. Sandviken
3. Tumba
4. Stockholm
 

Fyra tv-serier jag gillar att se på:
1. The O.C
2. Prison Break
3. Desperate Housewives
4. Sex and the city o Vänner, skriver två på fjärde plats eftersom båda har slutat.
 

Fyra platser jag varit på semester:
1. Tunisien (Hammamet, Sousse, Sfax, Kerkennah)
2. Jugoslavien (nuvarande Slovenien)
3. Grekland (Korfu o Kreta)
4. Turkiet (Alanya)

Fyra filmer jag kan se om och om igen:
1. Dirty Dancing
2. When a man loves a woman
3. Clueless
4. A Cinderella Story
(Ser helst nya filmer... kan se de flesta filmer som jag gillar om och om igen annars...)
 

Fyra websiter jag besöker dagligen:
1. Lunarstorm
2. En hel massa bloggar
3. Sadiqa
4. Min Oas

Fyra favoriträtter:
1. Grillad färsk fisk
2. Lammkotletter
3. Ssechuan kinesiska räkor från Österns Pärla
4. Mechouia


Fyra ställen du hellre skulle befinna dig just nu:

1. Paris (med obegränsat med shoppingpengar)
2. Tunisien
3. Hemma i soffan
4. Något varmt turistland


Fyra personer som jag vill svarar på detta:

1. 
Caroline
2. Wånkan
3. Hanna
4. Stillestånd... kommer inte på nån mer med blogg som kan tänkas läsa mig blogg (och som inte redan fått denna utmaning).



Magsjuka

Tack för alla snälla kommentarer på gårdagens blogg!!

Tanden har ställt till så pass mycket bekymmer att jag behövde vara hemma från jobbet idag. Jag har knappt sovit och det gör rejält ont. Jag tror dock att smärtan är mindre nu än igår.

Planen var att jobba imorgon. Jag åt frukost vid tolv - halvett och det började ''köra'' i magen. Vid halvtvå-tvåtiden kräktes jag... Sen igen kanske en halvtimme senare. Jag har inte ätit något sedan dess, förrän nu när jag dricker lite blåbärssoppa som min snälla syster kom förbi med.

Dagen har spenderats i soffan, ömsom sett på tv ömsom sovit. Kul med Anjas seger (nåja, delade) i storslalom, trist med Tunisiens förlust i kvartsfinalen. Jag missade första halvlek för jag lyckades somna.

Nu ska jag se Desperate Housewives-reprisen och ta ett par panodil! :-)

Föresten, Kajsa Bergqvist har hoppat 2,08 på en gala i Tyskland! Inomhusvärldsrekord! Helt fantastiskt och hon hade klarat i första försöket!
http://www.kajsabergqvist.nu

Kramar, Sofia

Munnen blöder

Jag har haft problem med en visdomstand ett tag nu. För kanske en månad sen (eller två) var jag och spolade tanden och sen var det okej ett tag. För ca en vecka sedan började det göra ont och smaka var i munnen igen. Jag ringde i onsdags och fick en inklämd tid till tandläkaren idag. Efter lite tittande på tanden så bestämde sig tandläkaren för att det var lika bra att dra ut den med en gång. Jag fick flera bedövningssprutor men ändå så gjorde det rejält ont. Jag har tack och lov en jättebra och tålmodig tandläkare, och till slut gav tanden med sig. Han sa att den satt betydligt hårdare än vad han trodde.

När tanden släppte, så släppte även mina spänningar och tårarna kom. All stress rann av mig och långsamt så sänktes pulsen och andningen blev lugnare. Nu sitter jag här och önskar att bedövningen inte ska släppa. Det kommer troligast att göra rejält ont och det kan tyvärr vara tveksamt om jag kan jobba imorgon. Jag hoppas att jag i alla fall är så pass okej att jag kan sitta med mail på jobbet, för jag har inte lust att ta en sjukdag.

Kramar, Sofia

Nu har det börjat

Idag var första dagen på jazzdansen. Jag hade nog den sämsta tänkbara uppladdningen! Igår var A hos mig och vi skulle laga mat och se på Prison Break. A kom på den geniala idén att koppla datorn till tv'n! Det behövdes bara en kabel så skulle det vara fixat! Visst, sagt och gjort, jag åker till Claes Ohlsson för att köpa rätt kabel och hittade dessutom en ny våg. Hemma igen så bar jag in datorn och den externa hårddisken till sovrummet och började koppla datorn till tv'n. Så långt inga problem! Databilden visades på tv'n, men däremot visades inte filmen på tv'n utan bara i datorn.

Jag letade och letade efter numret till hem-pcsupporten men till slut så ringde jag hotline-numret till kundtjänst och kom turligt nog till D på mobila kundtjänsten. Han hade koll på numret till supporten och tipsade också lite om mitt data-tvproblem.

Supporten försökte hjälpa mig i 45 minuter, men när det inte lyckades med att få över filmen från data till tv så sa han att det var fel sorts kabel. Man skulle minsann inte ha en scartkabel i ena änden, utan en scartadapter där man kopplade i tre kablar i. Hmm, även om jag förklarade att den kabel jag hade var en sån, bara det att den var färdigbyggd, så hjälpte det inte! Jag förstår såklart att han ville bli av med mig eftersom han inte lyckades hitta någon lösning.

Medan jag pratade med supporten så fixade A maten. Tigorräkor i vitlöksdoftande tomatsås, jättegott!

När det inte fungerade att se på datan genom tv'n, så bar jag in alla högtalargrejjer till vardagsrummet tillsammans med datorn o externa hårddisken. Knappt tio minuter senare var inkopplingen klar och vi kunde se på datorn och dessutom ha bra ljud!

Vi såg avsnitt efter avsnitt efter avsnitt, när vi hade sett alla tretton som har släppts så var klockan halvfyra på natten/morgonen. Innan jag somnade hade klockan hunnit bli strax efter fyra. Klockan ringde kvart i elva, för jag hade tid för att fixa naglarna klockan tolv. Jag gick dit på tom mage och med alldeles för lite sömn, igen. (Jag skrev om natt sex... det har fortsatt alltså.) Naglarna tog lite mer än tre timmar att fixa. Jag blev i alla fall nöjd och det är huvudsaken!

När jag kom hem så åt jag frukost! :-D Sen så pratade och A om allt möjligt innan det blev dags att skjutsa hem honom för att hinna till dansen.

Det var lite jobbigt att komma dit helt ensam, men det verkar vara en jättetrevlig dansstudio och inte såna där konstiga blickar som jag hatar. Åtminstone en tjej till kom dit helt själv, och henne hamnade jag närmast. Beviset på att jag är ganska otränad kom när jag inte orkade genomföra en av styrkeövningarna. Det var ju fler än jag som ''gav upp'', men det gick liksom inte att göra så som instruktören gjorde. Jag är helt enkelt för klen i mage, rygg o ben! Armövningarna gick bättre och halvvägs hängde jag med, sen kom mjölksyran och jag fick skaka armarna lite för att orka fortsätta.

Jag har aldrig dansat jazzdans tidigare, eller nån annan dans för den delen, förutom kanske 5-6 lektioner i hiphop när jag var i fjorton-femton års åldern. Men förutom att jag har svårt med koordinationen, styrkan, smidigheten och hållningen så var det riktigt riktigt roligt!! Kanske borde jag dock ha valt latinamerikansk dans? :-D

Klockan har redan passerat tolv och för att inte göra detta till ännu en natt i ordningen med för lite sömn, så ska jag gå och sova nu. Morgondagen har ett tandläkarbesök på agendan. Jag gissar att den onda tanden måste dras snarare än jag hoppats på - dock inte imorgon.

Kramar, Sofia

Dag sex

Eller skulle jag kanske skriva natt sex? Sjätte natten på raken som jag har sovit dåligt och med för lite sömn. Jag vet inte vad det är frågan om! Jag kan inte somna på kvällarna och när jag väl somnar så är det av ren utmattning. Jag drömmer, vaknar, drömmer, vaknar. Trots att jag bara sovit knappa sex timmar i natt så har jag ändå vaknat av att jag har behövt gå upp på toa. Någon natt snart måste jag få sova till jag vaknar av mig själv. Gissar att den natten blir ca 12 timmar lång eller mer. Det sägs att man inte kan ta igen förlorad sömn, men det tror jag inte på.

Igår var jag och L och såg ''Ryktet går'' med bla Jennifer Aniston. Innan bion började gick vi och fikade på Wayne's Coffee. På väg dit mötte vi jobbarkompis J. Han frågade: "Ska ni på bio?" "Ja", sa jag, "Ryktet går''. ''Ja du sa det!'' sa J lite kort. Jaha, tänkte jag, jag hade väl nämnt att det var den vi skulle se. Vi pratade vidare och efter ett tag frågade J vilken film vi skulle se. Då klickade det för både mig o L och skrattande sa jag att det ju var filmen som heter ''Ryktet går''. J hade ju tyckt att jag var lite spydig angående att vi skulle på bio, eftersom jag hade berättat det på dagen.

Filmen var riktigt bra! Den hade mer handling än vad jag hade väntat mig. Jag trodde att det var en romantisk komedi med bara lycka, men filmen hade mer än så (även om den väl går under genren romantisk komedi).

Kramar, Sofia