Med tårar i ögonen

Jag får börja med att klargöra att ibland så passar min hårfärg mig mer än vanligt! Självklart syftar jag på det korkade talesättet ''dumma blondiner''.

Varför? Jo, jag var tillbaka med golvet till Byggmax. För övrigt så kan jag berätta att det är väldigt jobbigt att ensam gå fjorton vänder med fjorton paket laminatgolv! Men, det gick i alla fall och väl på Byggmax så fick jag hjälp med att lasta golvet och fick utan vidare tillbaka pengarna. Jag visade också kvittot från häromdagen (summan var 259 kr och det var draget 558.95). Mycket märkligt höll killen med om! Sen när han var på väg att ge mig de 300 jag hade betalat för mycket så kollade han på kvittot igen och sa ''men här står ju åter kontant 300 kr''. Ååååh, så dum jag kände mig! Jag betalade ju med kortet o bad att få 300 kr i handen! Jag bad så mycket om ursäkt och han sa med ett leende att han hade gjort precis samma sak själv! Så skönt, jag behövde inte känna mig som en skurk som försökte lura dem! USCH vad jag hade mått dåligt om jag hade fått tillbaka pengarna och senare kommit på hur det hängde ihop. Då hade jag garanterat åkt tillbaka dit och gjort rätt för mig! Tur att det slapp hända!

Appropå tårar i ögonen. Ni bara måste se One Tree Hill om ni inte redan gör det! Jag fastnade inte för serien när den började sändas på tv. Jag såg bara nåt enstaka avsnitt och hade svårt att skilja karaktärerna åt. Tyckte inte att det var så speciellt. Sen en gång när jag var förkyld en längre tid, så tankade jag ner hela säsong ett och två och de avsnitt som hade sänts av säsong tre. Sen sträcktittade jag i några dagar och var totalt fast! Sedan dess har jag tankat avsnitten så fort de har funnits tillgängliga och jag måste säga att serien bara blir bättre och bättre.

Sista avsnittet i säsong tre satte liksom ribban för säsong fyra. Svårt att överträffa, tänkte jag, men dom har verkligen lyckats!

Jag har precis sett avsnitt nio av säsong fyra och jag vet inte hur jag ska orka vänta till nästa vecka för att få se hur det går!

Imorgon går det att tanka senaste The O.C avsnittet, och det som tidigare var min favoritserie har faktiskt fått backa till förmån för One Tree Hill.

Idag har jag varit runt och handlat en massa igen! Jag var bland annat på Flügger och köpte tapeter och diverse tillbehör. Till helgen ska det mesta av det jag har inhandlat användas och sättas på plats! Jag kan knappt tro det, men jag flyttar om en och en halv vecka! Jag kan knappt tro det på grund av att jag än så länge bara har packat ca fyra kartonger. Men, jag kommer att vika minst en hel dag till att packa, och jag vet att jag gör det ganska snabbt när jag väl kommer igång.

Nu är det hög tid att sova! Jag har somnat allt för sent hela veckan och eftersom morgondagen innebär den sjunde arbetsdagen i följd, så är jag minst sagt mosig just nu.

Om tio dagar kommer min älskling hem! Inshallah.

Kram, Sofia

Stress

Igår kom jag till jobbet fem minuter innan jag började - det vill säga, jag kom i god tid! Ändå fanns en känsla av stress där som förföljde mig hela dagen. Jag tror inte att det syns så mycket utåt, men inåt är jag stressad till tusen just nu. Jag försöker att ta det lugnt, men även om jag tar det lugnt så finns stressen inombords.

Somnade sent igår, för sent. Inte förrän en liten bit efter 24:00 så släckte jag, och det innebar ca 6 timmars sömn. 2-4 timmar för lite.

Innan jag släckte så såg jag nyaste avsnittet av Desperate Housewives och det är en serie som växer ju längre den går tycker jag! Till en början tyckte jag att den var okej, inte mer, men ändå var jag fast och har inte missat många avsnitt.

Jag vet ju självklart anledningen till den inneboende stressen. Oftast vet jag det. Jag brukar inte vara stressad om det inte finns någon anledning. Den här gången är alltså anledningen den kommande flytten. Troligen kommer jag att behöva flytta helgen 9-10 dec. Problemen hopar sig. 9:e jobbar jag på Läkerol Arena, vilket innebär att 5-6 timmar av den dagen går bort. Den 10:e kommer A hem, och jag skulle behöva hämta honom från Arlanda. Egentligen inte för hans skull, men för min. Jag glömde ju nämligen att köpa en del saker från Bauhaus (inte så konstigt med tanke på att halsflussen blossade upp halvvägs genom affären) och från Biltema köpte jag inte något, eftersom de hade hunnit stänga innan vi kom dit. Jag har ingen lust att åka till Uppsala bara för att köpa dessa små saker. Det blir alldeles för dyrt och onödigt. Men om jag däremot åker dit samtidigt som jag hämtar A från Arlanda, så känns det helt klart som att det är värt det. Vi får se hur det går. Eventuellt får A sätta sig på tåget, om det är så att jag är mitt uppe i flytten.

Ytterligare stress kommer eftersom jag inte är på långa vägar klar med renoveringen! Jag fattar inte att allt kan ta sådan tid! Jag kan verkligen inte lägga "all" ledig tid på renovering heller, för om jag inte tar det lite lugnt så vet jag att jag blir sjuk - igen. Min kropp funkar så. Överansträning är lika med feber.

Det sista stressmomentet (som jag kan komma på just nu) är att jag inte har börjat packa ännu! Inte en pinal! Dessutom har jag så stökigt och rörigt hemma, så jag måste verkligen börja med att städa. Att försöka packa i kaos säger sig självt att det inte kommer att fungera.

För att underlätta lite för mig själv så har jag ansökt om semester. Jag kommer att vara ledig mån-tis (4-5 dec) och dessutom har jag "flyttdag" (betald ledighet - tack för det Telia! :) ) 8 dec. Förhoppningsvis går lasset den åttonde, annars spenderar jag dagen med sista packningen, eller renovering. Den ska i alla fall gå i flyttens tecken.

Ett tag kändes allt hopplöst - ingen hade tid eller möjlighet att hjälpa mig! Min far var dessutom "oanträffbar" som han är då och då i "perioder". Däremellan funkar han som en normal pappa, om inte en översnittet-pappa. Men, det löste sig, tack Gud. Mamma ringde igår och undrade hur jag jobbade/var ledig i helgen. Hon skulle nämligen ha åkt till husvagnen på torsdagkväll, men eftersom det är utlovat dåligt väder (=regn och inte snö) och det inte direkt är skidföre, så bestämde hon sig för att inte åka. Istället erbjöd hon mig sina tjänster i form av hjälp med målning och tapetsering! Tack mamma!
Min syster ringde häromdagen (hjälp, var det igår?) och hade pratat med hennes kollega snickaren, som ska hjälpa mig att skruva köket på plats, och sa att han gärna ville börja innan helgen. Hjälp! Hur ska jag hinna riva ur gamla köket till dess? Jo, min syster sa att hon kan hjälpa mig med det på onsdagkväll, det vill säga imorgon. Toppen! Hoppas bara att vi hinner klart, men det tror jag!

Igår var min far åter kontaktbar och hade nog varit det i ett par dagar i alla fall. Han ska hjälpa mig att bära undan bänkskivor och alla skåpluckor ikväll. Dessutom så ska vi åka tillbaka till Byggmax med laminatgolvet som jag köpte där (jag var ju inte nöjd med färgen och hittade ett jag gillade mycket mer på Bauhaus).

Appropå Byggmax. Igår när jag skulle betala räkningarna, så kollade jag mitt konto för att se vad som gått från kontot efter att lönen kommit in. Då såg jag att Byggmax dragit 558,95 (nåt sånt). Hmm, tänkte jag, köpte jag inte bara en stege och ett förlängningsskaft till rollern? Det borde ju inte ens ha blivit 300... Jag trodde först att kvittot låg i påsen, men så kom jag på att jag ju inte tog någon påse. Jag kollade plånboken och där fanns kvittot. Mycket rikitigt! Summan var 289 kr (nåt sånt), men det var draget 558,95 (nåt sånt). Knasigt! Säljaren måste ju ha knappat in totalfel! Självklart tar jag med mig kvittot tillbaka och jag är inte ett dugg orolig för att få tillbaka pengarna.

Jaha, har du läst ända hit? Du glömmer väl inte att jag gärna vill ha en kommentar? :D

Kram, Sofia

Bloggar inte så ofta...

Det går ett tag mellan mina bloggar just nu. Det beror på att det kommenteras sååå dåligt!! Man vill ju självklart ha en liten ''rad'' från dem som läser bloggen, och tar man sig tid att läsa, så kan man väl ta sig tid att kommentera?

Som det känns nu, så skriver jag en blogg som ingen läser. I så fall kan jag lika bra skriva den i ett worddokument i datorn och spara den där. Men, jag ser ju att det är i snitt 10 unika ip-adressen som är och kikar i min blogg - varje dag. Så, det verkar ju som att det finns läsare. :-)

Uppdaterar lite.... 11 unika besökare hittills. Jag står för två av dessa ip-nummer, men det är alltså 9 andra som har läst och bara två som har kommenterat..... :-S

Jag fortsätter att blogga ett tag, så får vi se om det kommer några kommentarer. :)

Kram och godnatt, Sofia

Äntligen helg!

Ja, jag vet, det är bara torsdag, men faktum är att min helg är imorgon! Jag jobbar nämligen lördag, söndag, måndag, tisdag, onsdag, torsdag och fredag. Phu! Till nästa helg kommer jag att vara helt slut, och det har jag inte "tid" med! Jag måste göra klart i lägenheten!

Idag var det sista dagen på utbildningen! L kom på att vi kanske borde ha köpt en blomma till vår utbildare, och jag kunde bara hålla med! Tyvärr var klockan kvart i fyra när idén kläcktes, och vi skulle sluta vid fyra. En av de allra bästa utbildningar jag har deltagit i!

Nu ikväll har jag varit hemma hos syrran på "Lucia-party". Det är en kvinna vi båda känner som säljer keramikluciatåg och lite andra fina saker. Det blev totalt 830 kr för mig! Phu! Men men, det hade kunnat bli såå mycket dyrare, för det fanns så mycket fint som jag ville köpa!

När jag skulle åka hem så upptäckte jag att jag hade ett missat samtal på min ena mobil. Anonymt nummer. Åh, vad jag inte tycker om anonymt nummer! Speciellt när personen i fråga inte talar in ett meddelande.

När jag kom hem, så hade jag ett missat samtal på hemtelefonen också. Också från anonymt nummer. Det känns ju som att det är samma person. Min känsla är att det är tjejen som ska flytta in i min lägenhet efter mig, och kanske, kanske ringde hon för att säga att hon vill ta lägenheten en månad tidigare! Jag har nämligen erbjudit henne (efter att hon frågat om jag kunde tänka mig att släppa lägenheten lite tidigare mot att jag inte behövde städa någonting) att ta lägenheten redan från tionde december, mot att hon städar och betalar januarihyran. Intresset för mig är ju att slippa tre dubbla hyror, ja, i alla fall minska ner det till två dubbla hyror.

Nu börjar tiden rinna ut, för jag är inte klar i min nya lägenhet på långa vägar (varför missbedömmer man alltid tiden för renovering?) och vill ogärna flytta innan sovrum och vardagsrum är klart. Hur som helst, om hon tar lägenheten en månad tidigare, så flyttar jag!

Jag har hunnit se ett avsnitt var från två av mina favoritserier ikväll. Först ut var The O.C 404 och det bjöds på tårar, och lycka. Så klart! Sen såg jag One Tree Hill 408 och det bjöds på tårar, och lycka. Så klart!

Jag saknar verkligen "Marissa"! Verkligen! "Marissa" hör hemma i The O.C och det kan aldrig riktigt bli det samma utan henne. Lyckligtsvis så är producenterna helt med på min linje och "ärar henne på ett fint sätt". :)

Mina grubblerier kretsar kring hur jag ska kunna vänja mig av med min toksnabba uppkoppling. Jag är verkligen bortskämd och har ett avsnitt färdigt på minuten. Hur blir det sen? 20 timmar? Phu.. Jag kanske måste börja göra som man ska göra, dvs se serierna på tv istället! Men, då bara måste jag ju ha en (ännu) större och (mycket) plattare TV! Inte sant?

Kan inte sova

Jag släckte för nästan en timme sedan, men sömnen ville inte infinna sig! Ibland hjälper det att skriva ner det som snurrar i huvudet, så det tänkte jag försöka göra nu.

Den här veckan går vi en tre dagars säljutbildning. Det har varit roligt och givande så här långt och jag känner mig övertygad om att morgondagen går i samma stil! Jag har varit tröttare än vanligt och igår somnade jag på soffan vid halvåttatiden. Jag vaknade strax efter nio, såg på tv till tio och sen skulle jag gå till sängen och sova vidare. Då upptäckte jag att jag hade glömt att låsa dörren! Det är ingen fara egentligen. Jag bor i ett relativt lugnt hus och jag tror att jag skulle höra om någon kom in genom dörren. Men, när jag låg i sängen och väntade på sömnen så kom rädslan istället. Tänk om det var någon här inne! Jag låg och läste och vred och vände mig framåt ett-halvtvå. Gissa om jag var trött i morse?

Idag slutade vi vid fyra och jag cyklade hem och hämtade bilen och begav mig direkt till Duro för att köpa tapeter, tapetklister och våtrumslim (till easy cover som jag har köpt tidigare). Sen åkte jag direkt till lägenheten för att skruva några köksskåp. Det blev totalt fyra stycken idag. Det hade kunnat bli ett till om jag inte hade gjort det klassiska misstag som jag bara gått och väntat på - jag vände en sida fel och hade ett himla sjå med att få bort alla delar för att vända sidan rätt.

Väl hemma så åt jag lite och sen såg jag på tv. Vid halvnio så orkade jag inte hålla ögonen öppna längre, utan somnade och vaknade lagom till Top Model började klockan nio. Jag såg det fram till första reklampausen, sen gick jag till toa för att tvätta ansiktet och borsta tänderna. Jag tänkte se klart Top Model, men när jag kom tillbaka så var tv-rutan svart och trean hade något slags avbrott. Då slog jag av tv'n och gick och lade mig. Jag har läst ett tag och kände mig trött och släckte. Men, sömnen ville inte infinna sig. Miljoner saker snurrade genom huvudet. Återigen, precis som igår, så låg Telias vision högt i topp. "Det genuina bla bla bla... enkelhet gör bla bla bla...." Jodå, det sitter! Men, måste det sitta så hårt? Måste jag repetera det som något slags mantra när jag ska sova?

Sen gick tankarna över till Easy Cover. Kanske behöver jag inte slipa väggen i sovrummet? Kanske täcker det i alla fall? Jag får nog prova med en liten bit... Målningen då? Jag måste ju ändå spika upp lister, eftersom det krävs lister på två av väggarna. Det blir ju snyggare med lister runt om, när man nu måste ha lister. Då behöver jag ju inte den där "sparrullen", då kan jag rolla så högt upp det går, och sen rolla resten av väggarna. Jag får vara försiktig så att jag inte kladdar i taket. Bla bla bla... snälla! Kan jag tänka på det när jag ska göra det istället? Måste jag tänka på det när jag ska sova? Suck!

Ställ öppna frågor... nämn tre anledningar till varför jag tycker om A. Saker som ''liknande intressen'' dyker upp. Suck! Jag orkar inte ens fundera på det. Jag är dålig på att sätta ord på mina känslor. Jag älskar honom. Punkt. Hmm, undrar vad han skulle svara om mig. "Bra karaktär" är givet. Med karaktär menar han snarare personlighet. I alla fall i min värld. Men sen då. Varför tycker han om mig? Tre anledningar. Vad menar han med "bra karaktär". Vad är det som är bra med min "karaktär", vad är det som gör att han uppskattar det? Suck! Och Suck igen! Släpp det där nu! Sov!

Okej, nu har jag skrivit ner det mesta som snurrar i huvudet. Det mesta, men inte allt. Jag funderar också på om det är några sändningar från den alpina världen, eller från längdåkningsvärlden i helgen. I så fall kommer jag att missa det. Jag jobbar ju. Jaha, och?

Kram, Sofia

Renoveringen har börjat

Vaknade 11:55 och funderade vad som hade hänt! Jag somnade vid halvtolvtiden igår och det är inte helt normalt att sova mer än tolv timmar! Det är väl helt enkelt ett bevis på att jag inte mår riktigt bra, även om jag låtsas göra det.

Jag gick upp och kollade på herrarnas stafett från Gällivare. Det gick ju bra de två första sträckorna, och även sista sträckan var över förväntan. En total åttonde plats känns väl lite sisådär, men med tanke på att två åkare var reserver, så får det väl ändå duga!

Jag blev kvar i soffan ett tag. Kollade lite på nån repris av Top Model Sverige. Det var den omgången då Arwen var med. Sen ringde jag syrran vid fyra och frågade om vi skulle äta upp resterna från gårdagens taco-middag. Jag tog med köttfärs och creme fraische, åkte förbi ICA Plus och köpte två kryddmixar och en påse tex-mex ost. Det visade sig att det som fanns kvar från igår var lite grönsaker. Vi fixade maten och när vi ätit, druckit thé, babblat en massa, så var klockan sex. Då gick jag över till min nya lägenhet för att skruva lite köksskåp.

Jag började med att koppla in "stereon" som jag lånade med mig från syrran. Det är ju alltid trevligt att kunna lyssna på lite radio medan man fixar.

Jag skruvade ett köksskåp, sen gick jag och rev lite tapet högst sporadiskt. Syrran kom dit lagom till att jag skulle börja med köksskåp nummer två. Det var det övre hörnskåpet, så det var lite trixigare än det första. :-) Tyvärr hade jag ingen hammare med mig, så jag kunde inte spika dit bakstyckena, men det får bli en annan gång.

Kök

Så här ser mitt kök ut just nu. På högskåpet och de nedre skåpen så sitter gamla, inrökta luckor. De vita luckorna är nya, men de föll mig inte riktigt i smaken. På bilden ses också den enorma stereo som jag lånade av syrran! Men, den spelar radio, och det räcker gått åt mig!

Kök2

Resten av köket. Kökskranen är ny, men tyvärr gillar jag den inte riktigt. Jag vill ha en sån där hög, böjd, fin kran! Lägg märke till att kyl och frys har olika handtag. Det beror på att det är två år mellan dem! Det får jag nog leva med, jag kan ju inte köpa ny kyl och frys på grund av skönhetsfel. Eller, kan jag?

Kök3

Här syns en stor del av alla kartonger med köksskåp! Det blir en hel del skruvande! Golvet ska jag ha kvar. Det är klinkersliknande laminatgolv och det är något som jag själv skulle ha kunnat valt. Min nya bänkskiva syns också. Jag valde en mörk, så att det ska matcha golvet och bryta av fint mot ekluckorna och mina vita vitvaror.

Kök3

Förutom kartongerna så syns också de bruna fönstren. Jag tror att jag ska vitmåla de bruna partierna. Syrran säger att det inte är någon bra idé nu när det är kallt ute. Det kommer att ta för lång tid för färgen att torka. Jag ska prata med en målarkompis och se om han har någon annan åsikt. Om inte, så målar jag själva listerna nu och runt själva fönsterrutan mot sommaren. För om jag inte målar någonting nu, så kommer jag troligen att behöva tapetsera om sen när jag gör det.

Spis

Spisen är det egentligen inget fel på, men jag kan för mitt liv inte förstå varför man köper en spis med traditionella plattor istället för häll! Jag kommer att köpa ny spis, för jag har hällspis idag och jag har ingen lust att byta ner mig! Nån som vill köpa spisen på bilden? Skriv en rad bland kommentarerna! :-D

Badkar

Badkarsköpet, liksom badrumsrenoveringen, är också lite korkad faktiskt. Badkaret är ca 140 cm långt (uppskattningsvis, jag har glömt att mäta det), och badrummet är några centimeter mer än 160 cm brett. Liksom, varför köper man inte ett 160 cm långt badkar? Ahh, tänkte inte på det....

Som synes så ligger det våtrumsmatta på golvet, och även om det inte syns så väl, så är det våtrumstapet på väggarna. Min fråga var naturligtvis; "Varför kaklade du inte?" Han sa att han skulle ha fått betala 80.000 för att ha fått det kaklat, och betalade istället ca 30.000 för våtrumsmatta och tapet. Det inkluderar diverse rörarbeten och nya vitvaror till badrummet. Jag kommer att kakla för under 15.000. Inklusive arbetskostnad och material, men exklusive toalett, handfat och rörarbeten (rörarbetena hade kostat 10.000). Jag har köpt nytt badkar. Ett hörnbadkar modell mindre och utan bubblor (för jag vill inte ha bubblor). Badrummet är ju i alla fall fräscht, så kaklingen kommer att få vänta till våren eller något sådant.

Dags att sova!

Kram, Sofia


Vinterpyntat

Sådärja. Hösten är undanstädad och vintern har gjort entré i min blogg! :) Känner mig nöjd! Det var längesedan jag gjorde något blått, och blått är en färg som jag verkligen gillar! Visst, rosa får nog numer klassas som favorit, men blått är ändå blått! :)


Längtar till Tunisien, längtar till A. Ringde honom tidigare idag och fick veta att han var ute och åt med några kusiner. Jag kunde känna smaken av grillad fisk ända hit, även om jag inte frågade om vad han åt.


Imorgon ska jag påbörja renoveringen av lägenheten. Lite beroende på om jag får våtrumslim eller ej så vet jag inte var jag börjar. Om lim och tapeter fixas till imorgon så börjar jag med det. Annars så börjar jag med att skruva ihop de nya köksskåpen.


Visstja! Ska kanske till byggmax med en golvretur också, fast det får nog bli en annan dag då jag har lite hjälp. Det är jobbigt att bära 14 paket golv helt ensam! :)


Kram, Sofia


Äntligen

Vaknade 12:30 ca och kände mig FRISK! Halsen gör inte ont, men jag ömmar fortfarande lite på utsidan, så helt bra är jag väl inte.

Jag sov länge på eftermiddagen igår också, så därför somnade jag inte förrän framåt tvåtiden inatt. Då hade jag legat och vridit på mig i ett par timmar i alla fall.

Jag har konstaterat att det finns halsfluss och så finns det halsfluss. Ingen av de jag har pratat med har någonsin blivit så här sjuk som jag har varit (två gånger nu) av halsfluss. Och bara det att doktorn endast tittar mig i halsen och konstaterar att det är halsfluss kanske säger en del. Jag har ju funderat på varför dom inte har behövt ta några prover eller göra en halsodling.

Förvisso fick syrrans son konstaterat halsfluss på liknande sätt, när det i själva verket var körtelfeber (som man inte tar penicillin emot).

På måndag så ska jag ringa till företagshälsovården för att få en tid på helrenovering. Jag måste helt enkelt kollas upp ordentligt, för jag accepterar inte att vara sjuk så här ofta och mycket som jag är. Att ha över 39 graders feber i nån dag tar för mycket på krafterna.

Jag måste ta mig till en affär idag! Jag ska åka ut till lägenheten och sätta mitt namn på postlådan också. Hörde att banken fått lite saker returnerade för att det inte fanns någon med mitt namn på den adressen.

Men först så ska jag äta lite, kanske vila lite också.

Kram, Sofia

Halsfluss igen

I söndags så var jag och mamma ner till Uppsala för att shoppa saker till min nya lägenhet på Bauhaus. Vid bänkskivorna slog halsflussen till... Jag hade haft ont i halsen sen på lördagen och kände mig ''bakfull'' när jag vaknade på söndagen trots att jag inte druckit annat än mineralvatten. Jag var fortsatt trött, men inget konstigt. Men, sen gjorde halsen tokont och jag riktigt kände hur jag fick feber.

Jag valde ut mina bänkskivor och gick vidare till målarfärgen och valde ut den. När vi sen hade betalt allt och skulle lasta det i släpvagnen så orkade jag knappt lyfta en förpackning laminatgolv. Bara en halvtimme-timme tidigare hade jag ju lastat alla tretton på vagnen! Mamma fick sköta det mesta av pålastningen och i bilen hem kunde jag knappt hålla mig vaken. Jag trodde att det var influensan som hade kommit och plågat mig.

När jag kom hem så såg jag att högra halsmandeln var full i vita prickar och febern låg på 39.1 efter ens stunds vila. Jag bestämde mig för att ringa till hälsocentralen på måndagen. Måndagen kom och febern hade stigit till 39.3 efter nattens vila. Jag fick tid på hälsocentralen klockan två och min syster kunde tack och lov skjutsa dit mig. Jag var inne hos läkaren i ca trettio sekunder. Han kollade i halsen, sa att det var halsfluss och att han skickar penicillinrecept till apoteket. Han frågade några korta standardfrågor om andra mediciner och om jag känner mig frisk i övrigt. Eh, NEJ! Det är andra halsflussen på en och en halv månad och dessförinnan var jag förkyld och därefter har jag varit hemma med huvudvärk. Jodå, men det är inget konstigt att halsfluss tar om. Om det kommer tillbaka en tredje gång så får vi kolla upp det... Jahapp, det var det! 150 kr/halvminut! Inte dåligt betalt precis!

Jag ringde igår för att få sjukskrivning (han sa det ''om du inte är frisk på onsdag så får du ringa så ordnar vi med sjukskrivning'') och fick den urbota korkade frågan ''du tror inte att du orkar jobba imorgon då''. Jovars, med över 38 i feber och fortfarande ett par vita prickar på den vänstra halsmandeln (som inte var infekterad alls från början) så vore det nog lysande att gå till jobbet! Jag svarade; Nej, det tror jag inte, jag har ju fortfarande feber...

Idag är det torsdag. Jag har ätit penicillin i tre och en halv dag. Jag har fortfarande väldigt ont i den högra halsmandeln och är svälld så att det syns utanpå halsen. Om det inte har gett med sig till imorgon så ringer jag hälsocentralen igen .Jag är ingen läkare, men verkar det inte normalt att ta lite prover i alla fall?

Jag orkar verkligen inte med en tredje sväng halsfluss. Då måste jag läggas in med dropp! De första dagarna kräktes jag upp det lilla jag lyckades få i mig. Det handlade alltså om några få småklunkar vätska och vid nästa gång jag måste resa mig för att gå till toa, så kräktes jag. Jag har legat och yrat här hemma om att "kan inte nån hjälpa mig till toa" fast jag vet att jag är helt ensam här, och legat och ropat "mamma, mamma", i alla fall har det kännts som att jag ropat, i själva verket var det nog mer som viskningar.

Febern är lägre nu i alla fall, bara några snäpp över det normala. Men, jag är sååå trött! Igår sov jag flera timmar i streck fler gånger under dagen. Mamma ringde vid åttatiden och då vet jag inte hur länge jag hade sovit. Länge i alla fall! Det innebar att jag inte somnade förrän ett-tiden i natt och sov till kvart i tolv idag... Än så länge har jag inte sovit middag idag. Får se om jag somnar efter detta (har inte orkat sitta vid datorn och att skriva känns ganska så jobbigt) eller om jag håller mig vaken.

Hur det går med renoveringen? Ja, säg det! Ingenting har hänt, absolut ingenting! Jag är bra mycket fattigare i alla fall, för jag har handlat en heeel del! Låt mig vara frisk nu! Jag behöver mina krafter för att jobba på jobbet, och för att jobba i lägenheten.

Kram, Sofia

Förkyld

Sedan i torsdags är jag förkyld. Det är så jobbigt! Extra jobbigt med tanke på att det bara är lite mer än en månad sedan som jag var sjuk senast. Den här gången är jag i alla fall inte hemma från jobbet, utan är här och sliter så länge jag inte har feber. Jag mår säkert bättre snart! :)

Vem var det som kommenterade min förra blogg utan att skriva sitt namn? Jag kollade ip-numret (ja, jag är nyfiken av mig :D) och det var samma ip-nummer som jag brukar blogga från på jobbet. Märkligt, men min gissning är att vi nte har dynamiska ip-nummer, eller så har vi det? Blandar alltid ihop om det innebär att ip-numret byts eller inte.

I onsdags åkte vi till fjällen och normalt möts vi av en 35-gradig värme i husvagnen. Denna gång möttes vi av en -5-gradig kyla... När mamma o syrran åkte därifrån förra gången så ställdes reglaget felaktigt precis mellan 12 och 220 volt. Kanske har nån kommit åt den av misstag? Hur som helst så var värmen helt avslagen. Det var SVINKALLT att stå där utan skor (jag tog emot all packning och vi vill ju inte blöta ner mattan inne i husvagnen), jeans och en tunn jacka. Efteråt lindade jag in mig i fleecefiltar och satt och huttrade. Morgonen därpå vaknade jag genomförkyld. Jag vet att man inte blir förkyld av att bli kall, utan att förkylning är ett virus, men jag tror att nerkylning innebär att man lättare utsätts för sjukdomar.

Dagarna i fjällen var trevliga trots förkylning och febrighet. Vi promenerade (ytterst) lite och umgicks med de andra (som vi känner) på campingen. På lördagen skulle vi på knytis till storstugan vilket innebar medtagen mat och dryck. Jag drack ett glas vin och hade fullt sjå att få i mig det. Magen var uppblåst och gjorde ont. Jag försökte att gå på toa flera gånger utan resultat.

Jag gav upp vid halvtiotiden och gick vägen förbi toa hem till husvagnen. Blev kvar där ett bra tag. Det blev många toabesök under natten och däremellan läste jag i en ny pocket som jag verkligen kan rekommendera, "Glöm att ni har en dotter". Natten slutade med att jag kräktes och sen vid halvtretiden så kunde jag, efter mitt sista toabesök, äntligen somna. A ringde strax innan två och deklarerade att han saknade mig. Gissa om jag önskade att jag var hemma då...

Söndagen innebar hemresedag och medan mamma gick ut på en promenad, så började jag och syrran packa ihop och göra iordning husvagnen för avfärd. Vi startade hemresan vid ettiden och började leta matställe redan i Mora. Vi kom ända till backen i Rättvik innan vi hittade något som passade och efter maten gick vi en tur i hantverksbyn och inhandlade diverse fina hantverk.

Söndagkvällen tillbringades med A och vi såg Poseidon innan det var dags för mig att sova. Han började se ytterligare en film, men jag vaknade av att han snarkade (hehe, andades högt, jag är känslig när jag sover), så då stängde jag av datorn, puttade på A så han skulle sluta snarka och sen somnade jag igen.

Idag fick jag bevis för att det är en liten värld vi lever i!

Jag är ganska aktiv på ett reseforum och en tjej slängde ut en fråga om det var någon från Gävle där, som känner en "xxx" från Tunisien. Det var ett ganska vanligt namn och jag log lite för mig själv, för frågan kändes ungefär som ''Känner du Anders i Stockholm''. Jag började tänka och kom på flera med det namnet, men sen så kom jag på att faktiskt bara en av dem kom från Tunisien. Jag frågade tjejen vad det gällde, för jag vill ju inte hänga ut mina bekanta till folk jag inte känner. Vi har mailat lite och det visade sig att de träffat denna man i Tunisien och att mannens lillebror var intresserad av tjejens storesyster. Systern ville nu komma i kontakt med denne lillebror. Jag fick lite att gå på och vidarebefordrade detta till A. Han träffade mannen och berättade detta för honom. Och visst var det han! Är det inte otroligt så säg! Så nu får vi se vad det leder till! Jag har vidarebefordrat tjejens nummer till denne man via A och nu sitter jag och håller tummarna för att det ska leda till nåt gott! ''Ödet'' säger vissa. Själv tror jag att Gud har ett finger med i det hela. :)

Kram!


Det som göms i snö kommer fram i tö

Spyorna ligger nu gömda under ett snötäcke. En städfirma ska komma och göra rent på min balkong. Det är bara det att mina sommarblommor, inklusive krukor, är nerkräkta, plus en kartong med jord och diverse sopor som ska kastas. Jag har ingen lust att ta reda på det. Jag sa till städfirman att jag väl får göra det, men jag tänker inte göra det. Jag skriver en lapp angående vad som ska vara kvar och vad som ska kastas. Det är inte mitt fel att mina saker är nerspydda.

Idag ska jag, mamma och syster åka till husvagnen i Tandådalen. Jag har egentligen ingen lust. Jag borde faktiskt vara hemma och göra klart i lägenheten istället. Men men, det blir säkert trevligt när jag väl är där.