Vart tog dagen vägen?

Jag vaknade inte förrän elva och det kändes som att jag hade behövt ett par timmar mer sömn. Hur som helst klev jag upp, men bara för att hamna framför tv'n. Där har jag blivit kvar! För när Hell's Kitchen började en långkörare så kunde jag helt enkelt inte slita mig. Nu är det dagens sista avsnitt, så framåt halvsex ska jag väl kunna få något annat gjort.

Det är fest hemma hos en kollega ikväll. Ett par killar från EM är här på besök, så tanken är att jag ska dit ikväll. Jag har noll lust för fest! Jag har inte ens lust att träffa folk. Jag skulle vilja stanna hemma och gå omkring i myskläder hela dagen. Eftersom jag har varit sjuk så länge och fortfarande äter penicillin så ska jag absolut inte dricka alkohol och absolut inte gå på krogen. Men, åka förbi och säga hej borde jag faktiskt göra. Vi får se hur det går.

Igår oljade jag in mitt köksbord! Jag tror att det blev bra! Det står att man kan göra om behandlingen efter några dagar på sugande träslag, så jag tror att jag ska göra det.
Jag vill ha två stycken breda löpare att lägga tvärs över bordet. Så breda att det går att lägga tabletter på dem, o att duken sticker ut lite på sidan. Än så länge har jag inte hittat det jag vill ha, så jag letar vidare.

Iväg till Hell's Kitchen igen! :)


Sista dagen

Imorgon börjar helgen! Jag hoppas innerligt att jag får känna mig frisk då! Igårkväll fick jag en hemsk huvudvärk som satt i hela natten och hela förmiddagen. Det känns bättre nu, men inte bra. A ska få lyfta mig ikväll eller imorgon, för det känns som att huvudvärken kommer från ryggen.

Jag såg en film i förmiddags efter tips från en kollega. Det var "Rika vänner" eller "Friends with money". Jag tyckte att den var sådär. Lite för lite handling för min del. Mer bara som några dagar ur folks liv. En väldigt pratig film som inte handlade om just någonting.

One Tree Hill har äntligen börjat igen! Ja, i USA alltså. Jag har precis sett första avsnittet av säsong fyra. Det var ett bra avsnitt! Jag har aldrig riktigt fastnat för den serien när jag sett den på tv. Men så fixade jag alla säsongerna och strecksåg över några dagar och det är en riktigt bra serie! Lite som The O.C (som för övrigt börjar 2 november).

Jag måste verkligen städa här hemma! Det är äckligt här nu! Så fort jag får ork så ska jag ta itu med det! Jag måste låna en såg också, så att jag kan såga isär sängramen. Skruvarna är runddragna, så det går inte att lossa dem längre. Så enda sättet att få isär sängen är att förstöra den. Det gör inte så mycket. Jag har ändå tänkt kasta den.

I nästa vecka hoppas jag att MALM står i mitt sovrum! Jag vill ju ha flera delar, men jag får köpa en i taget. Jag är ju inte gjord av pengar precis.

Föresten. Det är mellan 8 och 30 unika besökare här och läser varje dag, men det är väldigt sällan någon som kommenterar det jag har skrivit.


Äntligen

Idag känner jag mig frisk! Det är en härlig känsla! Jag ska åka till Owe Jansson senare idag för att prova på att vara ute lite. Jag brukar vara expert på att gå till jobbet några dagar för tidigt, eftersom man ofta känner sig frisk när man ligger i soffan/sängen men så fort man gör något minsta lilla ansträngande så är man sjuk igen.

Igår var jag och handlade lite mat på Willys. Det slutade med att jag fick lägga mig på soffan och vila en lång stund. Det var inte ens någon lång shoppingtur, utan jag handlade bara det allra mest nödvändiga.

På kvällen var A här och åt med mig. Jag hade gjort kikärtsoppa (som sköter sig själv - gäller att laga lättlagad mat) och sen gjorde A (med liite hjälp av mig) brik! Mums!

Igår var första dagen som jag inte sov en hel massa timmar även under dagen. Kanske betyder att febern gett sig av nu? Hoppas det!

Om ett par minuter börjar "Våra bästa år". Jag brukar följa den serien när jag är sjuk eller ledig, men den här gången har jag verkligen inte kunnat följa det. Har ju sovit de flesta dagar. Idag ska jag i alla fall se det, liksom igår!



Är det meningen att man ska bli helt slut av att duscha och klä sig? Jag har inte ens orkat klä mig än, men duschat har jag gjort i alla fall.

Jag tänkte ju åka till Owe Jansson. Får se om jag orkar. Måste ju göra någonting annat än att ligga i soffan o se på tv i alla fall. Inte så smart att rusa iväg till jobbet utan att ha fått lite frisk luft i alla fall. Jag är ju faktiskt sjukskriven veckan ut, men det känns bra om jag kan jobba imorgon. Annars så känns det bara som att helgen är en fortsättning på sjukdomen. Jag vill göra saker i helgen. Städa hemma, kanske gå ut i skogen och plocka svamp (men jag gillar inte att gå i skogen ensam).

Imorgon (efter jobbet) så tänkte jag och A åka till IKEA för att köpa en ny säng till mig. Men eftersom det fortfarande är slut på mitt vardagsrumsbord så skjuts IKEA-besöket upp. Det har nämligen blivit en ganska stor spricka i bordsskivan, så jag ska reklamera den och få ett nytt bord. Enligt någon på IKEA så skulle det komma in bord i nästa vecka. Jag kan väl sova på golvet i en vecka till. Har ju redan gjort det i flera veckor. Jag sover alltså inte bokstavligen på golvet, utan min ganska så tjocka madrass ligger direkt på golvet och jag sover på den.

Visstja, måste köpa olja till köksbordet också. Det är så torrt så att det är synd om det.



Nej, det blir inget jobb imorgon heller. En liten tur i bilen med korta stopp i ett par affärer var superjobbigt. Jag blev helt kallsvettig och fick lov att hämta andan i bilen innan jag kunde köra. Bara dumt att gå till jobbet när det bara är en dag kvar av veckan, en dag jag faktiskt är sjukskriven.

Så, vila vidare.

Jag är så hungrig nu. Vet inte vad jag ska äta. Det ska vara någonting som går snabbt att fixa och som är gott. Kanske brik? Jag behöver bara koka en potatis. Det orkar jag nog.

Jag hoppas att det är något bra på tv ikväll. Kanske ska se reprisen av första avsnittet av Hombres. Missade det när det gick. Missade det nog på grund av att jag sov, om jag inte minns fel.

Kram, Sofia

Höst

Jag har inte skrivit blogg på ett tag. Det beror på att jag har varit och är sjuk. Jag har haft virus och halsfluss, över 39 graders feber trots att den borde vara sänkt av alvedon, smärtor i kroppen, kräkts vad jag en fått i mig, så kort och gott - jag har inte varit på topp. Tvärtom. Jag har nog aldrig varit så sjuk.

Min älskade A kom hem från Frankrike fortare än vad jag kunde ha drömt om! Han skickade ett sms natten till onsdag och bad mig beställa en biljett hem. Jag ringde i ett smått yrvaket och febrigt tillstånd och fick det bekräftat. Jo, han ville komma hem. Det var problem med adressen och utan adress inget bankkonto och utan bankkonto inga pengar. Sagt och gjort. Jag bokade flygbiljett och tågbiljett till honom. Tyvärr fanns ingen tillgänglig biljett för under 250€ att tillgå under onsdagen, vilket innebar en gråtattack för febersjuka mig. A lugnade mig o sa att det var väl ingen fara, torsdagen gick ju lika bra.

Sen somnade jag.

A har tagit hand om mig på bästa sätt fram till lördag. Som genom ett trollslag så sänktes min feber till en mer normal, om än ändå för hög, nivå samma dag som visade sig vara den sista dagen i A's vård. Ramadan började i söndags (jag vet att många i Sverige började i lördags, men A går efter Tunisiens start o stopptider) vilket innebär en gos- och sovöverfri månad. Tråkigt, men bara att acceptera.

Min lägenhet är i akut behov av städning! Jag törs inte ens tänka på vilka otäcka bakterier som springer omkring på golv och väggar, i sängen och i soffan. Så snart jag känner mig frisk så ska jag ta itu med det. De senaste dagarna har jag inte gjort annat än sovit. När halsontet och febern var som allra värst så kunde jag inte sova på grund av att det gjorde ont överallt. Nu tar jag väl igen det. Konstigt nog så har jag piggnat till på kvällen, från tio ungefär fram till tolv. Sen sover jag igen. Och sover. Och sover.

Även om jag är sjukskriven veckan ut så hoppas jag på att kunna jobba kanske torsdag och fredag, i alla fall fredag. Det känns bra att komma iväg till jobbet en eller två dagar, annars känns inte helgen som helg, utan fortsatt sjukskrivning.

Jag har hört talas om ett nytt jobberbjudande. Tål att tänkas på!

Bloggen är höstpyntad. Jag behåller den svarta texten mot den vita bakgrunden. Det blir mest lättläst så. Men det andra kan gott bli lite höstigt!

Sängen Malm i ekfaner ska köpas in, likaså en ny matta till vardagsrummet. Den gamla var dyr, och fin, men den drar åt sig dammtussar så jag håller på att bli tokig. Snart är det lägenhetens tur att bli höstpyntad.

Droppar på löv




En tid av saknad, en tid av längtan

Han har åkt nu.

Jag föredrar att längta istället för att sakna. Längta innebär för mig att man ser framåt, sakna innebär att man ser bakåt.

Jag längtar. Jag längtar till jag får träffa honom igen. Så som det ser ut så åker jag och hälsar på honom i slutet av oktober.

Många säger till mig att tänka på mig själv nu. Att se det här som en tid för att hitta mig själv, ta hand om mig själv, göra sådant jag själv vill göra. Men, gör jag inte alltid det? A är den jag älskar. Är det så konstigt att jag föredrar att spendera tid med honom istället för ensam? Jag tycker inte det. Jag har behov av ensamtid också och den har jag fullgott utrymme för även om jag är tillsammans med A.
Hitta mig själv? Jag vet vem jag är, var jag är och var jag står. Längtan efter förändring finns där, mer eller mindre alltid. Det ligger i min natur. Jag är sådan. Jag minns en text från ett horoskop, "När vågskålarna är i jämvikt upplever vågen ett tillstånd av total lycka." något sådant. Vågskålarna är inte alltid i jämvikt, men det betyder inte att jag har tappat bort mig själv.

Han tog min hand i sin och sa "Det kommer alltid att stanna så här."

Hockeysäsongen har börjat och Brynäs började med att ta en poäng borta mot Skellefteå. Jag jobbat min första match på torsdag. Det kommer att bli en spännande säsong. Ny arena, nya arbetsuppgifter.

Hjärtan

Det fick mig att tänka efter

För ett par dagar sen så kom min chef (och vän) till mig med en utskrift av min blogg. Jag blev lite förvånad och måste ha sett frågande ut för hon sa: "Den låg i skrivaren."
Jag blev fortsatt förvånad och började tänka vilken på jobbet som skulle ha någon glädje av att ha min blogg utskriven. Jag frågade dem som ibland brukar läsa min blogg, eller som jag kan tänka mig läser min blogg, om dom av misstag hade råkat skriva ut den. Men nej.

Jag frågade chefen om det finns några loggor på utskrifterna och hon skulle kolla upp det. Jag fick en riktigt obehaglig känsla i magen! VEM vill ha min blogg utskriven. Och varför?

Senare så kom en av mina kollegor som jag även ser som vän fram till mig och sa att den var utskriven från hennes dator. Chefen hade kollat och sett vem som hade skrivit ut den. Kollegan hade inte ens något minne av att hon varit in i min blogg den dagen, men hade nog hamnat där efter att ha klickat på länken till min blogg från en annan kollegas blogg. Så, det redde ju ut sig på bästa sätt och helt självklart så skulle hon inte ha någon glädje av min blogg i utskrivet format!

Men, det fick mig att tänka efter. Innan jag visste vem som skrivit ut den så gick tankarna. Jag skriver ganska privat. Jag vill inte att vem som helst ska kunna läsa, ändå skriver jag så att vem som helst kan läsa. Jag är nog så godtrogen att jag tror att det bara är mina vänner och bekanta som läser bloggen, men så behöver det ju inte alls vara.

Jag vill inte sluta skriva. Men kanske ska man tänka lite på vad man skriver? Ja, jag får nog göra det!

Flytt eller ingen flytt? Jag velar. Jag tänker en sak ena dagen. Andra dagen tänker jag något annat. I två dagar nu har jag kännt skräck inför en möjlig flytt till storstaden. Jag trivs i min mellanstora stad. Jag trivs i min lägenhet. Jag trivs med att bo nära mina vänner. Men, jag trivs inte med att bo så pass långt från alla de vänner jag har i storstaden.

Jag tror inte att jag kommer att flytta bara för att. Jag flyttar nog först om jag får ett bättre jobb. Samtidigt så känns det ju som att jag inte hade nån chans till det jobb jag sökte bara för att jag bor i fel stad.

Nu ska jag lägga lite energi på att få min lägenhet trivsam. Just nu har jag alldeles för mycket saker som gör att det blir stökigt direkt. Jag trivs inte när det är stökigt!

Strömavbrott

Jag började gäspa redan vid 20:30 och tänkte gå och lägga mig och läsa lite. Vid närmare eftertanke så slog det mig att jag hade ett paket lammfärs liggandes på köksbänken och väntade på att tas om hand om.

Vid niotiden så började jag krydda färsen, blandade i ett ägg, hackade lite persilja och blandade ner. När jag satte på spisen så blinkade kökslampan till innan allt sedan slocknade. Suck! Fram med mobilerna för att ha hjälpligt ljus för att byta säkring. Hmm, alla tre säkringar intakta? Jordfelsbrytaren hade inte slagit ifrån? Hmm... Jag fick ringa jouren och efter ett tag ringde jourkillen.

- Har du kollat säkringarna.

-Ja, alla är intakta och precis allt är svart här hemma.

-Har du nån jordfelsbrytare i lägenheten.

-Ja, jag tror det, vad är det egentligen? Är det "till och från" på proppskåpet? I så fall stod den på "till" och jag har provat att slå ifrån och sen till igen...

-Du, då är jag på väg till dig nu!

-Bra!

En kort tid förflöt. Jag började plocka undan lite skor och grejjer som låg och skräpade i hallen, samt ställde ner den lilla disk jag hade på diskbänken i diskhon. Sen gick jag ut på balkongen och strax därefter kom jouren.

-Är det du som ska fixa min el?

-Japp, det stämmer, börjar det bli mörkt?

-Haha, ja, det kan man säga.

Han gick in för att byta huvudsäkring och sa att han skulle komma ut sen. Några minuter senare kom han ut.

-Nu funkar det va?

-Ehm, näe, tror inte det? Vänta, jag ska kolla igen.

-Nej, det funkar inte. Allt är fortfarande svart.

-Okej, är spisen avstängd?

-Jaaa....

-Jag går in igen, sen kommer jag upp!

Jag vankade lite av och an, visste inte vad jag skulle göra i mörkret. Jourkillen kom upp efter ett tag.

-Du, det var lite mer än jag trodde....

-Jahaaa....?

-Ja, elledningen till din huvudsäkring har bränts av...

-Okeeej..., och det innebär?

-Ja, jag måste ringa en elektriker (med betoning på i:et)...

-Aha, okej...

Tiden gick. Han fick till slut tag på en elektriker och ca en timme och en kvart efter att strömmen gick så kom elektrikern.

De bröt strömmen för mina grannar ovanför och nedanför, vilket resulterade i att de kom ut på balkongen och undrade vad som stod på. Grannen ovanför förstod nog, för jag hade varit upp dit för att låna en tändare. Egentligen skulle jag ha kunnat skriva en lång blogg om rökares kleptomani, men eftersom jag inte ska göra det nu, så får jag nöja mig med att säga att min pojkvän, rökaren, har en förmåga att lägga alla mina tänd-don i sin ficka. Så, jag kunde varken hitta tändare eller tändstickor när jag som mest behövde dem! Grannen kunde i alla fall hjälpa mig. Grannen är också rökare.

Det tog uppmot en halvtimme innan jourkillen knackade på min dörr och sa att jag kunde slå på elen igen (han hade tidigare bett mig slå av strömmen). Däremot ville dom inte att jag skulle använda spisen. Det var nämligen så att allt var förstört, så elektrikern hade fått koppla förbi för att jag överhuvudtaget skulle få ström till lägenheten. Om jag startade spisen igen så skulle det kunna innebära att strömmen gick igen.

Okej. Lammfärsen ställdes in i kylskåpet, och jag hoppas att den håller sig fräsch till i eftermiddag.

Det lovades att allt med min el skulle fixas under förmiddagen. Så, håll tummarna för det!

Jag har alltså ingen mat med mig idag heller. Men idag känns det inte som att det är mitt fel.

Tankar om en religion

Efter en veckas ledighet så är jag tillbaka på jobbet. Helgen var lång, och härlig!

I lördags så var jag, mamma och syrran på husvagnsmässa på Nibo i Bollnäs. Det var främst Kabe som visades och vi (mamma) har nog hittat vår (mammas) nästa vagn! Det kommer att bli en Onyx GXL i utförande XV2! Superfin!

Gårdagen blev en filmdag! A började med att se "Nyckeln till frihet" medan jag sov och sedan läste jag lite i "Djävulen bär Prada". Sen såg vi Fearless med Jet Li och sedan började vi se United 93. A såg klart United 93 imorse och jag såg lite medan jag gjorde mig iordning till jobbet.

Tankarna om religion. Islam är en religion som väldigt många miljoner människor tillhör. En ytterst liten procent är terrorister och dödar i religionens namn. Att ta livet av en flygvärdinna ''för att hon inte behövs'' och hävda att man dödar henne i Allahs (Guds) namn, är något jag vågar säga att den stora massan av muslimer tar avstånd från.

En väldigt liten procent ickemuslimer är bekanta med religionen. Filmer som denna bidrar troligen ytterligare till den allmänna uppfattningen om att islam är en fientlig religion. Min åsikt är en helt annan. Min åsikt är att det är förbjudet att döda, och förbjudet att kriga om man inte blir attackerad. Min åsikt är att det inte är okej att starta krig, bara att försvara sig. Det är den bild av islam jag har fått. För mig låter det sunt! Och, jag är inte muslim.

Djävulen bär Prada började bra! Jag tror att jag kommer att läsa ut den på några dagar. Den förra boken jag läste, Box 21, var en riktig sidvändare och även om jag stundvis äcklades av det jag läste, så kunde jag inte sluta.

Djävulen bär Prada fick mig att tänka på mitt framtida (förhoppningsvis) bröllop. Den dag jag gifter mig så ska jag bära de vackraste skor jag kan hitta. Det spelar ingen roll om märket är Manolo Blahnik, Jimmy Choo, eller betydligt billigare Gino Ventori. Huvudsaken är att det är en sko som känns RÄTT! Jag älskar skor! Om jag vore lite rikare, så skulle jag inte tveka över att köpa skor för tusentals kronor, per styck! Det är inte en möjlighet idag, men kanske någon dag?

Det verkar som att det blir ytterligare ett jobbigt avsked inom någon vecka. A har påbörjat (den korta) processen som krävs för att åka till annat EU-land med bibehållen A-kassa. I praktiken innebär det att han åker inom en till två veckor. Jobbigt! Men, ju snabbare han åker desto snabbare kommer han hem. Om han nu inte hittar någon lysande business i Frankrike och blir kvar där...

Mina egna planer är att flytta till Stockholm. Tack M för tipset om lägenheten i det område där du bor! Jag ska åka på visningen på söndag!

Måste hitta tid till att börja rensa bland mina saker. Jag har en oräknelig mängd kartonger i garaget och i förrådet som riktigt skriker efter att gås igenom och kasseras.

Dessutom ska jag lägga ut lite möbler och en cykel på Blocket. Vore skönt att få lite extra pengar just nu.

(Vaaaarför publiceras vissa inlägg med annat typsnitt än Verdana?? Det SKA vara Verdana! )

Hehehe, nuuu fick jag till det minsann! Med lite egen kodning så funkar allt! :D